Δίκη Ηλιούπολη: «Ήταν στο πεζοδρόμιο με τα ρούχα της κάτω και ο Μπουγιούκος την τράβηξε μέσα, από τα μαλλιά»

Δίκη Ηλιούπολη: «Ήταν στο πεζοδρόμιο με τα ρούχα της κάτω και ο Μπουγιούκος την τράβηξε μέσα, από τα μαλλιά»

Με την κατάθεση της σερβιτόρας η οποία βοήθησε τη 19χρονη να ξεφύγει από το σπίτι του επίορκου αστυνομικού Δημήτρη Μπουγιούκου ο οποίος κατηγορείται ότι την εξέδιδε τη βίαζε και την κρατούσε αιχμάλωτη, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ηλιούπολης.

Η μάρτυρας η οποία ξεκίνησε να καταθέτει το μεσημέρι της Τρίτης μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της 19χρονης που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και σε πολύ φορτισμένη ατμόσφαιρα, είπε πως έβλεπε την καταγγέλουσα στην καφετέρια που δούλευε, πάντα μόνη της και συνήθως με κακή διάθεση χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τι προβλήματα έχει. Η ίδια αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που της μετέφερε ένας συνάδελφός της. «Την είχε δει ο συνάδελφός μου μία μέρα πολύ νωρίς το πρωί έξω στο πεζοδρόμιο με τα ρούχα της κάτω και είπε ότι ο κατηγορούμενος την τράβηξε από τα μαλλιά πάλι μέσα».

Αναφερόμενη σε ένα προγενέστερο της επίμαχης ημέρας περιστατικό, η μάρτυρας είπε ότι μία ημέρα του Ιουλίου είδε την 19χρονη με μακρυμάνικη μπλούζα και πρησμένο πρόσωπο. «Ήταν τόσο πρησμένη που δεν την αναγνώρισα, και κατάλαβα ότι κάτι τρέχει. Ήθελα να κάνω κάτι, αλλά λόγω της κατάστασης δεν μπορούσα. Την επόμενη ημέρα δεν εμφανίστηκε και παραξενεύτηκα γιατί ήθελα να δω αν είναι καλά με τα χτυπήματα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τα όσα έγιναν την ημέρα που η 19χρονη της ζήτησε βοήθεια, είπε: «Πήγαινα για δουλειά, την είδα με πρησμένο μάτι και πρησμένα χείλη, την έβαλα στη γωνία και τη ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια. Βούρκωσε, και δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Της είπα ότι αν χρειαστεί κάτι να έρθει σε μένα. Ήρθε μετά λίγη ώρα μέσα στα κλάματα, βγήκα έξω, την κράτησα στα χέρια μου και μου είπε ότι δεν είναι καλά, ότι την κρατάει παρά τη θέλησή της, ότι το έχει σκάσει, φοβάται και δεν ξέρει τι να κάνει. Ζητούσε τη μητέρα της, έκλαιγε και φοβόταν».

Η ίδια πρόσθεσε ότι αρχικά καθόταν με την καταγγέλουσα έξω από την καφετέρια αλλά όταν είδαν ότι ο κατηγορούμενος είχε βγει και την έψαχνε κατέφυγαν σε μία αποθήκη του μαγαζιού, από όπου και κάλεσε τον Σύλλογο Κακοποιημένων Γυναικών και την αστυνομία. «Είχε βγει ο κατηγορούμενος και την έψαχνε. Είδα να εξέχει κάτι στη μέση του και κατάλαβα ότι είναι όπλο γιατί είναι αστυνομικός».

Πρόεδρος: Σας είπε κάτι για το πως ζούσε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι την εκδίδει, την κρατάει παρά τη θέλησή της, και ότι φοβάται. Μου είπε «Με έχει φυλακισμένη και με βάζει να κάνω πράγματα που δεν θέλω. Μου είπε ότι τη βάζει να κάνει πράγματα που δεν θέλει, να κάνει σεξ με πελάτες», είπε χαρακτηριστικά.

Αντωνία Λεγάκη (Υποστήριξη της κατηγορίας): Δώσατε κατάθεση;

Μάρτυρας: Ναι, αλλά δεν γράφτηκε τίποτα.

Περιγράφοντας τα όσα έμαθε ότι έγιναν μετά την παραμονή των δύο τους στο τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων η μάρτυρας είπε: «Μετά έμαθα ότι την πήγαν στο νοσοκομείο και οι αστυνομικοί έλεγαν στους γιατρούς ότι την είχαν βγάλει από τη φυλακή για να κάνει εξετάσεις για τα τραύματα που είχε και να μην της κάνουν ερωτήσεις».

Δεύτερος στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο Δημήτρης Σειρηνάκης, ιδιοκτήτης εταιρίας παραγωγής ερωτικών ταινιών, προκειμένου να καταθέσει καθώς το όνομά του εμπλέκεται στη δικογραφία αφού και οι δυο ενάγουσες, έχουν καταγγείλει  ότι έχουν γυρίσει ταινίες με την εταιρία του παρά τη θέλησή τους και εξαναγκασμένες από τον 40χρονο αστυνομικό.

Ο Δ. Σειρηνάκης αρνήθηκε επανειλημμένα ότι γνώριζε το οτιδήποτε περί εξαναγκασμού των δύο γυναικών, ενώ είπε μάλιστα πως «σε αυτή τη δουλειά δεν έρχεται ποτέ κανείς μόνο για τα χρήματα. Πρέπει και να του αρέσει». Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο Δ. Μπουγιούκο πέντε χρόνια πριν όταν είχε εμφανιστεί στο γραφείο του με την 25χρονη την οποια και παρουσίασε ως σύντροφο του. Ερωτώμενος δε αν του έκανε εντύπωση που ήρθε ένας αστυνομικός με την κοπέλα του απάντησε πως «τα ζευγάρια που έρχονται δεν είναι αυτό που φαντάζεται ο κόσμος. Στο γραφείο μου έρχονται καθηγήτριες πανεπιστημίου με τους άντρες τους, και μανάδες με τις κόρες τους».

Εντύπωση ωστόσο δεν του έκανε ούτε όταν ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε κάποια χρόνια μετά με τη 19χρονη για τον ίδιο λόγο. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής, για το αν κάποιος που του «πηγαίνει συνεχώς καινούριο κόσμο» παίρνει ποσοστά, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικα, αλλά είπε πως όποιος του έχει ζητήσει δανεικά τα έχει δώσει και συγκεκριμένα στον κατηγορούμενο έδωσε 500-800 ευρώ.

Ενώ ο ίδιος αρχικά ήταν κάθετα αρνητικός στο αν ο κατηγορούμενος ήταν παρών στα γυρίσματα των ταινιών, λίγο αργότερα και ερωτώμενος από την συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας Αντωνία Λεγάκη δεν το απέκλεισε.

Πρόεδρος: Ο κ. Μπουγιούκος ήταν παρών στις ταινίες;

Μάρτυρας: Όχι, δεν αφήνω κανέναν.

Αντ. Λεγάκη: Η ενάγουσα λέει ότι ο κ. Μπουγιούκος ήταν στα γυρίσματα.

Μάρτυρας: Μπορεί και να μπήκε μέσα να της δώσει κάτι, δεν θυμάμαι τώρα.

Ο ίδιος υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι «ηθικά και μόνο» αν δει ότι κάποια κοπέλα δεν είναι έτοιμη να γυρίσει ταινία της λέει να φύγει, ενώ προκειμένου να στηρίξει τη θέση του είπε: «Έχει έρθει και μάνα με παιδί που χρωστάει και της έχω δώσει λεφτά για να φύγει γιατί θα το μετάνιωνε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο σπίτι του καθένα. Με ενδιαφέρει κάποια που ήρθε εκεί να θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά».

Αναφορικά με τα εμφανή τραύματα των κοριτσιών ο μάρτυρας είπε πως δεν είχε δει ποτέ τίποτα που να έδειχνε κακοποίηση. Ενώ τόνισε ότι δεν ήξερε τίποτα σχετικό με τις καταγγελίες για αιχμαλωσία και εξαναγκασμό για να γυρίσουν τις ταινίες, μάλιστα είπε πως αν το ήξερε θα έδερνε τον κατηγορούμενο. «Αν όμως για μια κοπέλα υπάρχει η υπόνοια ότι κακοποιείται τότε σταματάνε τα πάντα», είπε ο μάρτυρας και αναφερόμενος στη δεύτερη ενάγουσα συμπλήρωσε «δεν είχα δει τίποτα. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι με πίεζε να κάνει περισσότερες ταινίες γιατί ήθελε περισσότερα λεφτά»

Εισαγγελέας: Αν κάποιος έρθει με μελανιά τι κάνετε;

Μάρτυρας: Αν δω άτομο χτυπημένο, θα πάρω την αστυνομία.  Καταρχάς, δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να συνουσιάζεται και να έχει χτυπημένο μάτι.

Αντ. Λεγάκη: Γνωρίζετε αν η δεύτερη ενάγουσα έδινε τα χρήματα στον Μπουγιούκο;

Μάρτυρας: Όχι βέβαια.

Αντ. Λεγάκη: Γνωρίζετε ότι καταγγέλλει ότι ήταν αιχμάλωτή του και ότι την εξανάγκασε να κάνει αυτές τις ταινίες;

Μάρτυρας: Θα τον έδερνα.

Τέλος κατέθεσε και ο αδελφός της 19χρονης, ο οποίος αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στην κακοποίηση που υπέστη η κοπέλα όσο ήταν ανήλικη από τον επίσης προφυλακισμένο πατέρα τους.

Ο μάρτυρας αναφερόμενος σε ένα περιστατικό που συνέβη όταν εκείνος και η αδελφή του ήταν 12 ετών είπε:

«Ήμουν στο δωμάτιό μου, και άκουγα μουσική. Σηκώθηκα και πήγα να πιω νερό και το δωμάτιο της αδελφής μου είναι στον ίδιο διάδρομο με το δικό μου και περνάω και ακούω μια δυνατή φωνή ”άσε με”  και ένα μουγκρητό. Χτυπάω την πόρτα, δεν ακούω απάντηση, πάω να ανοίξω την πόρτα και ήταν κλειδωμένη.

Πρόεδρος: Κλειδώνει γενικά η αδελφή σας;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Ανησυχήσατε που δεν άνοιγε;

Μάρτυρας: Ναι. Τη ρώτησα αν είναι καλά και μου είπε «ναι». Είδα τον πατέρα μας και μου είπε «μην πείτε τίποτα, γιατί θα σας πετάξω έξω».

Ο ίδιος κατέθεσε ότι φοβόταν τον πατέρα τους, καθώς τους έβριζε και τους απειλούσε διαρκώς και πως όταν εκείνος εμφανιζόταν στο σπίτι. έτρεχαν και κλείνονταν στα δωμάτιά τους. «Μας φώναζε, πηγαίνετε στα δωμάτιά σας αλλιώς δεν θα φάτε και στην αδελφή μου φώναζε ”πήγαινε μέσα μωρή”», είπε χαρακτηριστικά.

Αντ. Λεγάκη: Ξέρετε για ποιο πράγμα κατηγορεί η αδελφή σας τον πατέρα σας;

Μάρτυρας: Ναι, για τον βιασμό.

Αντ. Λεγάκη: Σας είχε πει η αδελφή σας πως την βίαζε ο πατέρας;

Μάρτυρας.: Όχι.  Μου το είπε η μητέρα μου τον Ιούλιο.

Σημειώνεται πως και σήμερα στην οδό Δέγλερη από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν φεμινιστικές οργανώσεις και αλληλέγγυοι στα θύματα σωματεμπορίας, κομμάτι των οποίον μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της 19χρονης και ευρισκόμενοι στον διάδρομο έξω από την αίθουσα, αφού η κατάθεση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, εμψύχωναν την καταγγέλουσα με συνθήματα κάθε φορά που κατά την εξέτασή της, οι λυγμοί και οι κραυγές της διαπερνούσαν τις κλειστές πόρτες.

Παράλληλα, αξίζει να καταγραφεί πως από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές ο όρος «πορνοστάρ» που απέδιδαν στις ενάγουσες μιλώντας απαξιωτικά για τα όσα έχουν καταγγείλει αμφισβητώντας τα πλήρως.

Μάλιστα δεν υπήρξε μάρτυρας που να μην ερωτήθηκε αν η 19χρονη και η 25χρονη… φορούσαν κοντά ή αποκαλυπτικά ρούχα κατά την καθημερινότητά τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του αδελφού της 19χρονης.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Ηλιούπολη: Κεκλεισμένων των θυρών σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε η κατάθεση της 19χρονης

Ηλιούπολη: Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας-Φοβούνται να παραστούν τα θύματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter