Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα θα συνεχιστεί σήμερα Δευτέρα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο η οποία σημαδεύτηκε από εντάσεις και προκλήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, η Μάγδα Φύσσα συγκλόνισε με τα όσα είπε από το βήμα του μάρτυρα, μιλώντας για τον γιο της, Παύλο Φύσσα, που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, χρησιμοποιώντας χρόνο ενεστώτα. «Ονομάζομαι Μαγδα Φύσσα και ο Παύλος είναι γιος μου», είπε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της κατάθεσής της.

Η μέρα σημαδεύτηκε από τις προκλήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Λαγού, Κων. Πλεύρη, ο οποίος δεν δίστασε να χαιρετίσει ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα και μάλιστα από τα έδρανα των δικηγόρων, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να μην του κάνει ούτε παρατήρηση ισχυριζόμενη πως δεν το είδε.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέες προκλήσεις Πλεύρη – Χαιρέτησε ναζιστικά τη Μάγδα Φύσσα (Photos)

Ένταση ωστόσο σημειώθηκε και όταν ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός σηκώθηκε και απηύθυνε ερωτήσεις στη μάρτυρα με εξαιρετικά έντονο ύφος κάνοντας μορφασμούς, χωρίς και πάλι η πρόεδρος να τον εγκαλέσει, αντίθετα μάλιστα το έκανε προς το πρόσωπο της μάρτυρα όταν του απάντησε στην ίδια ένταση.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατάθεση μέσω εντάσεων για τη Μάγδα Φύσσα – Προκλήσεις από Πλεύρη και Λαγό

Στο πρώτο μέρος της κατάθεσής της η μάρτυρας περιέγραψε όσα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, όταν η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

«Φτάσαμε στο νοσοκομείο, είχε παρά πολύ κόσμο, κανείς δεν έλεγε τίποτα, μπήκα τρέχοντας στο νοσοκομείο και ρωτούσα τι έγινε, δεν μου απαντούσαν και κατάλαβα ότι είχε γίνει κάτι πολύ κακό αλλά δεν ήξερα πόσο κακό», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Ενας γιατρός μου έδωσε ένα χάπι, με πήρε στο γραφειο και μου είπε ότι ο Παύλος δεν ζει. Ότι τον δολοφόνησαν. Ότι τον δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή και ότι συνέλαβαν τον δολοφόνο. Του είπα ‘προσπαθήσατε να τον σώσετε;’ Μου είπε ότι δεν γινόταν, ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα. Εκεί χάθηκαν όλα. Με όσο κουράγιο είχα, ζήτησα να τον δω. Τον είχαν στο νεκροτομείο. Πήγα και το είδα το παιδί μου. Προσπάθησα να το ζεστάνω και να σηκωθεί. Δεν ήταν αν φοβισμένος, κοιμόταν. Δυστυχώς ήταν νεκρός».

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι γιος μου» (Photos)

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα, στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβει ο πατέρας του Παύλου, Παναγιώτης Φύσσας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter