Διεθνής Τύπος: Προειδοποιήσεις φον ντερ Λάιεν – «Δεν είναι απίθανος ένας πόλεμος»

Διεθνής Τύπος: Προειδοποιήσεις φον ντερ Λάιεν – «Δεν είναι απίθανος ένας πόλεμος»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Οθόνες, άγχος, παιδιά… Γιατί οι Γάλλοι δεν κοιμούνται καλά». Σύμφωνα με έρευνα της Odoxa-mnh για τη «Le Figaro», περισσότεροι από τους μισούς πολίτες παρατηρούν επιδείνωση της ποιότητας του ύπνου τους. Σε πενήντα χρόνια, έχουν χάσει 1 ώρα και 30 λεπτά ανάπαυσης κάθε βράδυ. Στη Liberation διαβάζουμε: «Γάζα: 30.000 νεκροί». Στον παλαιστινιακό θύλακα που σφυροκοπείται ανηλεώς και απειλείται από την πείνα , ο αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή απάντηση στην επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου, έχει ξεπεράσει το όριο των 30.000 νεκρών.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Γερμανικά χρήματα για τις ποδηλατικές διαδρομές του Περού». Στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, υπάρχει μόνο μια γραμμή μετρό και μια γρήγορη γραμμή λεωφορείων, καθώς και ιδιωτικοί πάροχοι μίνι λεωφορείων. Τα μικρά μέσα μαζικής μεταφοράς είναι υπερφορτωμένα. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Κανένας χειμώνας δεν είχε τόση υγρασία για περισσότερα από 100 χρόνια». Περίπου 123 λίτρα βροχής και χιονιού πέφτουν σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του Βερολίνου υπό κανονικές συνθήκες τον χειμώνα. Όμως ο μετεωρολογικός χειμώνας που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 28/2 δεν ήταν κανονικός, αλλά υπερδιπλάσιος, με 252 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε πως ο πατέρας του δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές του συναλλαγές». Ο γιος του Τζο Μπάιντεν κατέθεσε σε μια ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών, ότι ο πατέρας του δεν συμμετείχε στις διάφορες επιχειρηματικές του συμφωνίες. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει το ζήτημα της ποινικής ασυλίας του Τραμπ». Ο πρώην πρόεδρος επιδιώκει με προσφυγές να δικαστεί όσο αργότερα γίνεται και σε κάθε περίπωση μετά τις εκλογές.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Προειδοποιήσεις για οικονομική ζημιά στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο αριθμός των ξένων φοιτητών μειώνεται κατά ένα τρίτο». Οι μεταναστευτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν σε διεθνείς φοιτητές απειλούν να βλάψουν την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Οι Εργατικοί απέτυχαν να δηλώσουν δωρεές 700.000 λιρών εν μέσω φόβων για τον αντισημιτισμό». Ο διευθυντής της εκστρατείας του Κιρ Στάρμερ δεν αποκάλυψε την πηγή κεφαλαίων λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια ενός Εβραίου δωρητή.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ρεκόρ για τη Βαλεντίνα Καφόλα: Κολύμπησε 140 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του πάγου. Η καρδιά της επιβραδύνθηκε στους 50 παλμούς το λεπτό.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Φον ντερ Λάιεν προειδοποιεί ότι ένας πόλεμος «δεν είναι αδύνατος». Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί τα μέλη της ΕΕ σε επανεξοπλισμό: «Η απειλή του πολέμου μπορεί να μην είναι επικείμενη, αλλά δεν είναι αδύνατη».

Διαβάστε επίσης:

Εγκλημα Τέμπη: Τα ονόματα των 57 νεκρών με κόκκινο χρώμα μπροστά στη Βουλή (Video)

Απεργία: «Οι ζωές μας μετράνε, όχι στη συγκάλυψη» – Ηχηρό μήνυμα από όλη την Ελλάδα για το έγκλημα στα Τέμπη (Photos-Video)

Έγκλημα στα Τέμπη: Πάμε για 1.000.000 υπογραφές στο ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού – Δείτε πώς να ψηφίσετε

Έγκλημα Τέμπη: Tι απαντά ο δήμος Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter