Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρακαλάνε για αναστολές με απίστευτες δικαιολογίες – Συνεχίζεται τη Δευτέρα η συνεδρίαση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρακαλάνε για αναστολές με απίστευτες δικαιολογίες – Συνεχίζεται τη Δευτέρα η συνεδρίαση

Η τελευταία γραμμή άμυνας των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών αναπτύσσεται για δεύτερη μέρα, σήμερα στο Εφετείο Αθηνών. 

Με δικαιολογίες που αγγίζουν τα όρια του αστείου, όπως ότι ο Στ. Μπούκουρας το μόνο που ξέρει να κάνει είναι… πεϊνιρλί, αλλά και η παρουσία της συζύγου (σε διάσταση από το 2012) του Μίχου, την οποία παντρεύτηκε δύο φορές, πράγμα που οι συνήγοροί του τόνισαν μάλιστα ως αποδεικτικό της σταθερότητας του χαρακτήρα του μέχρι και τη θλιβερή φιγούρα του Ηλία Κασιδιάρη που μίλησε για «πολιτική, ηθική και… ανθρώπινη» εξόντωση του, συνθέτουν την εικόνα της δικαστικής διαδικασίας σήμερα.

Η Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος από το Εφετείο και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα του documentonews.gr από την αίθουσα σύνταξης σας ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις.

15:38 Διακοπή της συνεδρίασης για τη Δευτέρα στις 11 το πρωί – Με την πρόταση της εισαγγελέως επί των αναστολών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα η συνεδρίαση του δικαστηρίου. Ακολουθούν αγορεύσεις όσων συνηγόρων υπεράσπισης θελήσουν να ακουστούν και στη συνέχεια η απόφαση του δικαστηρίου επί του κρίσιμου ζητήματος των αναστολών.

15:32 Συνήγορος Μιχαλολιάκου (Παπαδέλλης): Είμαι πεπεισμένος ότι ο Μιχαλολιάκος είναι αθώος. Συντάσσομαι πλήρως με την κ. Εισαγγελέα. Τώρα γίνονται όλα αυτά επειδή κάποιοι άλλοι έχουν το πάνω χέρι. Δε θα το έχουν για πάντα. Αν αθωωθεί ποιος θα του πει συγγνώμη; Θα πάει στη Βουλή να του ζητήσουν συγγνώμη; Δεν είναι τραγικό ένας πολιτικός αρχηγός να πρέπει να απολογείται ότι αν αποφυλακιστεί θα κάνει κάτι κακό; Τι έκανε ο Μιχαλολιάκος; Τι έκανε;

15:26 Συνήγορος Μιχαλολιάκου (Παπαδέλλης): Εκλεισε η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι αυτό ανεπανόρθωτη βλάβη; Δεν ήταν παράνομη η εφημερίδα. Αυτό που ήθελε το think tank, να μην υπάρχει αυτή η φωνή και να υπάρχουν μόνο οι άλλες, το κατάφερε. Έκλεισε το κόμμα, δεν πάει κανείς στα γραφεία. Τα κατάφεραν.

15:23 Συνήγορος Μιχαλολιάκου (Παπαδέλλης): Αν μπορούσαν να βρουν τη νομική φόρμουλα, θα σας τον έφερναν σιδεροδέσμιο εδώ στο δικαστήριό σας. Είναι αδίστακτοι αυτοί που ζητούν την κεφαλή του Μιχαλολιάκου επί πίνακι. Όλα για να χαρεί το πόπολο.

15:21 Σταθερή ερώτηση σχεδόν σε όλους τους μάρτυρες η ερώτηση που «εξόργισε» τον Λαγό

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Γιάννη Λαγού, αυτό που εξόργισε τον ευρωβουλευτή είναι η ερώτηση της προέδρου προς τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο σχετικά με την εργασία της συζύγου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ερώτηση σχετικά με την εργασία των συζύγων (ακόμη και πρώην συζύγων) των καταδικασθέντων έγινε σχεδόν σε όλους τους μάρτυρες, εφόσον επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κρίση του δικαστηρίου σε σχέση με το ζήτημα της «ανεπανόρθωτης βλάβης».

Παρόλ’ αυτά, ο Γιάννης Λαγός φαίνεται πως έψαχνε δικαιολογία πάνω στην οποία να βασίσει την «οργή» του προς το δικαστήριο και να κινηθεί νομικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

15:12 Δεν ζητά αναστολή ο Λαγός – Χαρακτήρισε μεμπτή την ερώτηση του δικαστηρίου προς τον Ηλιόπουλο για το που εργάζεται η γυναίκα του, η οποία εργάζεται στο γραφείο του Λαγού.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού φάνηκε να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση εξηγώντας με κάθε τρόπο την αντίθεσή του με την απόφαση και τη δήλωση του εντολέα του.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΓΟΥ: Το δικαστήριο λειτουργησε μεροληπτικά εις βάρος μου. Δεν αναγνωρίζω τη διαδικασία. Θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά. δικαστήρια.

5,5 χρόνια η δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και αποδείχτηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών.

15:08 Δεν ζητάει αναστολή ο Λαγός

15:06 Συνήγορος Χρήστου Παππά (Σταυριανάκης)– Ευνόητο το ότι θα επέλθει ανεπανόρθωτη βλάβη σε περίπτωση φυλάκισης του Χρήστου Παππά, για την οικογένειά του και για τον ίδιο. Μην αφήσετε τον άνθρωπο αυτό να εκφράσει ένα παράπονο ότι εκτίει μια ποινή που θα μπορούσε να μην έχει εκτίσει. Και σας παρακαλώ να μην του επιτρέψετε αυτό το παράπονο να το εκφράσει προς τον Θεό. Στα χέρια σας και στον Θεό κ. Πρόεδρε.

14:57 Δεν κατάθεσε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος τελικά – Τον κάλυψε η αγόρευση του συνηγόρου του

14:50 «Αναντίστοιχες με τη βαρύτητα των πράξεων οι ποινές του δικαστηρίου» – Δήλωση των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τις ποινές σε βάρος των καταδικασθέντων ναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αναφέρουν:

«Η απόφαση του Δικαστηρίου για την επιβολή των ποινών στους κατηγορούμενους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής είναι αναντίστοιχη με τη βαρύτητα των πράξεων για τις οποίες τους καταδίκασε.

Το Δικαστήριο όχι μόνο δεν εξάντλησε τα ήδη σημαντικά μειωμένα πλαίσια ποινών που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, αλλά ιδιαίτερα στους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν είτε για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση είτε για τις δολοφονικές επιθέσεις της, όπως και για τις υπόλοιπες εγκληματικές πράξεις της, το ύψος των ποινών είναι χαμηλότερο από το συνηθισμένο για τέτοια αδικήματα.

Ειδικά, μάλιστα, στην υπόθεση της δολοφονικής ενέδρας σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η οποία ανέδειξε εμφατικά τις ισχυρές διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με τους εργολάβους της Ζώνης, τους εφοπλιστές κ.ά., το Δικαστήριο, παρά την επιβολή βασικών ποινών φυλάκισης, ύψους δύο ετών, για τα αδικήματα για τα οποία τους καταδίκασε, σε φανερή αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, επέβαλε τελικές συγχωνευτικές ποινές κατώτερες ακόμη και από αυτές που εκείνη πρότεινε. Είναι το αρνητικό επιστέγασμα της εσφαλμένης μετατροπής του κατηγορητηρίου από το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας -όπως αποδείχτηκε από την αποδεικτική διαδικασία ότι ήταν- στα πλημμελήματα της επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, η οποία οδηγεί σχεδόν με βεβαιότητα στην παραγραφή των σχετικών αδικημάτων και στην τελική ατιμωρησία των δραστών.

Είναι επιβεβλημένο και αναμένουμε από το Δικαστήριο, με την απόφασή του, να οδηγήσει τους ναζιστές εγκληματίες στη φυλακή, όπως απαιτούν τα θύματα των αποτρόπαιων εγκληματικών τους πράξεων και το αίσθημα δικαίου του λαού μας.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται, η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί».

14:32 Παρόν στο δικαστήριο ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος Θα καταθέσει ο ίδιος

14:14 Χρυσή Αυγή: Αίμα, τιμή, σουίτα για κελί (Photos)

14:13 Η μητέρα του Γερμενή δεν ήξερε ότι δουλεύει στον Λαγό – «Δεν εργάζεται κάπου συγκεκριμένα με ένσημα», δήλωσε η μητέρα του Γιώργου Γερμενή για τον γιο της, λίγα λεπτά μετά που ο πρώην βουλευτής είχε πει ότι εδώ και τρεις μήνες εργάζεται ως συνεργάτης του Γιάννη Λαγού. Όταν πιέστηκε από την πρόεδρο είπε ότι έχει κι άλλα παιδιά και δεν ασχολείται με κάθε πράγμα που κάνει ο γιος της.

14:12 Μάρτυρας υπέρ Γερμενή η μητέρα του – Παρόλο που ήταν στη φυλακή διάβασε και πέρασε το πανεπιστήμιο. Σε περίπτωση που εκτίσει την ποινή, δε θα μπορεί να δίνει τη διατροφή της πρώην γυναίκας του και των παιδιών του.

14:03 Γιώργος Γερμενής: Σήμερα που είναι 16 του μηνός, πριν έρθω στο δικαστήριό σας πήγα στο ΑΤ για να δώσω το παρόν όπως κάνω πάντα. Ουδέποτε καθυστέρησα. Είχα σκληρούς περιοριστικούς όρους που δεν παραβίασα ποτέ. Έχω δύο ανήλικα τέκνα. Η μεγαλύτερη κόρη μου βίωσε βαριά την πρώτη μου φυλάκιση και δέχεται βοήθεια παιδοψυχολόγου. Σέβομαι την απόφασή σας, αλλά δε συμφωνώ και θα παλέψω για το Εφετείο. Είχα τη δυνατότητα να φύγω παράνομα από τη χώρα, αλλά δεν το έπραξα. Μέχρι πριν τρεις μήνες ήμουν άνεργος. Τώρα έχω σταματήσει να ασχολούμαι με την πολιτική και ούτε με ενδιαφέρει να ασχοληθώ. Τώρα είμαι εξωτερικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού με μισθό 525 ευρώ. Είμαι αρτοποιός και δε βρέθηκε ούτε ένας αρτοποιός να με πάρει στη δούλεψή του. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση (σσ.: συνεργάτης του Γιάννη Λαγού).

13:56 Επανήλθε η Εδρα – Έτοιμοι για την κατάθεση Γερμενή

13:14 Διακοπή για 30 λεπτά – Θα ακολουθήσει κατάθεση του Γερμενή

13:10 Συνήγορος Κασιδιάρη (Γλύκας) – Τα δύο αδέλφια του Ηλία Κασιδιράρη αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν λόγω της περιπέτειάς του. Ο ένας στο Λονδίνο ο άλλος στην Κύπρο. Ο πατέρας του έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, για τα οποία θα καταθέσουμε έγγραφα, δε θέλουμε να ειπωθούν δημόσια γιατί θα χλευαστούμε

13:06 Συνήγοροι Κασιδιάρη – Γλύκας: Είναι αυτό δίκαιη δίκη; Η αναστολή δίνεται σε αλλοδαπούς εγκληματίες. Δίνεται σε όλους τους άλλους, εκτός από αυτούς. Λοιδωρούνται αυτοί οι άνθρωποι που ζητούν το δικαίωμά τους. Μαθαίνω ότι κάποιοι θα κάνουν αίτημα στον εισαγγελέα εφετών για να επιβληθεί υψηλότερη ποινή. Αίμα θέλουν. Να τελειώνουν με αυτούς θέλουν.

Παπαδέλης: Δεν έχω το ηθικό σθένος να πω στον Κασιδιάρη τους λόγους που καταδικάστηκε, επειδή δεν τους ξέρω. Δεν τους καταλαβαίνω. Γίνεται δίκη ή απλά διαδικασία εδώ;

13:01 Εκλιπαρεί για αναστολή ο Κασιδιάρης – Με μειλίχιο ύφος ο κάποτε «σκληρός» της Χρυσής Αυγής προσήλθε στο δικαστήριο ζητώντας από το προεδρείο να του χορηγηθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση καθώς όπως είπε είναι «δικαίωμά του», και μια ενδεχόμενη φυλάκιση θα τον εξόντωνε «πολιτικά, ηθικά και ανθρώπινα».

Έκανε λόγο για «20.000 βίαιους διαδηλωτές» που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα όταν ανακοινωνόταν η απόφαση, αμφισβητώντας το αν η απόφαση ήταν ανεξάρτητη ή επηρεασμένη.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής του, η οποία ήταν αθωωτική, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή στηρίζει σήμερα το αίτημά του περί αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

12:54 Στην αίθουσα ο Κασιδιάρης – Στο δικαστήριο εφτασε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος καταθέτει και ζητάει αναστολή, αφού επέλεξε να μιλήσει μόνος του στο προεδρείο. «Δικαιούται κάθε πολίτης αυτό το δικαίωμα. Το αίτημά μου βασίζεται στην οχτάωρη εισήγηση της εισαγγελέα. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις. Κρίνατε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο»

12:43 Μάρτυρας υπέρ Ηλιόπουλου ο ιερέας αδελφός του – «Είναι χρήσιμος έξω από τη φυλακή ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Έξω εκτός από αρωγός της οικογένειάς του, βοηθάει και την εκκλησία και τους συνανθρώπους του, όπως σε περιπτώσεις πλημμύρας και πυρκαγιών. Έξω είναι χρήσιμος, μέσα θα είναι καταστρεπτικό για τον ίδιο και την οικογένειά του»

12:39 Παναγιώτης Ηλιόπουλος: «Θα παραβλέψω την πικρία μου για την καταδίκη μου και ζητάω να μου δώσετε το δικαίωμα να πάω στον επόμενο βαθμό, έχω ήδη εκτίσει 18 μήνες. Θέλω να πάω στο Εφετείο για να φύγει από πάνω μου αυτό το στίγμα, όχι τόσο για μένα αλλά για τις δύο κόρες μου που είναι 6 και 8 ετών», είπε ο πρώην βουλευτής προς το προεδρείο του δικαστηρίου. «Ζητώ μια ευκαιρία να ζήσω δίπλα στην οικογένειά μου. Ζητώ να μην εξοντώσετε ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου»

* Ο Ηλιόπουλος καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

12:33 Στο Εφετείο σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης – Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται στον χώρο των δικαστηρίων και αναμένεται να μπει στην αίθουσα

12:15 Μάρτυρας υπέρ Μίχου η εν διαστάσει σύζυγός του

12:00 Συνήγορος Γρέγου – Επίδειξη ασθενειών των γονιών και των πεθερικών του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. «Αν φυλακιστεί ο κ. Γρέγος, η σύζυγός του δεν θα μπορεί να επιμεληθεί όλους αυτούς τους ηλικιωμένους και το παιδί τους που επίσης πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας, και το οποίο έχει ανάγκη από μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή με την μητέρα και τον πατέρα του»

11:51 Διακόπτει την κυκλοφορία της η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» – Ύστερα από 27 χρόνια, η ναζιστική εφημερίδα Χρυσή Αυγή, ανακοίνωσε μέσω άρθρου του Νίκου Μιχαλολιάκου τη διακοπή της κυκλοφορίας της.

«Λόγοι εύκολα κατανοητοί με οδηγούν στην διακοπή της εκδόσεως της Εφημερίδας “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, μετά από 27 χρόνια. Δεκάδες χιλιάδες σελίδες και εκατομμύρια λέξεις στην υπηρεσία της Αιώνιας Ιδέας του Ελληνισμού μέσα από τις σελίδες αυτής της εφημερίδας αποτελούν και ένα ορόσημο για το Μέλλον», αναφέρει ο Μιχαλολιάκος στο άρθρο του.

11:29 Συνήγορος Μπούκουρα (Βάσω Πανταζή)– Το μόνο που ξέρει να κάνει στη ζωή του είναι πεϊνιρλί και τυρόπιτες. Δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο, έχει το Mr. Peinirli στην Κόρινθο, απέναντι από τα Δικαστήρια και με αυτό ζει την οικογένειά του.

11:18 Επιμονή Γλύκα στις υπηκοότητες των καταδικασθέντων – Αίσθηση προκαλεί η επιμονή του συνηγόρου των Αγριογιάννη και Παπαδόπουλου στις υπηκοότητες άλλων καταδικασθέντων που για μεγαλύτερες ποινές έχουν λάβει αναστολή. Οι αναφορές του κ. Γλύκα έγιναν για να τονίσει το γεγονός ότι η αναστολή δίνεται σε αλλοδαπούς καταδικασθέντες, επιμένοντας σε περιπτώσεις Αλβανών.

11:15 Συνήγορος Αγριογιάννη και Παπαδόπουλου (Γλύκας) – Αυτή η μικρή ποινή, που για μας είναι μεγάλη, αλλά είναι μικρή σε σχέση με το τι ζητάται γενικότερα για αυτά τα αδικήματα

11:10 Παρέμβαση Λεπενιώτη – «Αυτη η πρόβλεψη οτι θα εχει εκτιθεί η ποινή μέχρι να φτάσουμε στο Εφετείο δεν είναι επιχείρημα του 497, επειδή το ακούω από χτες»

10:53 Αναστολή ζητά ο συνήγορος Αγριογιάννη και Παπαδόπουλου – Yπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικασθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αιγύπτιων αλιεργατών και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

10:47 Παρών στο Δικαστήριο ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος – Πριν λίγα λεπτά πήρε τη θέση του στις θέσεις των κατηγορουμένω ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικό για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

10:43 Ξεκίνησε η σημερινή διαδικασία – Με ελάχιστη καθυστέρηση ξεκίνησε και σήμερα η διαδικασία στο Εφετείο Αθηνών για τη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής

10:38 Η σημερινή διαδικασία – Είναι εξαιρετικά δύσκολο η σημερινή διαδικασία να οδηγήσει σε απόφαση του δικαστηρίου καθώς η πλειονότητα των κατηγορουμένων επέλεξε να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για τη στήριξη των αιτημάτων τους, γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για το ποιοι οδηγούνται στη φυλακή να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, ή ενδεχομένως και την Τρίτη.

10:27 Παραμένει άγνωστο το κατά πόσον η διαδικασία επί των αναστολών θα προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, αφού απομένουν αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι κατηγορουμένων, αρκετοί εκ των οποίων αναμένεται να φέρουν μάρτυρες προς εξέταση από το δικαστήριο. Όταν αυτός ο γύρος ολοκληρωθεί, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου θα κληθεί να παρουσιάσει την πρότασή της για την ανασταλτική δύναμη της έφεσης εξατομικευμένα για κάθε καταδικασθέντα, ενώ θα ακολουθήσει και ένας ακόμη γύρος δευτερολογιών, για όσους συνηγόρους υπεράσπισης το κρίνουν χρήσιμο για την υπόθεσή τους. Μόνο τότε, θα μπορέσει το προεδρείο να διασκεφτεί, ώστε να καταλήξει στην απόφασή του επί των αναστολών, η οποία και θα κρίνει το ποιοι καταδικασθέντες θα μπουν τελικά στη φυλακή.

10:15 Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα το Β’ μέρος του ρεσιτάλ θρασυδειλίας στη μάχη των αναστολών

10:12 Παρουσίασαν τον πυρηνάρχη της Νίκαιας ως… τραγουδοποιό κατά της παιδικής κακοποίησης

10:10 Δικηγόροι Αιγύπτιων αλιεργατών: Ο Εισαγγελέας Εφετών οφείλει να αναλάβει τη θεσμική του ευθύνη και να προσβάλει την απόφαση

10:00 Βόμβα Παπαδάκη: Μόνο 34 μήνες θα μείνει στη φυλακή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

09:50 Στην τελική ευθεία προς τη φυλακή – Καταθέσεις μαρτύρων στη διαδικασία των αναστολών – Διακοπή για την Παρασκευή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter