Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Είναι επώδυνη διαδικασία, αλλά είμαστε εδώ για να το παλέψουμε», είπε το θύμα

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Είναι επώδυνη διαδικασία, αλλά είμαστε εδώ για να το παλέψουμε», είπε το θύμα

Για τις 26 Ιανουαρίου διεκόπη η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με κατηγορούμενο τον πρώην προπονητή της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε και για μένα και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν. Ελπίζω να ακολουθήσουν», δήλωσε έξω από τα δικαστήρια η 21χρονη σήμερα καταγγέλλουσα.

Διαβάστε επίσης: Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει το θύμα

Με τη σειρά της η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου οποία θα καταθέσει και ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη καθώς μέσω της δικής της καταγγελίας τον περασμένο Ιανουάριο άνοιξε ο ασκός του αιολου και αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση, τόνισε τη μεγάλη σημασία της δίκης την οποία χαρακτήρισε ορόσημο.

«Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα. Θα χρειαστούν άλλες δύο δικάσιμες, πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε την όλη αυτήν επίπονη διαδικασία με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαι πολύ συγκινημένη. Προσπαθώ να σταθώ όπως μπορώ, γιατί καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει αυτός που έχει κάνει τέτοια εγκλήματα, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα. Η Αμαλία είναι το σύμβολό μας, μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλοι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί κακοποίηση. Για αυτό νομίζω ότι η έκβαση της δίκης θα δείξει κατά πόσο θα έρθουν περισσότερα θύματα να καταγγείλουν και δεν θα κλείσουμε τα στοματά τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη».

Διαβάστε επίσης: Πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo: Στο εδώλιο για βιασμό 11χρονης ο προπονητής ιστιοπλοΐας – Παρούσα η Μπεκατώρου

«Προσδοκούμε ότι το δικαστήριο θα εμμείνει στα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να κρίνει τη βαρύτητα της κατηγορίας που έχει αποδοθεί, η οποία, άλλωστε, έχει ομολογηθεί κατά ένα μέρος από τον κατηγορούμενο», δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Θεόδωρος Μαντάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter