Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία προς τη φυλακή – Καταθέσεις μαρτύρων στη διαδικασία των αναστολών – Διακοπή για την Παρασκευή (συνεχής ενημέρωση)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία προς τη φυλακή – Καταθέσεις μαρτύρων στη διαδικασία των αναστολών – Διακοπή για την Παρασκευή (συνεχής ενημέρωση)

Ξεκίνησε την Πέμπτη η «μάχη» για το κρίσιμο ζήτημα της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Δανάη Κισκήρα – Μπαρτσώκα και ο Αντώνης Ρηγόπουλος από το Εφετείο και η υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα του documentonews.gr από την αίθουσα σύνταξης σας ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις.

16:18 Διακοπή για αύριο στις 10:30 – Αύριο στις 10.30 το πρωί θα συνεχιστεί η ακρόαση μαρτύρων και συνηγόρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το κρίσιμο ζήτημα των αναστολών.

16:18 Φίλη Πατέλη – Δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή πια. Αντιθέτως έχει ανοίξει ο Γιώργος μια σελίδα στο facebook «Βοήθεια στον συνάνθρωπο» και είμαι μέλος και μαζεύουμε τρόφιμα κλπ. και τα πηγαίνουμε στις οικογένειες που έχουν πρόβλημα. Έχει γράψει και τραγούδι κατά της βίας. Μπορείτε να το αναζητήσετε αν πατήσετε g patel.

14:14 Μάρτυρας υπέρ Πατέλη 

Φίλη Πατέλη: Του είχα ζητήσει τη βοήθειά του όταν δεν είχαμε να φάμε. Μου είχαν πει ότι τα γραφεία (σ.σ.: της ΧΑ) ήταν εκεί κοντά και όποιος ήθελε μπορούσε να πάει να ζητήσει βοήθεια. Γνώρισα τον Πατέλη εκεί και μας αγκάλιασε, πλήρωσαν ακόμη και το ρεύμα και μας έπαιρνε κάποια τρόφιμα. Είναι υπέροχος άνθρωπος, οικογενειάρχης, το παιδί του είναι τα πάντα γι’ αυτόν. Το παιδί πηγαίνει κάθε βδομάδα στον ψυχολόγο γιατί έχει υποστεί bullying στο σχολείο. Το παιδί είχε πάθει κρίση πανικού και ζητούσε να έρθει στο δικαστήριο να πει για τον πατέρα του. Φοβάμαι ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του το παιδί αν πάει φυλακή ο Γιώργος.

* Ο Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και οπλοκατοχή. Ήταν πυρηνάρχης της ΤΟ Νίκαιας της Χρυσής Αυγής

15:55 Μάρτυρας υπέρ Καζατζόγλου η αρραβωνιαστικιά του – Είμαι άνεργη, έχω δύο παιδιά από τον πρώην σύζυγό μου. Γνωρίζω τον Γιάννη από 16 χρονών. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσε ο Γιάννης. Μου έλεγε να μην έρθω, να μη στιγματιστώ και να μη στιγματιστούν τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει πιο έντιμος άνθρωπος από τον Γιάννη.

* Ο Ιωάννης Καζατζόγλου κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και οπλοκατοχή.

15:46 Καταθέτουν για τους εαυτούς τους Σιατούνης – Στράτος

ΣΙΑΤΟΥΝΗΣ: Έμεινα 4,5 χρόνια στη φυλακή και έχω κάνει 500 μεροκάματα μέσα στη φυλακή. Βρήκαμε τη δύναμη να προχωρήσουμε τη ζωή μας μετά την αποφυλάκηση για μια υποτιθέμενη υπόθεση του 2008 και τώρα έχουμε 2020.

ΣΤΡΑΤΟΣ: Θέλω να συνεχίσω τον βίο μου όσο πιο ήσυχα μπορώ.

* Ο Βασίλης Σιατούνης και ο Θανάσης Στράτος έχουν καταδικαστεί για τη χρυσαυγίτικη επίθεση στο στέκι Αντίπνοια το 2008.

15:37 Συνήγορος Πόπορη – Έχω τύψεις που δεν επέτρεψα στον μάρτυρα να έρθει να καταθέσει υπέρ της Βενετίας κατά την διαδικασία

15:35 Μάρτυρας υπέρ Πόπορη ο πακιστανός διερμηνέας των δικαστηρίων Πειραιά – Τον διερμηνέα πακιστανικής γλώσσας των δικαστηρίων του Πειραιά έφερε για μάρτυρα η πλευρά της καταδικασθείσας αστυνομικού Βενετίας Πόπορη. Ο μάρτυρας δήλωσε ότι γνώρισε τη Βενετία Πόπορη στην ασφάλεια Πειραιά όπου πήγαινε για να παρέχει τις υπηρεσίες του. Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την οικογενειακή της κατάσταση, καθώς τη γνωρίζει μόνο στον χώρο εργασίας της και δεν έχει κάτι κακό να πει για την κατηγορούμενη.

14:41 Ανηψιός Κούζηλου – «Ο Νίκος Κούζηλος πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του σε κάθε περίπτωση. Ο μόνος που μπορεί να σταθεί δυναμικά στον καρκινοπαθή πατέρα του και στο παιδί του είναι ο Νίκος. Πλέον ουδεμία σχέση έχει με τον χώρο στον οποίο βρισκόταν»

14:34 Μάρτυρας υπέρ Κούζηλου ο ανηψιός του

14:23 Συνήγορος Πανταζή– «Μετά την αποφυλάκισή του έκανε άλλα δύο παιδιά (σ.σ.: έχει συνολικά 4), στη χειμαζόμενη από την υπογεννητικότητα ελληνική κοινωνία. Είναι και αυτό μια θετική συνεισφορά του στην κοινωνία»

14:03 Παρών στο δικαστήριο και ο Ματθαιόπουλος – Πριν λίγα λεπτά πήρε τη θέση του δίπλα στους παριστάμενους κατηγορουμένους και ο καταδικασθείς σε 10 χρόνια κάθειρξης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος

14:01 Μάρτυρας υπέρ Δήμου η κόρη του – «Σας παρακαλώ κ. Πρόεδρε, είναι άδικο. Η μητέρα μου έπεσε μόλις ανακοινώθηκε η απόφασή σας. Θα χάσω και τη μητέρα μου»

13:55  Δικηγόροι Αιγύπτιων αλιεργατών: Ο Εισαγγελέας Εφετών οφείλει να αναλάβει τη θεσμική του ευθύνη και να προσβάλει την απόφαση

13:54 Διάλογος Λεπενιώτη – Κ. Μπαρμπαρούση – Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής πλησίασε την έδρα προκειμένου να βοηθήσει τον πατέρα του να σηκωθεί. Τότε ρώτησε την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτη αν μπορεί να αποχωρήσει και ο ίδιος.

Μπαρμπ: Μπορώ να φύγω και εγώ;

Λεπενιώτη: Είσαστε κατηγορούμενος. Επί 5,5 χρόνια, πρώτη φορά σας βλέπουμε εδώ

Μπαρμπ: Ε, και στην απολογία μου.

Λεπενιώτη (εκνευρισμένη): Καλά εντάξει. «κάνει χειρονομία να φύγει»

Τελικά ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης επέστρεψε στην αίθουσα και κάθεται στις θέσεις των κατηγορουμένων.

13:50 Πατέρας Μπαρμπαρούση – «Αν ο γιος μου εκτίσει την ποινή του εγώ είμαι τελειωμένος. Είμαι 40 χλμ. από το Αγρίνιο. Το πρόβλημα ξεκίνησε το 2017 όταν τυφλώθηκα. Ο γιος μου μας βοηθάει οικονομικά. Αν μπει φυλακή κανείς δε θα φροντίσει τα ζώα μας, την περιουσία μας»

13:49 Μάρτυρας για τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση ο πατέρας του – Ο καταδικασθείς για ένταξη σε Εγκληματική Οργάνωση και πρώην βουλευτής της ΧΑ, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προσήλθε στο δικαστήριο συνοδεύοντας τον υπερήλικο πατέρα του ο οποίος αυτή τη στιγμή καταθέτει ως μάρτυρας.

13:33 Παρών στο δικαστήριο ο Μπαρμπαρούσης

13:30 Επανήλθε η έδρα  – Συνεχίζεται η διαδικασία των αγορεύσεων και της εξέτασης μαρτύρων

13:06 Βόμβα Παπαδάκη: Μόνο 34 μήνες θα μείνει στη φυλακή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

12:46 Διακοπή της διαδικασίας – Το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά και θα επανέλθει για να συνεχιστεί η διαδικασία

12:21 Συνάδελφό του έφερε ο Ευγενικός – «Συνεπής στη δουλειά του ο Ευγενικός και δεν κάνει φασαρίες»

12:05 Μάρτυρα την αδελφή του έφερε ο Λέων Τσαλίκης – «Έπαθε έμφραγμα το 2012 και έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή», δήλωσε στο δικαστήριο η αδελφή του κατηγορούμενου για την υπόθεση Φύσσα.

11:53 Δεν ζητά αναστολή ο Ρουπακιάς – Επέμεινε να ακουστεί ο συνήγορος – O συνήγορος του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα επέμεινε να ακουστεί επί του δικαιώματος αναστολής του εντολέα του, παρά το ότι έχει λάβει ποινή ισοβίων. Ωστόσο, όταν τελικά του επετράπη να μιλήσει, ο συνήγορος του Ρουπακιά, Βασίλης Οπλαντζάκης, σε μια ακατανόητη παρέμβαση κατέληξε στο ότι ο Γ. Ρουπακιάς «δεν θα αιτηθεί το 497» του Ποινικού Κώδικα περί αναστολών.

«Επειδή ο Ρουπακιάς έχει ήδη κρατηθεί 30 μήνες προσωρινά εδώ και 6 χρόνια, επειδή θα ‘χει καταλαγιάσει το πράγμα στον β ‘ βαθμό και θα ‘χει εμπλουτιστεί η νομολογία στο θέμα του σύννομου βίου, το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, επειδή η δικαιοσύνη έχει αποκασταστική λειτουργία, νομίζω δεν πρέπει να αιτηθεί το 497», κατέληξε ο Οπλατζάκης.

11:22 Συνήγορος Τσακανίκα – Εάν εκτελεστεί η ποινή του, μέχρι να καθαρογραφεί η απόφασή σας θα έχει συμπληρώσει ήδη τον χρόνο παραμονής του στη φυλακή, γεγονός που ίσως να είναι νομικά ανεπίτρεπτο. Είναι έγγαμος εδώ και 1,5 μήνα, ενώ η μητέρα του πάσχει από ψυχική νόσο που την έχει οδηγήσει να νοσηλευτεί δύο φορές ακουσίως σε ιδρύματα, με παραλληληρηματικές κρίσεις καταδίωξης, ενώ η γιαγιά του πάσχει από διπολική διαταραχή.

11:24 Συνήγορος Μιχάλαρου – Αν εκτελεστεί η απόφασή σας, η οικογένεια του Μιχάλαρου θα χάσει το μοναδικό μέσο βιοπορισμού της. Η σύζυγός του πάσχει από ΧΑΠ και δεν μπορεί να βρει δουλειά στην ηλικία της. Η μεγαλύτερη κόρη του ζει μαζί με τους γονείς της και είναι άνεργη, ενώ η μικρότερη έχει έναν γιο 10 μηνών και συνεπώς δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά τη μητέρα της αν χρειαστεί.

11:01 Στο Δικαστήριο ο αδελφός του καταδικασθέντα Κομιανού – Μάρτυρα τον αδελφό του έφερε ο καταδικασθέντας Κομιανός, ο οποίος είπε ότι ο αδελφός του προσελήφθη μόλις χθες σε θέση οδοκαθαριστή και ότι η οικογένειά του θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν παει φυλακή. «Δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή μετά το 2013. Τους βρίζει. Αν θέλετε να φέρουμε υπογραφές ανθρώπων που λένε ότι είναι καλό παιδί».

10:26 Ανέβηκε η έδρα – Παρουσίες λαμβάνει αυτή την ώρα η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη. Παρόντες στην αίθουσα 13 κατηγορούμενοι.

10:16 Όλα έτοιμα για την έναρξη της σημερινής διαδικασίας – Με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η σημερινή διαδικασία επί των αναστολών, ενώ στη συνέχεια θα λάβει τον λόγο η εισαγγελέας για να κάνει την πρότασή της.

Η υπεράσπιση των καταδικασθέντων, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσουν τους εντολείς τους από τη φυλακή, καλούν σήμερα μάρτυρες προκειμένου να αποδείξουν την ανάγκη των χρυσαυγιτών να παραμείνουν εκτός φυλακής.

09:46 Το κρίσιμο ζήτημα της ανασταλτικότητας – Το δικαστήριο θα συνεδριάσει αρχίζοντας με την εισαγγελική πρόταση επί των αναστολών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Σε μία τελευταία προσπάθεια να διασώσουν τους εντολείς τους από την έκτιση της ποινής που τους επέβαλε χθες το δικαστήριο, αναμένεται να προσέλθουν με μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η παραμονή των καταδικασθέντων εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

09:35 Ξεκινά σήμερα η ύστατη προσπάθεια άμυνας των χρυσαυγιτών για αναστολές στις ποινές

09:30 Αυτές είναι όλες οι ποινές για τους καταδικασθέντες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter