Διώχνει η Κολομβία τον Χουάν Γκουαϊδό από το έδαφός της – «Πηγαίνει στις ΗΠΑ με εμπορική πτήση»

Διώχνει η Κολομβία τον Χουάν Γκουαϊδό από το έδαφός της – «Πηγαίνει στις ΗΠΑ με εμπορική πτήση»
Φωτογραφία αρχείου

Άρον – άρον να εγκαταλείψει την Κολομβία φαίνεται πως υποχρεώθηκε ο Χουάν Γκουαϊδό που εισήλθε στη χώρα «χωρίς άδεια» για ένα συνέδριο για την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Γκουαϊδό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Κολομβία, όπου είχε μεταβεί, με αφορμή συνέδριο στην Μπογκοτά αφιερωμένο στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα. Το κολομβιανό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση υπογραμμίζοντας πως δεν προσκάλεσε τον πολιτικό και δεν περιμένει τη συμμετοχή του. «Πηγαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες με εμπορική πτήση», λέει η ίδια πηγή στο AFP.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η κυβέρνηση της Κολομβίας είχε ανακοινώσει διεθνή διάσκεψη ώστε να βρεθεί λύση για την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 15 κράτη.

Υπενθυμίζεται πως στην μεγάλη πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα το 2019, ο Γκουαϊδό, ηγέτης της αντιπολίτευσης, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός αρχηγός του κράτους παρότι τις εκλογές κέρδισε ο Νικολάς Μαδούρο. Τον Γκουαϊδό έσπευσαν να αναγνωρίσουν -τότε- οι ΗΠΑ αλλά και χώρες όπως η Ελλάδα και συγκεκριμένα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βέβαια, στα τέλη Δεκεμβρίου ακόμα και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απέσυρε την υποστήριξή της στον αυτοαποκαλούμενο μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter