Δίκη «ψευτογιατρού»: Στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Δίκη «ψευτογιατρού»: Στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη καλείται ο αποκαλούμενος Dr. Kontos, γνωστός ως «ψευτογιατρός», καθώς και οι 16 φερόμενοι ως συνεργοί του, στη δίκη που ξεκινά την Παρασκευή. Ανάμεσα στους συγκατηγορουμενους του είναι γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, αλλά και ένας πρώην υπουργός της ΝΔ, γιατρός στο επάγγελμα.

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο «ψευτογιατρός» εμφανιζόταν μεταξύ άλλων ως «εξαιρετικά καταρτισμένος και έμπειρος, ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας με εξειδικευμένες γνώσεις και πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας ανίατων ασθενειών αλλά και ως διακεκριμένος ογκολόγος, ομοιοπαθητικός”. Συνολικά, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματα και τις οικογένειες τους, ποσό 838.175 ευρώ.

Χαρακτηριστική περίπτωση των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται είναι αυτή ενός τετράχρονου αγοριού με μυϊκή ατροφία για την οποία ο ψευτογιατρός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα φάρμακα που λάμβανε προκαλούσαν βλάβη στον οργανισμό του και γι’ αυτό θα έπρεπε να ακολουθήσει καταλληλότερη θεραπεία που αποτελούνταν από σκευάσματα που παρείχαν σταγόνες και βότανα . Αναφέρεται ενδεικτικά στην εισαγγελική πρόταση σε βάρος του:

«Για πέντε μήνες το παιδί ακολούθησε τη θεραπεία με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του να επιδεινωθεί ραγδαία, να χάσει σταδιακά τις δυνάμεις του να μην μπορεί να σταθεί όρθιος στα πόδια του και να καταρρεύσει σε διάστημα 20 ημερών παραμένοντας έκτοτε καθηλωμένο σε αμαξίδιο μη δυνάμενο να πατήσει ξανά εφόρου ζωής και να αυτοεξυπηρετηθεί παραπληγία ποσοστό αναπηρίας 85%».

Ο ίδιος απολογούμενος στον ανακριτή αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών. «Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα, το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος, αλλά με την ιδιότητα του βοτανολόγου, έστω και εμπειρικού. Οι ίδιοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου άρχισαν να με συστήνουν περαιτέρω ως γιατρό και ουδέν έπραξα προκειμένου να άρω την πλάνη», υποστήριξε , μεταξύ άλλων ο 47χρονος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter