Δικαιολογίες και «ευχολόγια» Μητσοτάκη στη Σακελλαροπούλου – Ούτε λέξη για σκάνδαλα Πάτση, Μαραβέγια, υποκλοπών

Δικαιολογίες και «ευχολόγια» Μητσοτάκη στη Σακελλαροπούλου – Ούτε λέξη για σκάνδαλα Πάτση, Μαραβέγια, υποκλοπών

Χωρίς την οποιαδήποτε αναφορά στις υποκλοπές και στη διεθνή κατακραυγή της κυβέρνησής του, στα σκάνδαλα των βουλευτών του Κωνσταντίνου Μαραβέγια και Ανδρέα Πάτση και σε όσα στριμώχνουν τον ίδιο και το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιφυλάσσει για τον εαυτό της τον ρόλο του «σιωπηλού παρατηρητή» για μία ακόμα φορά.

Δείτε επίσης: Ο Πολάκης εξηγεί μέσα σε 5 λεπτά την υπόθεση Μαραβέγια (Video)

Με δικαιολογίες και με ευχολόγια φρόντισε να διανθίσει ακόμα μία εθιμοτυπική επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρίχνοντας πλέον τις ευθύνες για τη λήψη δραστικών μέτρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους υπουργούς Ενέργειας, και τονίζοντας με ακόμα πιο απόλυτο τρόπο πως δεν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει το προσεχές διάστημα σε ουσιαστικότερα μέτρα στήριξης των πολιτών.

«Όμως θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποκλίνουμε από τους στόχους για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την τυπική επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, επιβεβαιώνοντας πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν παραδοθεί στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Στην τοποθέτησή του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας, για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για περαιτέρω στήριξη των πολιτών κατά των πολλαπλών κρίσεων.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αυτοθαυμαστεί για τα πεπραγμένα του, τονίζοντας πως «το γεγονός ότι σήμερα μπορούμε να έχουμε περισσότερους πόρους διαθέσιμους για κοινωνική πολιτική οφείλεται ακριβώς σε μια ανάπτυξη η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα, αποτέλεσμα, πιστεύω, πολλών πολιτικών επιλογών αυτής της κυβέρνησης. Το μέρισμα λοιπόν της ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια στους πολίτες, στο πλαίσιο των στόχων που έχουμε θέσει, και αυτή θα είναι η πολιτική την οποία θα ακολουθήσουμε και τους επόμενους μήνες, αλλά και ολόκληρο το 2023».

«Σε κάθε περίπτωση, επειδή το ενεργειακό ζήτημα είναι το πρώτο το οποίο αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σήμερα, θέλω να σας επαναλάβω ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έτσι ώστε το κόστος της ενέργειας να είναι αποδεκτό» υπογράμμισε σε άλλο σημείο, τονίζοντας ακόμα πως η κυβέρνηση «θα κάνει ό,τι μπορεί» με τον μεγάλο αστερίσκο του «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών», προτάσσοντας για μία ακόμα φορά τα όρια της ελληνικής οικονομίας.

Μετά από τις σύντομες αναφορές στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και στα… συγχαρητήρια που έδωσε στον εαυτό του, ο Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε για μία ακόμα φορά να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παίρνει την «πάσα» και να περιορίζεται σε σχόλια για το θέμα, και μάλιστα μεγαλύτερης έκτασης από όσα δήλωσε για τις πολλαπλές κρίσεις.

«Το θέμα της ενέργειας έχει γίνει ίσως το πιο περίπλοκο στη σύνθετη πραγματικότητα που βιώνει αυτή την περίοδο ιδίως η Ευρώπη. Είναι σημαντικό για τις οικονομίες των χωρών, αλλά κυρίως αφορά συνολικά την κοινωνία γιατί φτάνει στον καταναλωτή, και τα προβλήματα όπως αναφέρατε είναι πολύ σημαντικά. Εύχομαι πραγματικά η Ευρώπη να μπορέσει να βρει λύση, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρα από τα επιμέρους συμφέροντα και τις δεσμεύσεις που έχει το κάθε κράτος να μπορέσουν να σκεφτούν και το συλλογικό καλό. Είναι απολύτως αναγκαίο και μακάρι όλοι να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση που αναφέρατε και εσείς» ανέφερε για τις πρόσφατες ευρωπαϊκές αποφάσεις η Κατ. Σακελλαροπούλου δίνοντας την… ευχή της στον Κυρ. Μητσοτάκη.

«Πέρυσι σαν αυτή την ημέρα -είχα ανέβει μόλις στη Θεσσαλονίκη- δυστυχώς χάσαμε την Φώφη Γεννηματά. Και σήμερα συνάντησα στον κήπο έξι κυρίες που νόσησαν ή ακόμη νοσούν από καρκίνο του μαστού. Όπως πολύ σωστά είπατε, δεν είναι νόσος μόνο των γυναικών, τις οποίες κυρίως πλήττει, αλλά αφορά όλη την κοινωνία. Εντυπωσιάστηκα και εγώ, όπως όλοι μας, από τη γενναιότητα και τη δύναμη αυτών των γυναικών -οι ίδιες όμως λένε ότι δεν είναι γενναίες, απλώς κάνουν αυτό που καλούνται να κάνουν, δηλαδή αντιμετωπίζουν αυτό που τους συνέβη. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που περνούν κάθε φορά προς τα έξω οι γυναίκες αυτές, και εκτίθενται κατ’ αυτό τον τρόπο, γιατί μοιράζονται το πρόβλημά τους. Και βέβαια το βασικό μήνυμα είναι η πρόληψη, η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και ευκαιριών, καθώς και να υπάρχουν όσο γίνεται περισσότερα προγράμματα σε δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, όπως η πρωτοβουλία για την Φώφη Γεννηματά, γιατί η πρόληψη είναι πολύ σημαντική, όπως βέβαια και η διαχείριση στη συνέχεια» ανέφερε η Πρόεδρος στη συνέχεια, για να κλείσει την τοποθέτησή της με μία ακόμα ευχή.

«Όσο λοιπόν γίνεται πρέπει να το αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, και εγώ είμαι έτοιμη να προσφέρω προς αυτή την κατεύθυνση ό,τι μπορώ. Και σήμερα είναι μια μέρα που αξίζει να το θυμηθούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι θα το ξεχνάμε την υπόλοιπη χρονιά» κατέληξε η Κατ. Σακελλαροπούλου, η οποία δεν είχε ούτε μία κουβέντα να σχολιάσει, τόσο για τα όσα συνέβησαν στην Εξεταστική-παρωδία για τις υποκλοπές, όσο και για τις προκλητικές επιχειρηματικές δραστηριότητες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μαραβέγια και Ανδρέα Πάτση που έχουν προκαλέσει κυβερνητική κρίση, με τον τελευταία μάλιστα να διαγράφεται λίγο μετά τη συνάντηση από την ΚΟ της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter