Δημοσκόπηση: Μητσοτάκη «βλέπουν» οι πολίτες για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Δημοσκόπηση: Μητσοτάκη «βλέπουν» οι πολίτες για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την αίσθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών δεν πείθεται για την «άγνοια» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τo σκάνδαλο των υποκλοπών δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών, που συγκλονίζει τη χώρα και εκθέτει την κυβέρνηση σε διεθνές επίπεδο, επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών «δείχνει» Μητσοτάκη (ποσοστό 64%), επισημαίνοντας πως δεν έχει πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με την παρακολούθηση τηλεφώνων μέσω κακόβουλου λογισμικού. Αντίθετα, μόλις το 18% των ερωτηθέντων απαντούν πως έχουν πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλου λογισμικού, ενώ το υπόλοιπο 18% των ερωτηθέντων αποφεύγει να τοποθετηθεί.

Πέραν του σκανδάλου των υποκλοπών απογοήτευση κυριαρχεί σε σχέση και με το πολυδιαφημισμένο «καλάθι του νοικοκυριού», με τις απαντήσεις των πολιτών να διαψεύδουν πλήρως την επιχειρηματολογία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για «χτύπημα» στην ακρίβεια, καθώς η πλειονότητα των πολιτών δηλώνει πως δεν το χρησιμοποιεί καθόλου (44%) ή λίγες φορές (24%). Την ίδια στιγμή, το 49% απαντά πως το καλάθι δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, σε αντίθεση με το το 28% των ερωτηθέντων δηλώνει που απαντά πως το μέτρο καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας.

Επίσης, οι πολίτες δείχνουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε θεσμούς, αναφορικά με τις περιπτώσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Ειδικότερα, το 67% δεν πιστεύει πως η Δικαιοσύνη λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ το 53% απαντά το ίδιο όσον αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες. Μοιρασμένες φέρονται οι απόψεις των πολιτών, όσον αφορά την Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες «καρφώνουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για Πάτση και «καλάθι νοικοκυριού»

Δημοσκόπηση-«ράπισμα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανεπαρκές το «καλάθι του νοικοκυριού»-Γνώριζε η ΝΔ για Πάτση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter