Διεθνής Τύπος: Το ΝΑΤΟ αυξάνει τα στρατεύματα υψηλής ετοιμότητας – Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου προτείνουν οι ΗΠΑ

Διεθνής Τύπος: Το ΝΑΤΟ αυξάνει τα στρατεύματα υψηλής ετοιμότητας – Πλαφόν στις τιμές πετρελαίου προτείνουν οι ΗΠΑ

Στη Γερμανία, η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Το ΝΑΤΟ πολλαπλασιάζει τον αριθμό των στρατιωτών σε υψηλή ετοιμότητα». Η απόφαση αναμένεται στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Παράλληλα, τα κράτη του G7 επιδιώκουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την παγκόσμια αγορά. Στη Süddeutsche Zeitung διαβάζουμε: «Το ΝΑΤΟ επεκτείνει τη δύναμη ταχείας αντίδρασης». Οι ένοπλες δυνάμεις θα αυξηθούν σε 300.000 στρατιώτες – περισσότερο από επτά φορές το μέγεθός τους. Τέλος, η Die Welt: «Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη ‘μεγαλύτερη αναδιάταξη από τον Ψυχρό Πόλεμο’». Η συμμαχία θέλει να αυξήσει τον αριθμό των δυνάμεων ταχείας επέμβασης σε κρίσεις. Ενισχύεται και η ανατολική πτέρυγα.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street Journal γράφει: «Ο Ζελένσκι προτρέπει τους G7 να ενισχύσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία». Η έκκληση έρχεται καθώς οι ΗΠΑ υπόσχονται περισσότερες στρατιωτικές προμήθειες στο Κίεβο και σκοπεύουν να επιβάλλουν επιπλέον κυρώσεις στη Μόσχα. Οι New York Times έχουν τίτλο: «Για να ρίξουν τη Ρωσία, οι ΗΠΑ προτείνουν πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου». Οι κυρώσεις της Δύσης έχουν αποτύχει στο να σταματήσουν τον πόλεμο, σχολιάζει η εφημερίδα. Στους Financial Times διαβάζουμε: «Το ΝΑΤΟ ενισχύει την ανατολική πτέρυγα αυξάνοντας τα στρατεύματα στις 300.000». Ο γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ υποστηρίζει την πλήρη άμυνα, ενώ ο Ζελένσκι προβλέπει επίθεση το χειμώνα. Τέλος η Washington Post: «Το δικαστήριο παίρνει το μέρος του προπονητή που προσευχήθηκε στη μέση του γηπέδου». Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ένα σχολείο στην Ουάσινγκτον μεταχειρίστηκε διακριτικά τον προπονητή όταν του επέβαλε πειθαρχική ποινή επειδή προσευχήθηκε στο γήπεδο. Η απόφαση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από άλλες που προστατεύουν την θρησκευτική πίστη, αναφέρει η εφημερίδα.

Στη Βρετανία, οι Times γράφουν: «O Πούτιν θα πληρώσει για τις βαρβαρότητές του, επιμένει ο πρωθυπουργός». Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδικάζουν την επίθεση του Πούτιν σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι «αυτή η δειλή επίθεση θα ενισχύσει την υποστήριξη προς το Κίεβο». Ο Guardian έχει τίτλο: «Η πιθανότητα για απεργία μεγαλώνει καθώς οι γιατροί ζητούν 30% αύξηση». Οι γιατροί ρίχνουν το γάντι στην κυβέρνηση, ζητώντας αύξηση των μισθών τους κατά 30%, πράγμα που κάνει πιθανή μια απεργία στο άμεσο μέλλον. Στον Independent διαβάζουμε: «Η Ρωσία στοχεύει εμπορικό κέντρο με 1.000 άτομα μέσα». Τουλάχιστον 10 σκοτώθηκαν από την βάρβαρη επίθεση στην κεντρική Ουκρανία. Τέλος, η Daily Telegraph: «Αρχηγός στρατού: η Ουκρανία είναι ‘η στιγμή του 1937’». Η Βρετανία πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο με τη Ρωσία, προειδοποιεί ο στρατηγός Πάτρικ Σάντερς, ενώ το ΝΑΤΟ ανακοινώνει επέκταση των στρατευμάτων του.

Στην Ιταλία, η La Repubblica γράφει: «Μάχη σώμα με σώμα στην Δεξιά». Σκληρή μάχη ανάμεσα στους ηγέτες της Δεξιάς μετά το εκλογικό φιάσκο στις δημοτικές. Η επικεφαλής του κόμματος «Αδέρφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, ζητά μια σύνοδο κορυφής της Δεξιάς για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Στη La Stampa διαβάζουμε: «Η τελευταία σφαγή του Πούτιν». Ρωσικοί πύραυλοι στο εμπορικό κέντρο στο Κρεμέντσουκ: 13 νεκροί και 60 τραυματίες. Η Il Messaggero έχει σήμερα κύριο τίτλο: «Κεντροδεξιά, η ώρα της αναμέτρησης». Μετά τις δημοτικές, και τη μέτρια επίδοση της Δεξιάς, η Τζόρτζια Μελόνι βγαίνει στην επίθεση απέναντι στο Σαλβίνι και προειδοποιεί ότι «η ηγεσία είναι δικιά μου». Τέλος, η Corriere della Sera: «Κεντροδεξιά, η ώρα της αναμέτρησης». Η Μελόνι επιτίθεται στο Σαλβίνι για την αποτυχία στη Βερόνα, όπου δήμαρχος εξελέγη ο Νταμιάνο Τομάζι, παλιός ποδοσφαιριστής της Ρόμα.

 Στη Γαλλία, η Humanité γράφει: «Άσχημα νέα για τα δημόσια ΜΜΕ». Η ανακοίνωση του Μακρόν για τη συμπίεση του τέλους για τη δημόσια τηλεόραση βάζει σε κίνδυνο έναν τομέα ήδη εύθραυστο. Οι εργαζόμενοι καλούνται σε απεργία αυτή την Τρίτη. Στη Libération διαβάζουμε: «Η κούνια μου θα σπάσει». Με συνθήκες εργασίας δύσκολες, χαμηλούς μισθούς και έλλειψη φροντίδας, πολλές δομές δυσκολεύονται να φιλοξενήσουν παιδιά, ελλείψει προσωπικού. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η κυβέρνηση οραματίζεται ένα αμφιλεγόμενο μέτρο: την πρόσληψη ανειδίκευτων εργαζόμενων. Η Le Monde έχει σήμερα τίτλο: «Η Μπορν είναι ενισχυμένη, σημαντική εβδομάδα για την πλειοψηφία». Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν καλείται να βρει μια λειτουργική πλειοψηφία για την δημιουργία μιας «μιας κυβέρνησης δράσης». Τέλος, η Le Figaro: «Το ΝΑΤΟ σε συμβούλιο πολέμου απέναντι στη Ρωσία». Η σύνοδος κορυφής της συμμαχίας στη Μαδρίτη, που θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη, θα αποφασίσει για μια σειρά από αυξήσεις στις στρατιωτικές δυνατότητες απέναντι σε έναν εχθρό που δεν είναι πια υποθετικός, γράφει η εφημερίδα.

Στην Ισπανία, η El País γράφει: «To NATO πολλαπλασιάζει τα στρατεύματά του στην ανατολή για να φρενάρει τον Πούτιν». Η συμμαχία, στη σύνοδο της Μαδρίτης που ξεκινά αυτή την Τρίτη, αναμένεται να ορίσει τη Ρωσία ως ‘άμεση απειλή’. Η δύναμη των στρατευμάτων άμεσης αντίδρασης θα αυξηθούν σχεδόν οχτώ φορές, στους 300.000 στρατιώτες. Και η El Mundo: «Ο Πούτιν προκαλεί το ΝΑΤΟ με πύραυλο σε εμπορικό κέντρο». Με ένα πύραυλο σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμέντσουκ, τα ρωσικά στρατεύματα έπληξαν πολίτες, με απολογισμό 13 νεκροί και 40 τραυματίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter