Διεθνής Τύπος: Το Κίεβο αντιδρά στην κριτική περί αργής αντεπίθεσης – Τα σχολεία της Βρετανίας καταρρέουν

Διεθνής Τύπος: Το Κίεβο αντιδρά στην κριτική περί αργής αντεπίθεσης – Τα σχολεία της Βρετανίας καταρρέουν

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο Κουλέμπα εξοργίστηκε από την κριτική για την αντεπίθεση». «Οι επικριτές πρέπει να σωπάσουν» είπε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών. Η γερμανίδα ομόλογος, Αναλένα Μπέρμποκ, είναι υπέρ της περαιτέρω στρατιωτικής ενίσχυσης του Κιέβου. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το FDP θέλει να επιστρέψει στην πυρηνική ενέργεια». Οι φιλελεύθεροι θέλουν να σταματήσουν την «αποστρατεία» των πυρηνικών σταθμών που εξακολουθούν να λειτουργούν, πυροδοτώντας έτσι νέες συγκρούσεις. Η ηγέτης των Πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ λέει ότι η πρόταση δεν είναι πρακτική. Τέλος, η Die Welt: «Η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση σε ρεκόρ». Τάση στη Γερμανία: για σχεδόν 20 χρόνια κανένας καγκελάριος δεν ήταν τόσο αντιδημοφιλής όσο ο Όλαφ Σολτς (SPD). 

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Θα έπρεπε να είχα συνταξιοδοτηθεί σήμερα». Από αυτή την Παρασκευή ισχύει η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι μαρτυρούν την επίπτωση που έχει στη ζωή τους. Στη Libération διαβάζουμε: «Λογοτεχνική επανεισαγωγή: φόβος για το βιβλίο». Η εξαγορά του εκδοτικού γίγαντα Hachette από τον ακροδεξιό δισεκατομμυριούχο Βενσάν Μπολορέ ανησυχεί τους εκδότες και τους συγγραφείς. Την ίδια ώρα, η απόκτηση της Editis από τον Ντανιέλ Κρετίνσκι προσθέτει και άλλη αβεβαιότητα. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Γκαμπόν: ένα πραξικόπημα βάζει τέλος στη δυναστεία Μπονγκό». Η στρατιωτική ηγεσία έβαλε τέλος σε πενήντα πέντε χρόνια κυριαρχίας της οικογένειας Μπονγκό. Τέλος, η Le Figaro: «Ο πληθωρισμός αντιστέκεται, η κυβέρνηση αναζητεί ακόμα λύση». Ο δείκτης των τιμών ανέκαμψε τον Αύγουστο. Ο Μπρουνό Λεμέρ έκανε συμφωνία με προμηθευτές και παραγωγούς για πλαφόν στις τιμές 5.000 προϊόντων. Αλλά η μάχη είναι μεγάλη, εκτιμά η εφημερίδα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Τα σχολεία θα διώχνουν μαθητές εξαιτίας του ρίσκου κατάρρευσης». Οι διευθυντές δίνουν εντολή εκκένωσης κτιρίων την τελευταία στιγμή, μιας και η ασφάλεια των μαθητών δεν είναι εξασφαλισμένη. Ο Guardian έχει τίτλο: «Χάος στα σχολεία καθώς τα κτίρια κλείνουν υπό το φόβο κατάρρευσης». Το τσιμέντο των κτιρίων δεν αντέχει και οι μαθητές μένουν μακριά από τα θρανία λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, με τα διαδικτυακά μαθήματα να αποτελούν την πιθανότερη εναλλακτική. Τέλος, η Daily Telegraph: «To lockdown επιστρέφει καθώς τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας των φόβων κατάρρευσης». Η κυβέρνηση σπεύδει να βρει εναλλακτικές μετά την κατάρρευση του τσιμέντου που αφήνει χιλιάδες κτίρια ανασφαλή.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Ήταν εργάτες». Χτυπημένοι μέχρι θανάτου τη νύχτα, πέντε εργαζόμενοι παρασύρθηκαν από τρένο που έτρεχε με 100 χλμ/ώρα στη διαδρομή Τορίνο-Μιλάνο. Ο πιο νέος ήταν 22 ετών, αναφέρει η εφημερίδα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «H κυβέρνηση κάνει ταμείο με τους φτωχούς». Η αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση για λαϊκισμό. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Σφαγή στις σιδηροδρομικές γραμμές». Τορίνο, στο νυχτερινό τρένο με 100 χλμ/ώρα σε πέντε εργάτες: όλοι νεκροί . Τέλος, η Corriere della Sera: «Σφαγή εργαζομένων, τρόμος και λάθη». Παρασυρμένοι από το τρένο, πέντε νεκροί και δύο τραυματίες στο Πεδεμόντιο.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Η κυβέρνηση βλέπει το σχέδιο του Ουρκουλού ως “εύλογο”, αλλά δεν το συμμερίζεται». To Σοσιαλιστικό κόμμα είναι ανοικτό σε μια εποικοδομητική κουβέντα ενώ το Λαϊκό κόμμα απορρίπτει την πρόταση. Και η El Mundo: «Ο Ουρκουλού ανοίγει το δρόμο για το ‘πολυεθνικό κράτος’ του Σοσιαλιστικού κόμματος». Ζητά να ισχύει η κάνει ο Σάντσεθ τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος με κρυφό τρόπο χωρίς την έγκριση από το Κογκρέσο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter