Δούρου: Ζούμε μια παρακρατική δυστοπία – Η προσπάθεια συγκάλυψης ξεκινά από τον πρωθυπουργό

Δούρου: Ζούμε μια παρακρατική δυστοπία – Η προσπάθεια συγκάλυψης ξεκινά από τον πρωθυπουργό

“Ζούμε μια πρωτόγνωρη παρακρατική δυστοπία, που δεν αντισταθμίζεται με συμψηφισμούς τραβηγμένους από τα μαλλιά. Ζούμε την υποχώρηση του κράτους δικαίου, που δεν είναι κάτι το αφηρημένο αλλά πολύ συγκεκριμένο και εξαιρετικά βλαπτικό για τον τόπο. Γιατί κάνει ξανά τη χώρα “ειδική περίπτωση” όπως την εποχή των μνημονίων και της επιτροπείας από την οποία έβγαλε τη χώρα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ειδική περίπτωση που προκαλεί ανησυχία στους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας και στους επενδυτές”, παρατηρεί μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξή της στην ενημερωτική ιστοσελίδα libre.gr.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα έστω και με μια ψήφο διαφορά. Δεν το λέω για λόγους κομματικού πατριωτισμού αλλά γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάρει ανάσα ο τόπος”, προσθέτει η ίδια.

Επικίνδυνος δογματισμός

“Η ελληνική κυβέρνηση εμμένει να θεωρεί, εν μέσω της χειρότερης συγκυρίας με σώρευση κρίσεων, την ενέργεια ως εμπόρευμα που το ρυθμίζει τυφλά η αγορά! Αυτού του είδους ο επικίνδυνος δογματισμός κορυφώνεται με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που καθιστά τη χώρα – παρία και τον κ. Μητσοτάκη τοξικό παράγοντα αστάθειας, αβεβαιότητας, εκτροπής. Δεν τα λέμε εμείς αλλά αναλυτές του Ρώυτερς, του Πολίτικο, της Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, των Νιού Γιορκ Τάιμς και πολλών άλλων διεθνών ΜΜΕ που δεν ανήκουν βέβαια στη λίστα Πέτσα. Είναι λοιπόν θέμα επιβίωσης του τόπου να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το “κεφάλαιο Μητσοτάκης”.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, η Ρ. Δούρου παρατήρησε ότι “έγινε το κόμμα των μελών του. Οι πολίτες πήραν στα χέρια τους τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Και αύριο θα πάρουν στα χέρια τους την προοδευτική διακυβέρνηση, θα ξαναβρούν την αξιοπρέπειά τους”.

“Η πρόσφατη ανάδειξη του προέδρου και των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής δεν προήλθε ούτε μέσα από ανταγωνισμούς των υποψηφίων ούτε μέσα από μια αποστειρωμένη εσωκομματική διαδικασία. Αλλά από μια πρωτόγνωρη διαδικασία εξωστρέφειας. Νέας επικοινωνίας με τους πολίτες. Με εμβάθυνση της εσωκομματικής δημοκρατίας. Με τη συμμετοχή στις εκλογές του Μαΐου πάνω από 150.000 πολιτών”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter