Διεθνής Τύπος: «Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ είναι μόνο η αρχή – Οι Χούθι απειλούν με αντίποινα»

Διεθνής Τύπος: «Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ είναι μόνο η αρχή – Οι Χούθι απειλούν με αντίποινα»

Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» έτοιμο για τις νέες γεωπολιτικές προκλήσεις». Η γαλλική ναυαρχίδα ετοιμάζεται να αναχωρήσει για αποστολή μετά από οκτώ μήνες διακοπής για συντήρηση. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Atos, η ύβρις και η πτώση ενός γίγαντα της πληροφορικής». Αποφασισμένη να αναπτυχθεί με κάθε κόστος, η γαλλική εταιρεία – νούμερο δύο της Ευρώπης στις ψηφιακές υπηρεσίες, είχε μια σειρά από κακές στρατηγικές κατευθύνσεις, μέχρι την κατάρρευσή της. Στη Liberation διαβάζουμε: «Μπρούνο Ρότζερ Πτι, ο άνθρωπος που ψιθυρίζει στο αυτί του Μακρόν». Ο σύμβουλος του Γάλλου προέδρου, που έχει μια ισχυρή «ενοχλητική δύναμη» σύμφωνα με τους επικριτές του, «τροφοδοτεί την ολίσθηση του Μακρονισμού προς έναν παλιομοδίτικο συντηρητισμό».

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η πολιτοφυλακή των Χούθι απειλεί με αντίποινα για τις αμερικανικές επιθέσεις». Η φιλοϊρανική πολιτοφυλακή Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσε αντίποινα μετά τις πρόσφατες επιθέσεις από τις ΗΠΑ. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η κυβέρνηση θέλει περισσότερα μέτρα για την οικονομία». Οι υπουργοί Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) ανέφεραν ότι αναζητούν έναν κοινό τρόπο για την ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Η οικονομία εκτινάσσεται, αλλά οι απολύσεις στον τομέα της τεχνολογίας αυξάνονται». Η αύξηση των θέσεων εργασίας τους τελευταίους μήνες  συνέπεσε με μαζικές απολύσεις σε πολλές μεγάλες εταιρείες. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Τα χρήματα και τα ναρκωτικά μπλέκουν τον Ελον Μασκ με τους διευθυντές της Tesla». Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν αποκομίσει εκατοντάδες εκατομμύρια από μετοχές και επενδύσεις, παρόλο που ορισμένοι έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών με τον Μασκ, σημειώνει.
Τέλος, στη USA Today αναφέρεται: «900 συνταγογραφούμενα φάρμακα μόλις έγιναν ακριβότερα». Οι φαρμακευτικές εταιρείες αυξάνουν τις τιμές σε περισσότερα από 900 φάρμακα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «ΗΠΑ: Οι αεροπορικές επιδρομές σε πολιτοφυλακές που συνδέονται με το Ιράν είναι μόνο η αρχή». Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου δεν αποκλείει επίθεση σε ιρανικό έδαφος. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Προειδοποίηση για την «απειλή» της Ιρλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο Σούνακ επισκέπτεται το Αλστερ». Η Ιρλανδία δεν θα είναι «φιλη» με το Ηνωμένο Βασίλειο υπό το Σιν Φέιν, υποστήριξαν δύο πρώην υπουργοί Άμυνας, καθώς ο Ρίσι Σουνάκ επισκέφθηκε τη Βόρεια Ιρλανδία.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera γράφει: «Ασταμάτητα τα τρακτέρ». Σήμερα η πορεία προς τη Ρώμη.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Οι Βρυξέλλες θα δώσουν 200 εκατομμύρια στη Μαυριτανία, προκειμένου να σταματήσουν τα καγιούκο στα Κανάρια Νησιά». Σάντσεθ και Φον ντερ Λάιεν θα ταξιδέψουν στο Νουακσότ για να ενισχύσουν τον έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Τάκερ Κάρλσον: «Πήγε στη Μόσχα;» – Φουντώνουν οι φήμες για συνέντευξη – βόμβα με τον Πούτιν

ΗΠΑ: «Βουτιά» στη μετοχή του Fox News μετά την αποχώρηση του παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον

Είναι αυτό το μυστικό «παλάτι» του Πούτιν με δυο ελικοδρόμια και ιδιωτικό καταρράκτη; (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter