Δούκας για γήπεδο Παναθηναϊκού: «Το έργο αποκτά σφυγμό, να μη χαθεί άλλος χρόνος»

Δούκας για γήπεδο Παναθηναϊκού: «Το έργο αποκτά σφυγμό, να μη χαθεί άλλος χρόνος»

Το χρονοδιάγραμμα για τα έργα που αφορούν την κατασκευή των γηπεδικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

«Ξεκινάμε από τη θετική είδηση, αφού πριν από μερικές μέρες είχα δηλώσει πως είχαμε όλο λόγια, αλλά όχι έργο. Είμαστε στο πεδίο και δικά μας συνεργεία καθαρίζουν τον συγκεκριμένο χώρο, και το λέω με όλη την ευθύνη στους κατοίκους της Αθήνας και τους φίλους του Παναθηναϊκού. Βάζουμε τα πράγματα σιγά-σιγά σε μία σειρά και αποδίδουν καρπούς», δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης ο Δούκας, ο οποίος πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ με τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που είναι κοντά μας, και όλοι μαζί συζητάμε όλα τα σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνουμε. Ευχαριστούμε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το έργο. Ως Δήμος Αθηναίων δημιουργήσαμε ένα καλό κλίμα προσήλωσης και απτών αποτελεσμάτων. υπογράφεται άμεσα η σύμβαση για να αναλάβει η κοινοπραξία».

Και ο Δήμαρχος συνέχισε: «Έχοντας ως Δήμος Αθηναίων την ευθύνη και τον πρώτο λόγο δημιουργήσαμε ένα καλό κλίμα και τώρα έχουμε απτά αποτελέσματα. Υπογράφεται άμεσα η σύμβαση για την ανάδοχη κοινοπραξία, που είναι το πιο σημαντικό, και η άμεση εργασία για την απομάκρυνση των μπάζων. Μία σύμβαση που είναι συμπληρωματική, αξίας κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, και υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, πέρα από την οικονομική επιτροπή και περνάει από Δ.Σ. και μπαίνουν οι υπογραφές, οπότε σε πολύ λίγες μέρες οι μπουλντόζες και τα φορτηγά του αναδόχου θα πιάσουν δουλειά. Ήδη οι δικές μας μπουλντόζες κάνουν κάποιες διαδικασίες προπαρασκευαστικές.

Θα ήθελα να ζητήσω να υπογραφεί σύντομα η κύρια χρηματοδότηση του νέου γηπέδου από το υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος, για να μην χάσουμε άλλο χρόνο. Για να κλείσουμε το κεφάλαιο των χρηματοδοτήσεων, καταφέραμε και υποβάλλαμε τεχνικό δελτίο και έξτρα χρηματοδότηση για τον καθαρισμό γύρω από το γήπεδο. Η χρηματοδότηση αυτή είναι γύρω στα 4 εκατ. ευρώ. Για να κλείσουμε, οι πρόδρομος εργασίες για τον Ερασιτέχνη έχουν εγκριθεί και οι εργασίες γίνονται με την κοινοπραξία των Τραπεζών. Είναι ιδιωτικό έργο και μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα. Σε όποιο πρόβλημα κι αν προκύψει, ο Δήμος θα είναι αρωγός. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα σε όλο το πλάνο, για να κατευθύνουμε με τον άρτιο τρόπο και να μην υπάρξει πρόβλημα για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Το έργο αποκτά σφυγμό, και αυτό ήταν ένα θέμα που απασχόλησε έντονα εμένα και την ομάδα που ασχολήθηκε για αυτό».

Από την πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού μίλησε ο Παναγιώτης Μαλακατές: «Με δύο λέξεις, επιτέλους ξεκινάμε! Ολο αυτό το διάστημα ήμασταν σε συζητήσεις με όλους τους φορείς προκειμένου να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών…».

Διαβάστε επίσης: 

Έγκλημα Τέμπη: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο

Η λίστα με τις 198 απάτητες παραλίες της Ελλάδας – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παπανώτας: Οι συνυποψήφιοι μού έσκαψαν τον λάκκο – Μπεκατώρου: Δεν έθεσα κανένα τελεσίγραφο

Καιρός: Αναβαθμίζεται το δελτίο της ΕΜΥ – Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Νικήτας Κακλαμάνης – Αιχμή κατά Κυριαζίδη και κυβέρνησης: Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα «α λά καρτ» (Video)

Μπαρούτι η Μέση Ανατολή: «Αναχαιτίσαμε drones», λέει η Τεχεράνη – «Πυραυλικά πλήγματα», αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

«Πυρά» Πολάκη κατά Γεωργιάδη και Μπογιατζίδη: Ντροπή και αίσχος, κλείνετε τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης

O «happy traveler» Μητσοτάκης υποδέχεται τουρίστες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter