Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: Να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες για τα Τέμπη

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: Να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες για τα Τέμπη

«Η έρευνα να κατευθυνθεί προς κάθε κατεύθυνση για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στο σύνολό της και να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις» ζητά ο δικηγορικός σύλλογος Πειραιά, ο οποίος κατέθεσε, μαζί με τους άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, υπόμνημα στον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα, στο πλαίσιο της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σήμερα ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, για συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς λόγους, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, παριστάμενος δια του Προέδρου του Ηλία Κλάππα, κατέθεσε, μαζί με τους άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, υπόμνημα στον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή στη Λάρισα, στο πλαίσιο της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας που έχει δηλωθεί.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουμε υποβάλει παράσταση προς υποστήριξη των κατηγοριών ζητώντας πλήρη διερεύνηση της ποινικής ευθύνης όλων των υπευθύνων συμπεριλαμβανομένων και όσων είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση για τη λήψη μέτρων τα οποία θα απέτρεπαν το τραγικό δυστύχημα και ωστόσο παρέλειψαν να τα λάβουν.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά ζητά η έρευνα να κατευθυνθεί προς κάθε κατεύθυνση για να αποκαλυφθεί η αλήθεια στο σύνολό της και να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, με πλήρη ασφαλώς σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των διαδίκων.

Θα συνεχίσουμε αμείωτη τη θεσμική μας προσπάθεια για να αποδοθεί Δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και για να μην επαναληφθεί παρόμοιο δυστύχημα. Και βέβαια, θα συνεχίσουμε να τονίζουμε την ανάγκη να θεσμοθετηθούν επιτέλους εθνικοί κανόνες ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Παρά το σοκαριστικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και παρότι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, δεν έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες που θα εστιάζουν αποκλειστικά στην ασφάλεια καθορίζοντας προδιαγραφές και απαιτήσεις για την ασφαλή λειτουργία και συντήρηση των σιδηροδρομικών υποδομών και συστημάτων».

Διαβάστε επίσης: «Αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» – Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών (Photos)

Έγκλημα Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων κατά δικαστικών – «Προσβάλλετε την νοημοσύνη μας και αγνοείτε στοιχεία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter