Δήμαρχος Αιγάλεω και κυβέρνηση «πούλησαν» δημόσιο σχολείο σε ιδιωτικό

Δήμαρχος Αιγάλεω και κυβέρνηση «πούλησαν» δημόσιο σχολείο σε ιδιωτικό
Αποκαλυπτική ήταν η ανακοίνωση ανώνυμης εταιρείας εκπαιδευτηρίου στο Αιγάλεω, καθώς ήρθε στο φως όλο το παρασκήνιο συμπαιγνίας και προσχημάτων, ρίχνοντας φως στην «περίεργη» κωλυσιεργία καθ’ όλη την πορεία από τη διαμάχη ως τη δικαστική απόφαση, την έξωση δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω και τη λύση της αναγκαστικής αποζημίωσης – μια νομική λύση που έχει δοθεί ήδη από αυτή την κυβέρνηση και σε άλλες περιπτώσεις.
Στις 20 Ιανουαρίου 2023 έγινε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, κατέληξαν να προχωρήσουν σε τροπολογία που θα ξαναφέρει το σχολικό κτίριο του 9ου δημοτικού σχολείου στους μαθητές του καθώς τους είχε γίνει έξωση στις 9 Ιανουαρίου 2023, αλλά ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας μόλις την περασμένη Παρασκευή, 3.2.2023, ισχυρίζεται ότι απέστειλε τα σχετικά έγγραφα για την τροπολογία.

Συμπαιγνία και εξαπάτηση

Στα χνάρια της κυβέρνησης, η οποία έχει εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του δημοσίου σε πλείστες περιπτώσεις, και τώρα, μερικές εβδομάδες προτού κλείσει η Βουλή για τις επικείμενες εκλογές βιάζεται να κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες κάνοντας πολλά χατίρια σε «ημέτερους» και ισχυρούς, και ο δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας. Εμπαίζει τις οικογένειες σχεδόν 200 μαθητών και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την αντιπολίτευση, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο που σύσσωμο ψήφισε ότι μόνη λύση για το 9ο δημοτικό σχολείο είναι η επιστροφή των μαθητών στο κτίριο αυτό.
Σε αγαστή συμπαιγνία με την κυβέρνηση, που αναζητεί νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για να εντάξει την τροπολογία (!), ο δήμαρχος «πούλησε» τους δεξιούς και αριστερούς δημότες-γονείς που έχουν μείνει ξεκρέμαστοι. Πριν από τις εκλογές, δημοτική αρχή και κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται θρασύτατα ψευδόμενοι και παραπλανητικοί. Ο ίδιος ο Στ. Πέτσας άλλωστε είχε δεσμευτεί ότι θα προτείνει να κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση, αφού πρώτα συνεννοηθεί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι εργασίες στο κτίριο του 9ου δημοτικού πρόδιδαν αλλαγές. Φήμες υπήρχαν ήδη πολλές και τις επιβεβαίωσε το εν λόγω έγγραφο αλλαγής διεύθυνσης της ΑΕ Εκπαιδευτική Άνοιξη, η οποία από το 2016 έχει διεύθυνση την οδό Μαραθώνος 9-11, στον ακριβώς παράλληλο δρόμο του 9ου δημοτικού (πίσω του ακριβώς) όπου και λειτουργεί από δεκαετίες ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.

Με ημερομηνία ίδια με τη διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, Πέμπτη 2.2.2023, στη συνεδρίαση του οποίου όλοι εγκαλούσαν τον δήμαρχο Γ. Γκίκα ότι δεν έχει αποστείλει τα σχετικά έγγραφα για τη νομοθετική ρύθμιση ενώ είχαν περάσει ήδη δύο εβδομάδες, η εταιρεία ανακοίνωνε ότι άλλαζε διεύθυνση. Ως καινούργια καταχωρίστηκε η έδρα του 9ου δημοτικού σχολείου: Σαλαμίνος 10.

Λούφα και παραλλαγή

Οι ιδιοκτήτες, με το χαρτί της δικαστικής απόφασης στα χέρια –κι ενώ πολλοί στο Αιγάλεω έχουν ήδη εκφράσει απορίες για τη μυστικοπάθεια του δημάρχου για τις δίκες που έγιναν και την «ελλιπή» νομική υποστήριξη– ήδη ενοικίασαν ή πούλησαν το κτίριο.

Η δημοτική αρχή Γκίκα άραγε κοροϊδεύει πλέον ανοιχτά; Θα πάει άραγε στις εκλογές με το στίγμα που θα της προσάψουν, όπως έχει ήδη γίνει, ότι έχει κάνει πλάτες να περάσει στα χέρια ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου κτίριο που εκμίσθωνε το δημόσιο χωρίς να έχει βρει διάδοχη λύση;
Η δε κυβέρνηση στον δρόμο προς τις κάλπες θα κατηγορηθεί επίσης ότι συναινεί, αφήνοντας υποσχέσεις και μένοντας άπραγη, δυναμιτίζοντας τον προεκλογικό αγώνα νυν και υποψηφίων βουλευτών της στην περιοχή; Η δε ΝΔ θα βρεθεί με μια τρύπα κούφιων υποσχέσεων και στο τοπικό επίπεδο, χάνοντας έδρες και δήμο από τα χέρια της παίζοντας την επικοινωνιακή ζαριά της συλλογικής ευθύνης;

Κινητοποίηση την Παρασκευή

Η τοπική κοινωνία είναι οργισμένη και προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής 10.2.2023.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter