Δίκη Λιγνάδη: Στην εισαγγελία τα πρακτικά – Προθεσμία να καταβάλλει τα χρήματα της εγγύησης μέχρι τις 29 Ιουλίου

Δίκη Λιγνάδη: Στην εισαγγελία τα πρακτικά – Προθεσμία να καταβάλλει τα χρήματα της εγγύησης μέχρι τις 29 Ιουλίου

Τόσο τα πρακτικά της δίκης όσο και οι μηνύσεις της υπεράσπισης σε βάρος όλων των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη και των μαρτύρων, διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με απόφασή του ζήτησε ακόμη από την Εισαγγελία να διερευνήσει εάν έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του καταγγέλλοντα Δ. Μ σε εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του. Ο Δ.Μ. είναι ο άντρας που δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη για να υποστηρίξει την καταγγελία του παρά το γεγονός ότι διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του.

Παράλληλα, με απόφαση του το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να επιστραφεί στον σκηνοθέτη το κινητό του και το λαπτοπ του. Ακόμη του αφαίρεσε ομόφωνα το χρόνο της προφυλάκισής του από την ποινή που του επέβαλε. «Έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε έφεση» είπε στον Δημήτρη Λιγνάδη η πρόεδρος και εκφώνησε το «λύεται η συνεδρίαση».

Προθεσμία μέχρι τις 29 Ιουλίου για την πληρωμή της εγγύησης

Υπενθυμίζεται ότι εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης με απόφαση – πρόκληση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, κόντρα στην πρόταση του εισαγγελέα όπου είχε προτείνει η ποινή να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι 1, 10 και 20 του μήνα να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο Δ. Λιγνάδης προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος αναμένει την καταβολή της χρηματικής εγγύησης των 30 χιλιάδων ευρώ που ορίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την έξοδο του από την φυλακή. Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων επιστρέφει μετά την ολοκλήρωση της πολύμηνης δίκης του στην φυλακή από την οποία θα εξέλθει μόλις καταβάλει τα χρήματα που όρισε το δικαστήριο το οποίο έδωσε διορία μέχρι τις 29 Ιουλίου για την πληρωμή της εγγύησης.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του ηθοποιού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με βάση τις ψήφους των μελών του ΜΟΔ επί της ενοχής φαίνεται ότι ο εντολέας του «κατά την κρίση των τακτικών δικαστών είναι αθώος». Είπε επίσης ότι «Αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως είναι κατασκευασμένη η υπόθεση».

Από την πλευρά της η εκ των συνηγόρων των θυμάτων για τους βιασμούς των οποίων καταδικάστηκε ο ηθοποιός, Μαρία Κουρτέση δήλωσε πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές και συνέστησε ψυχραιμία καθώς εκκρεμεί η έφεση της πολύκροτης υπόθεσης

Ο έτερος συνήγορος των άλλων δύο καταγγελοντων κ. Γιάννης Βλάχος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προσανατολίζονται στην άσκηση έφεσης ως προς το αθωωτικο σκέλος της απόφασης, θέμα που θα κριθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Απόφαση – πρόκληση: Ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων αλλά ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter