Δημοσίευμα – βόμβα για σχέδιο απομάκρυνσης Ράμμου από την ΑΔΑΕ

Δημοσίευμα – βόμβα για σχέδιο απομάκρυνσης Ράμμου από την ΑΔΑΕ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρεται να σχεδιάζει την απομάκρυνση του Χρήστου Ράμμου από την προεδρία της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το ieidiseis.gr, θέτοντας μάλιστα την 15η Ιανουαρίου ως ημέρα – κλειδί για την εν λόγω υπόθεση.

Στο Μαξίμου φαίνεται ότι δεν μπορούν να «χωνέψουν» ότι η πλειοψηφία της Αρχής Διατήρησης Απορρήτου των Επικοινωνιών τάσσεται υπέρ του ελέγχου των παρόχων, ούτως ώστε να εντοπιστούν οι διατάξεις βάσει των οποίων έγιναν οι υποκλοπές, γεγονός που ενοχλεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μάλιστα, κορυφαίοι νομικοί παράγοντες της χώρας σημείωσαν ότι οποιεσδήποτε σκέψεις περί απομάκρυνσης του Χρήστου Ράμμου συνιστούν «πραξικόπημα», επειδή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δεν δηλώνει… συμμόρφωση στις κυβερνητικές υποδείξεις αναφορικά με τον τρόπο διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών.

«Ο μόνος τρόπος είναι να παρέμβουν νομοθετικά στη λειτουργία της Αρχής και να κάνουν άραγε τι; Να μειώσουν για παράδειγμα τη θητεία του Προέδρου (6ετία, λήγει το 2025); Τότε θα μιλάμε για πραξικόπημα κατά της ανεξάρτητης αρχής», τονίζουν νομικοί παράγοντες της χώρας στο ieidiseis.gr.

«Εκτός κι αν με απειλές και με διώξεις επιχειρήσουν να οδηγήσουν τον κ. Ράμμο στα άκρα… Ή εκτός και εάν επιχειρήσουν να ενώσουν την ΑΔΑΕ με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και δημιουργήσουν μια νέα Αρχή με νέο Πρόεδρο της απόλυτου εμπιστοσύνης τους εκδιώχνοντας τόσο τον Χ. Ράμμο από την ΑΔΑΕ, όσο και τον Κώστα Μενουδάκο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Γεγονός που θα αποτελεί και αυτό πραξικόπημα», συμπληρώνουν χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τις πιθανές προθέσεις του Μαξίμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter