Διεθνής Τύπος: «Πώς ο Μπάιντεν προσπαθεί να αποφύγει τον πόλεμο με το Ιράν»

Διεθνής Τύπος: «Πώς ο Μπάιντεν προσπαθεί να αποφύγει τον πόλεμο με το Ιράν»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Πώς ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να αποφύγει τον πόλεμο με το Ιράν». Αναγκασμένος να ανταποδώσει τις επιθέσεις των φιλοϊρανικών σιιτικών πολιτοφυλακών (Χούθι), ο Αμερικανός πρόεδρος χτυπά το Ιράκ και τη Συρία για να γλιτώσει από μια άμεση σύγκρουση με την Τεχεράνη. Στη Liberation διαβάζουμε: «Οι επικίνδυνοι σύνδεσμοι του γαλλικού Playboy με τους ακροδεξιούς». Υπό το πρόσχημα ότι θέλει να «εκθέσει όλες τις απόψεις», το διάσημο περιοδικό, που κυκλοφόρησε ξανά το 2020, αφιερώνει τις σελίδες του σε φιγούρες από τη σφαίρα της ακροδεξιάς.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ που απειλεί ο Τραμπ». Η προειδοποίηση είναι σαφής: “εάν ξοδεύετε πολύ λίγα για την άμυνα, χάνετε την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών”. Οι δηλώσεις του θα επηρεάσουν πολλές χώρες στην Ευρώπη. Η Tagesspiegel αναφέρει: «”Διαθέτετε πυρηνικά για την ΕΕ; “». Ζητούνται διευκρινίσεις από τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς σχετικά με τις δηλώσεις της υποψήφιας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Καταρίνα Μπάρλι, για πιθανά πυρηνικά όπλα στην ΕΕ.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Θάνατος υπαλλήλου της Tesla: “Το σύστημα αυτοοδήγησης τον σκότωσε”, ισχυρίζεται η σύζυγός του». Ο Χανς φον Οχάιν πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα το 2022, σε έναν ορεινό δρόμο του Κολοράντο, αφού το Tesla Model 3 του ξέφυγε από το δρόμο,έπεσε πάνω σε ένα δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ισραηλινές επιθέσεις ενώ η Ράφα βρίσκεται ήδη σε ανθρωπιστική κρίση ». Ο πόλεμος έχει οδηγήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε μια γωνιά της Γάζας, τη Ράφα, όπου αντιμετωπίζουν έλλειψη σε τρόφιμα, καύσιμα και νερό.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Η συγκέντρωση των Εργατικών στο επίκεντρο της κομματικής αναταραχής». Μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι τοπικές συνεδριάσεις των Εργατικών έγιναν πηγή μεγάλων πονοκεφάλων για την ηγεσία του κόμματος. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Ο Κιρ Στάρμερ αντιμέτωπος με νέα κρίση λόγω αντι-αντισημιτικών δηλώσεων». Ο ηγέτης των Εργατικών αναγκάστηκε να διαγράψει και δεύτερο υποψήφιο βουλευτή, το Γκράχαμ Τζόουνς, ενώ αντιμετωπίζει πιέσεις να διερευνήσει άλλους πέντε.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ιταλία σε Ισραήλ: Ώρα να σταματήσετε». Συμφωνία για δικομματική ψηφοφορία που απαιτεί κατάπαυση του πυρός.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Γερμανία επικρίνει το Ισραήλ για τα πλήγματα εναντίον αμάχων». “Ο αγώνας είναι ενάντια στην τρομοκρατία και όχι ενάντια στον αθώο άμαχο πληθυσμό”, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Διαβάστε επίσης:

Καραμανλής στην Εξεταστική: Επιμένει στο ανθρώπινο λάθος για να βγει από το κάδρο

Έγκλημα στα Τέμπη: Μπάζωσαν τον χώρο αλλά κανείς δεν λέει ποιος έδωσε την εντολή

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Απίστευτη καταγγελία πατέρα νεκρού στα Τέμπη: Η Εισαγγελέας του Α.Π. είπε «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter