Διευθυντήριο στελεχών – «καπέλο» Ανδρουλάκη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Διευθυντήριο στελεχών – «καπέλο» Ανδρουλάκη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Ενα …διευθυντήριο από στελέχη που ανήκουν στον στενό πυρήνα συνεργατών του συγκροτεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρώντας αφ΄ενός να συνδέσει καλύτερα τον κομματικό μηχανισμό με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, και αφ΄ετέρου να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του την ανάπτυξη της δράσης σε όλα τα πεδία εφαρμοσμένης πολιτικής. Μάλιστα οι αλλαγές , που προωθεί με την τοποθέτηση προσώπων (συνύπαρξη νέων ηλικιακά με πεπειραμένους πολιτικούς) σε επιτελικές θέσεις, σηματοδοτούν την προσπάθεια να υπάρξει μεγαλύτερη σύνδεση των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη με φορείς από τον κοινωνικό, επιστημονικό και συνδικαλιστικό χώρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Κουτσούκος που αναλαμβάνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με σημαντική συνδικαλιστή δράση στο επιστημονικό και εργατοϋπαλληλικό κίνημα (ΑΔΕΔΥ ,Οικονομικό Επιμελητήριο). Επίσης, ο 37χρονος δικηγόρος Χάρης Δημακαρέας που τοποθετείται Προϊστάμενος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει διατελέσει γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. Νομικής Κομοτηνής και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Οι θέσεις αυτές σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη περιλαμβάνονται στο οργανόγραμμα  όλων των κομμάτων στη Βουλή, με τον προϊστάμενο του γραφείου ΚΟ να ασχολείται με υπαλληλικά ζητήματα και υπηρεσιακά θέματα του γραφείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.  Ως Διευθυντής Κ.Ο. και προϊστάμενος Γραφείου ΚΟ του ΠΑΣΟΚ_ΚΙΝΑΛ είχε οριστεί μέχρι πρότινος ο Θανάσης Γλαβίναςο οποίος πριν από λίγους μήνες ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, ο 51χρονος Δρ πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Σαρηγιάννης αναλαμβάνει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, με δεδομένο ότι είναι αυξημένες οι υποχρεώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο οποίος επέλεξε την εκεί βουλευτική έδρα και εκλέχτηκε βουλευτής Α΄θεσσαλονίκης (αφήνοντας εκτός τον Χάρη Καστανίδη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Σαρηγιάννης έχει εργαστεί στην κατασκευή έργων υποδομής ως μελετητής και στέλεχος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ήταν εκλεγμένο μέλος της κεντρικής αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και από τον Νοέμβριο του 2022 είναι γραμματέας του τομέα υποδομών μεταφορών και δικτύων του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε επίσης: O Ανδρουλάκης και ο άξονας της γης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter