Διεθνής Τύπος: Σύμπραξη Λαϊκού Κόμματος με το ακροδεξιό Vox στη Βαλένθια – Διχάζει το εθνικό πένθος για τον Μπερλουσκόνι

Διεθνής Τύπος: Σύμπραξη Λαϊκού Κόμματος με το ακροδεξιό Vox στη Βαλένθια – Διχάζει το εθνικό πένθος για τον Μπερλουσκόνι

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «O Φεϊχό κλείνει την πρώτη μεγάλη συμφωνία με την ακροδεξιά». Το Vox θα πάρει την προεδρία της Βουλής και θα μπει στην κυβέρνηση της κοινότητας της Βαλένθια. Το Λαϊκό κόμμα υποστηρίζει την επιλογή, παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινώσει ότι θέλει να κυβερνήσει μόνο του. Και η El Mundo: «Ο Μαθόν επιταχύνει τη συμφωνία με το Vox για να ανοίξει το δρόμο στον Φεϊχό». Το Λαϊκό κόμμα απομακρύνει τον καταδικασμένο υποψήφιο και κάνει τη σημαντικότερη συμφωνία εδώ και δύο εβδομάδες.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Θάνατος Μπερλουσκόνι: Ένα πένθος που διχάζει». Το παλάτι Κίτζι επιβάλει ένα πολιτικό λουκέτο επτά ημερών και πανηγυρική κηδεία του πρώην πρωθυπουργού που έχουν μόνο ένα προηγούμενο: τον Καβούρ. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Μπερλουσκόνι, το πένθος που διχάζει». Εντάσεις στο συμβούλιο της Forza Italia, για τα ονόματα περνά η γραμμή του Φασίνα. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «H Forza Italia χωρίς τον καβαλιέρε». Την Τρίτη αποφασίστηκε από το γραφείο της προεδρίας του κόμματος να προχωρήσουν τα ονόματα που επέλεξε ο Μπερλουσκόνι. Τέλος, η Corriere della Sera: «Αντίο ανάμεσα σε πόνο και αντεγκλήσεις». Στο Μιλάνο θα βρεθούν πολιτικοί ηγέτες και χιλιάδες πολίτες. Αυτή την Τετάρτη η κηδεία δημοσία δαπάνη στο Ντουόμο.

Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Χαμογελάστε, σας ακούνε!». Η δημαρχία της Ορλεάνης πειραματίζεται στις οδούς της με ένα σύστημα αλγοριθμικής ηχοπαρακολούθησης, που περιλαμβάνουν κάμερες και μικρόφωνα. Στη Libération διαβάζουμε: «Ταμείο Μαριάν: Η ώρα των λογαριασμών». Έρευνα για την διοχέτευση κονδυλίων του δημοσίου, η ακρόαση της Μαρλέν Σκιαπά στη Γερουσία: η κυβέρνηση είναι σε αδιέξοδο. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η Ιταλία αντιμετωπίζει την κληρονομιά των χρόνων του Μπερλουσκόνι». Τρεις φορές πρωθυπουργός, ηγετική μορφή της ιταλικής Δεξιάς, επιχειρηματίας των ΜΜΕ, ο καβαλιέρε πέθανε τη Δευτέρα. Η Μελόνι αποχαιρετά τον άνθρωπο που την ανέδειξε. Τέλος, η Le Figaro: «Η αντίδραση των δημάρχων απέναντι στις ζώνες χαμηλών ρύπων». Ενώ οι ζώνες αφορούν 43 πόλεις από τώρα μέχρι το 2025, οι αιρετοί άρχοντες απορρίπτουν το ‘αδύνατο χρονοδιάγραμμα’ και την ‘ανύπαρκτη βοήθεια του κράτους’, σύμφωνα με μια αναφορά της Γερουσίας.                                                       

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων έχουν περισσότερο χρόνο για αντικατάσταση θέρμανσης». Η κυβέρνηση συμφωνεί για τη θέρμανση ενώ ο αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ εκτιμά πως: «Ο πυρήνας του νομοσχεδίου διατηρείται». Δημοτικός προγραμματισμός θερμότητας έως το 2028. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η κυβέρνηση συνασπισμού συμφωνεί στη διαμάχη της θέρμανσης». Ο νόμος για την ενέργεια των κτιρίων υποτίθεται ότι θα είναι στη Bundestag αυτή την εβδομάδα. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να έχουν περισσότερο χρόνο για να στραφούν σε φιλικά προς το κλίμα συστήματα θέρμανσης. Τέλος, η Die Welt: «Ο Λάουτερμπαχ ανακοινώνει πανεθνική θερμική προστασία». Το σχέδιο του υπουργού Υγείας αναμένεται να τεθεί σε ισχύ εντός του έτους. Οι γιατροί τον υποστηρίζουν, αναφέρει η εφημερίδα. 

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «O Τραμπ απαντά στην υπόθεση των εγγράφων». Ο πρώην πρόεδρος κάνει την έκκληση ότι δεν είναι ένοχος καθώς μια δίχως προηγούμενο ομοσπονδιακή δίκη επίκειται. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Μνημειώδης στιγμή καθώς ο Τραμπ δηλώνει αθώος». Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για διακινδύνευση μυστικών εγγράφων. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Ο Μπέιλι επισημαίνει τον επίμονο πληθωρισμό καθώς οι αυξήσεις των μισθών προκαλεί στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων». Η απόδοση του βρετανικού ομολόγου ξεπερνά τα υψηλά του προϋπολογισμού της Τρας. Τέλος η Washington Post: «Ο Τραμπ κάνει την έκκληση ότι δεν είναι ένοχος». Η πρώτη ακρόαση για τα μυστικά έγγραφα έγινε, με τον πρώην πρόεδρο να δυσανασχετεί αλλά να παραμένει ήσυχος στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «Δράστης με μαχαίρι σκοτώνει τρεις σε μακελειό σε όλη την πόλη». Κρατείται μετανάστης για το θάνατο δύο φοιτητών και ενός 50χρονου άνδρα. Ένα κλεμμένο βαν χρησιμοποιήθηκε για να «θερίσει» πεζούς. Ο Guardian έχει τίτλο: «Φοιτητές ανάμεσα στα θύματα που μαχαιρώθηκαν στο μακελειό του Νότιγχαμ». Ο ύποπτος συνελήφθη μετά από το μαχαίρωμα έξι ανθρώπων, εκ των οποίων οι τρεις πέθαναν. Τέλος, η Daily Telegraph: «Φοιτητές σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι τα ξημερώματα». Ένας άνδρας 31 ετών συνελήφθη για τις δολοφονίες με μαχαίρι και βαν στο Νότιγχαμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter