Διθύραμβος Νετανιάχου για την προσωπικότητα του Κίσιντζερ

Διθύραμβος Νετανιάχου για την προσωπικότητα του Κίσιντζερ

Μια αποθέωση της προσωπικότητας και της πολιτικής του Χένρι Κίσιντζερ που πέθανε σε ηλικία των 100 χρόνων περιλαμβάνει η ανάρτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου στο «Χ» (πρώην Twitter).

Στον αποχαιρετισμό αυτό η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Χένρι Κίσιντζερ συναντά έναν από τους θαυμαστές της.

Η ανάρτηση του Μπιενιαμίν Νετανιάχου:

«Με βαριά καρδιά θρηνώ το θάνατο ενός σπουδαίου πολιτικού, επιστήμονα και φίλου, του Δρ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 100 ετών.

Η αναχώρηση του Δρ Κίσιντζερ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, κατά την οποία η τρομερή του διάνοια και η διπλωματική του δεινότητα διαμόρφωσαν όχι μόνο την πορεία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά είχαν επίσης βαθύ αντίκτυπο στην παγκόσμια σκηνή.

Είχα το προνόμιο να συναντήσω τον Δρ Κίσιντζερ σε πολλές περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη αυτή πριν από μόλις δύο μήνες στη Νέα Υόρκη. Κάθε συνάντηση μαζί του δεν ήταν απλώς ένα μάθημα διπλωματίας αλλά και ένα μάθημα αριστοτεχνίας στην πολιτεία. Η κατανόηση της πολυπλοκότητας των διεθνών σχέσεων και οι μοναδικές του γνώσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας ήταν απαράμιλλες.

Ο Χένρι Κίσιντζερ δεν ήταν απλώς ένας διπλωμάτης- ήταν ένας στοχαστής που πίστευε στη δύναμη των ιδεών και στη σημασία του πνευματικού κεφαλαίου στη δημόσια ζωή. Η συμβολή του στον τομέα των διεθνών σχέσεων και οι προσπάθειές του να περιηγηθεί σε μερικά από τα πιο δύσκολα διπλωματικά εδάφη αποτελούν απόδειξη των εξαιρετικών ικανοτήτων του.

Καθώς αποχαιρετούμε αυτόν τον γίγαντα, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει και να καθοδηγεί τις μελλοντικές γενιές ηγετών και διπλωματών.

Είθε η μνήμη του να είναι ευλογία.»

Διαβάστε επίσης:

Βατερλώ της διπλωματίας Μαξίμου στο Λονδίνο

Ιερουσαλήμ: Καρέ καρέ η αιματηρή επίθεση ενόπλων στη στάση λεωφορείου – Τρεις οι νεκροί (Video)

Rolling Stone για Κίσιντζερ: «Πέθανε τελικά ο εγκληματίας πολέμου και αγαπημένος της κυρίαρχης τάξης»

Γάζα: Συμφωνία στο «παρά πέντε» για 24ωρη παράταση της εκεχειρίας

Νέα 48ωρη απεργία στα Ταξί ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο – Πότε τραβούν χειρόφρενο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter