Δίκη προπονητή Ιστιοπλοΐας: Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της Αμαλίας

Δίκη προπονητή Ιστιοπλοΐας: Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της Αμαλίας

Με την κατάθεση της Αμαλίας η οποία έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε ενώ ήταν ανήλικη από τον προπονητή της στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ωρωπού ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021, ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή, κεκλεισμένων των θυρών, η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο προπονητής Ιστιοπλοΐας, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα εντός της δικαστικής αίθουσας όταν άκουσε το κατηγορητήριο που τον βαραίνει, κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ο κατηγορούμενος τοποθετήθηκε επ’ αυτού μέσω των συνηγόρων του, Θεόδωρου Μαντά και Βάσως Πανταζή.

«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας», τόνισε ο Θεόδωρος Μαντάς και πρόσθεσε αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για συναίνεση της παθούσας στον βιασμό: «Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση να συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία».

Στην αίθουσα έδωσαν το παρών τόσο οι γονείς του κατηγορούμενου όσο και οι γονείς της Αμαλίας. Ενώ όταν ξεκινήσει η κατάθεσή της καταγγέλλουσας, έμειναν μόνο ο κατηγορούμενος και οι δικηγόροι των δυο πλευρών.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της συνηγόρου της νεαρής Αμαλίας, Κλειώς Παπαπαντολέων, να μη δοθεί δημοσιότητα στην κατάθεσή της για να προστατευθεί η ψυχική της υγεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter