Διπλή σύγκρουση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο και Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας – Το παρασκήνιο και τα «γαλλικά»

Διπλή σύγκρουση Μητσοτάκη με Ιερώνυμο και Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας – Το παρασκήνιο και τα «γαλλικά»

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και του επιτέθηκε λεκτικά, με έναν τρόπο, που δεν συνάδει με το θεσμικό του αξίωμα, αλλά και με ιδιότητες του ιεράρχη.

Σε αυτό το τηλεφώνημα αποτυπώνεται το οριακό σημείο, στο οποίο έχουν φτάσει οι σχέσεις κυβέρνησης- εκκλησίας σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με το παρασκήνιο να είναι «οργιώδες».

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού υπάρχει και «προσωπική» χροιά, καθώς ο Μητροπολίτης της Νέας Ιωνίας έχει στενές επαφές εδώ και πολλά χρόνια με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς λειτουργούσε ως «πνευματικός» σε διάφορα μέλη της οικογένειας και σε διαφορετικές καταστάσεις.

Τομή η επιστολή του Γαβριήλ προς τους βουλευτές

Η κίνηση του Μητροπολίτη Γαβριήλ να στείλει επιστολή σε όλους τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή του, με την οποία τους κάλεσε να εξετάσουν καλά το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του πρωθυπουργού και το «εκρηκτικό» τηλεφώνημα.

Η έκρηξη του πρωθυπουργού έχει τεράστιο παρασκήνιο και συσχετίζεται με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας, ο οποίος ενώ με τον Μητσοτάκη εμφανίζει μία πιο διαλλακτική και «ήπια» στάση, φαίνεται κατά την θεώρηση του πρωθυπουργού να λειτουργεί υπογείως και να συντονίζει τις οξύτατες επιθέσεις προς την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Μάλιστα, «μπροστάρηδες» στην διαδικασία αποδόμησης του επικείμενου νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, φαίνεται να είναι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Ενδεικτικά, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι ένα ζήτημα που θα συγκλονίσει συθέμελα το θεμέλιο της ελληνικής οικογένειας. «Θα είναι βόμβα στα θεμέλιά της», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, τάχθηκε διόλου τυχαία, υπέρ της πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ζήτημα το οποίο έθεσε δημόσια ο Ιερώνυμος.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος ανέφερε σε εκδήλωση που συμμετείχε ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια οδηγεί σε «αποσάρθρωση αξιών». Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες μέρες είχε σημειώσει ότι «αν περάσει η τεκνοθεσία ομόφυλων, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Στα άκρα οι σχέσεις Μητσοτάκη Ιερώνυμου

Οι εμπρηστικές δηλώσεις συγκεκριμένων Μητροπολιτών και η αποδόμηση της κυβέρνησης, φαίνεται κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχουν σαν συντονιστή τον ίδιο τον Ιερώνυμο, ο οποίος ενώ στην τελευταία συνάντησή του με τον Μητσοτάκη κατέληξε σε μία «άτυπη συμφωνία» για να μη κάνει «πόλεμο προς την κυβέρνηση» όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, φαίνεται κατά το Μαξίμου ότι παρασκηνιακά πολώνει το κλίμα, με αποτέλεσμα να είναι σε ευθεία σύγκρουση με τον Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε κρυφά με τον Αρχιεπίσκοπο, δύο μέρες πριν την πολυσυζητημένη συνέντευξη, όπου άνοιξε και επίσημα η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Σε αδιέξοδο ο Μητσοτάκης εν όψει τη συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου

Την στιγμή που οι σχέσεις Μητσοτάκη- Ιερώνυμου βρίσκονται σε ένα τεταμένο σχοινί, την Τρίτη (23/1) συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, με θέμα την στάση της εκκλησίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Με βάση τις πληροφορίες η ανακοίνωση της εκκλησίας θα είναι επιθετική προς την κυβέρνηση με συγκεκριμένες κινήσεις που προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Είναι ενδεικτικό ότι μία από τις βασικές εισηγήσεις είναι να αποσταλεί από την Ιερά Σύνοδο επιστολή προς όλους τους βουλευτές, όπου θα ζητείται να καταψηφιστεί το επικείμενο νομοσχέδιο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στόχευε στις διαπραγματεύσεις με τον Ιερώνυμο να «εξασφαλίσει» μία ήπια στάση για να μη δεχτεί τεράστια πολιτική φθορά.

Παράλληλα, πέρα από τις επιστολές προς τους βουλευτές, αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος για την αντίθεση της Εκκλησίας στην προωθούμενη ρύθμιση, η οποία θα αποσταλεί στους ναούς όλης της χώρας προκειμένου να αναγνωσθεί προς το εκκλησίασμα.

Εκρηκτική η κατάσταση στο Μαξίμου

Υπενθυμίζεται, ότι πέρα από μέτωπο με την εκκλησία, το Μαξίμου έχει και τεράστιες αντιθέσεις στο εσωτερικό της «γαλάζιας παράταξης», καθώς τα «φροντιστήρια» δεν πέτυχαν τον σκοπό τους. Χαρακτηριστικά, δεκάδες φαίνεται να είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, προκαλώντας τρόμο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να χρησιμοποιήσει την επιλογή της αποχής ως «αξιοπρεπούς στάσης», ώστε να μη εκφραστεί οργανωμένη πολιτική διαφωνία στο κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Διαχωρισμός κράτους από παρακράτος και εκκλησία

Ομόφυλα ζευγάρια: Οριζόντια σύγκρουση στο πολιτικό σύστηµα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter