Διεθνής Τύπος: Το ΝΑΤΟ απαντά στις κινήσεις της Ρωσίας – Νέες αποκαλύψεις για πάρτι του Μπόρις Τζόνσον

Διεθνής Τύπος: Το ΝΑΤΟ απαντά στις κινήσεις της Ρωσίας – Νέες αποκαλύψεις για πάρτι του Μπόρις Τζόνσον

Στις ΗΠΑ, η Washington Post γράφει: «Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία». 8.500 αμερικανικά στρατεύματα είναι σε επιφυλακή ενώ η συμμαχία επιστρατεύει μαχητικά και πλοία κοντά στην Ουκρανία. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Το ΝΑΤΟ στέλνει οπλισμό σε σύμμαχους από φόβο ενός ‘κεραυνοβόλου πολέμου’ της Ρωσίας στην Ουκρανία». Η ανάπτυξη των δυνάμεων στα σύνορα δείχνουν ότι επίκειται εισβολή, λέει η Βρετανία. Εξετάζεται το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων. Η Wall Street Journal κυκλοφορεί με τίτλο: «Στο χείλος του πολέμου, οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι». Πολλοί πολίτες της χώρας είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να πολεμήσουν για την δημοκρατία τους, ενώ άλλοι φοβούνται ότι η σύρραξη μπορεί να καταλήξει όπως ο πόλεμος στη Συρία. Τέλος, οι New York Times: «Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αφεθεί να υποθέτουν ό,τι θέλουν». Στις πρώτες γραμμές, οι ουκρανοί στρατιώτες αναρωτιούνται πότε ή αν θα γίνει πόλεμος με τη Ρωσία.

Στη Γαλλία, ο Τύπος ασχολείται με την κατάσταση στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Η Le Monde γράφει σχετικά: «Ουκρανία: πόλεμος νεύρων ενάντια στη ρωσική απειλή». Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας στην Ουκρανία, οι πολίτες λένε ότι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια αποσταθεροποίησης αλλά δεν πιστεύουν σε μια εισβολή μεγάλης κλίμακας. Στη Libération διαβάζουμε: «Ουκρανία: χωρίς αμφιβολία, οι ρώσοι προετοιμάζονται. Αλλά για τι;». Με περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, η Ουκρανία πιστεύει ότι ο κίνδυνος ενός πολέμου αυξάνεται λίγο-λίγο, υπό το βλέμμα μιας Δύσης χωρίς ενότητα. Η Humanité έχει τίτλο: «Το σοκ των σχεδίων». Ο Φαμπιάν Ρουσέλ του Κομμουνιστικού κόμματος παρουσίασε χτες το πρόγραμμά του ενώ ο πρόεδρος του γαλλικού ΣΕΒ, Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ, έκανε σαφείς τις θέσεις του οργανισμού για τις εκλογές. Τέλος, η Le Figaro: «Η δυσπιστία μεγαλώνει ανάμεσα στου πολίτες και τους πολιτικούς». Το βαρόμετρο της εμπιστοσύνης στους πολιτικούς από δημοσκόπηση για λογαριασμό του ινστιτούτου OpinionWay δείχνει την επίμονη κρίση της δημοκρατίας από την στροφή της χώρας στα δεξιά.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «Το ΝΑΤΟ είναι σε συναγερμό και στέλνει ενισχύσεις στην Ανατολή». Η συμμαχία επιβεβαιώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να βοηθήσει τους συμμάχους της. Ο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής χιλιάδων στρατευμάτων και πολεμικών πλοίων. Και η El Mundo: «Ο CEOE συνδέει την υποστήριξη των Θιουδαδάνος αν η κυβέρνηση δεν ενδώσει στην Δημοκρατική Αριστερά Καταλωνίας». Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε είναι κρίσιμη για την εργασιακή μεταρρύθμιση, ο ισπανικός ΣΕΒ (CEOE) υποστηρίζει την επικεφαλής των Θιουδαδάνος, Ινές Αριμάδας και την πρώην υπουργό Απασχόλησης στην κυβέρνηση του Ραχόι, Φάτιμα Μπάνιεθ.

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το ΝΑΤΟ μετακινεί μαχητικά και πλοία στην Ανατολική Ευρώπη». Ο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής ενίσχυσης των δυνάμεων με στρατεύματα. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ αυξάνει την ένταση. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Η κυβέρνηση και τα κρατίδια θέλουν να συνεχίσουν στην ίδια πορεία». Ο καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφωνούν να επιμείνουν στα τωρινά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το ιατρικό προσωπικό και οι ευάλωτοι ασθενείς θα έχουν προτεραιότητα στα PCR τεστ. Τέλος, η Die Welt: «Άμεση διακοπή των επιχορηγήσεων για αποδοτικά σπίτια». Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, διακόπτει τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των σπιτιών. Κριτική από το CDU.

Στη Βρετανία, ο Μπόρις Τζόνσον είναι και πάλι αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών που μαθαίνουν ότι έκανε πάρτι γενεθλίων εν μέσω καραντίνας. Οι Times γράφουν σχετικά: «Ο Τζόνσον έκανε πάρτι γενεθλίων στην Ντάουνινγκ Στριτ». Περίπου 30 καλεσμένοι έφαγαν τούρτα γενεθλίων στα χρώματα της σημαίας της Βρετανίας σε πάρτι που οργάνωσε η σύζυγος του πρωθυπουργού. Στον Guardian διαβάζουμε: «Ο Τζόνσον αντιμετωπίζει νέες οργισμένες αντιδράσεις για το πάρτι γενεθλίων στην Ντάουνινγκ Στριτ». Οικογένειες που έχασαν ανθρώπους στην πανδημία έχουν εξοργιστεί με τις αποκαλύψεις για το πάρτι γενεθλίων που ετοίμασε στον πρωθυπουργό η σύζυγός του. Ο Independent κυκλοφορεί με τίτλο: «Πάρτι γενεθλίων για τον πρωθυπουργό στο πρώτο lockdown». Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορείται ότι στις 19 Ιουνίου του 2020 έκανε πάρτι γενεθλίων, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου ITV. Τέλος, η Daily Telegraph: «Ο Μπάιντεν ετοιμάζει στρατεύματα για να αντιμετωπίσει την απειλή του Πούτιν». Οι ΗΠΑ θέτει 8.500 στρατιώτες σε υψηλή επιφυλακή καθώς το ΝΑΤΟ ενισχύει την παρουσία στα σύνορα με την Ρωσία.

Στην Ιταλία, νικητής της πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου τη Δευτέρα ήταν το «λευκό». Η La Repubblica γράφει σχετικά: «Το διπλό παιχνίδι του Σαλβίνι». Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ατελέσφορη. 672 λευκές ψήφοι, ενώ δεκαέξι ψήφισαν Ματαρέλα. Ο επικεφαλής της Λέγκας διαπραγματεύεται με τον Λέτα ενώ αρνείται την υποψηφιότητα του Ντράγκι. Παράλληλα, μιλάει με τον Κόντε για να βρεθεί ένα όνομα από την κεντροδεξιά. Στην Corriere de la Sera διαβάζουμε: «Πολλά εμπόδια στο δρόμο προς την προεδρία». Συναντήσεις γίνονται με τους ηγέτες και με τον Ντράγκι. Ο Σαλβίνι δελεάζεται από την ισχύ του «βασιλοποιού». Η La Stampa κυκλοφορεί με τίτλο: «Ο Ντράγκι ανοίγει τις διαπραγματεύσεις για την προεδρία». Ο πρωθυπουργός συναντιέται με τον Ενρίκο Λέτα και τον Ματέο Σαλβίνι για να του πουν τι ζητάνε από αυτόν. Τέλος, η Il Messaggero: «Προεδρία, οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν». Ο Σαλβίνι βλέπει τον Ντράγκι και τους ηγέτες του Δημοκρατικού κόμματος και των Πέντε Αστέρων, ενώ μετά ανεβάζει το τίμημα της συμφωνίας, προκαλώντας την οργή της Forza Italia και των Αδερφιών της Ιταλίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter