«Δράκος των Εξαρχείων»: Μετά το φιάσκο, καρατομήθηκε ο διοικητής του ΑΤ Ωρωπού

«Δράκος των Εξαρχείων»: Μετά το φιάσκο, καρατομήθηκε ο διοικητής του ΑΤ Ωρωπού

Μετά το μέγα φιάσκο στην υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων,  ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από την ΕΛ.ΑΣ μετά από ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει τα τελευταία 24ωρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καρατόμησε τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού καθώς δεν τηρούνταν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο.

Ειδικότερα, ο διοικητής του ΤΑ Ωρωπού φέρεται να μην ενημέρωσε πως ο 23χρονος δεν δήλωνε παρουσία, ως όφειλε.

Το φιάσκο

Ο 23χρονος άνδρας συριακής καταγωγής είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022, μετά από επίθεση που είχε πραγματοποιήσει σε μια 75χρονη γυναίκα στην περιοχή του Αλίμου. Στη συνέχεια ο 23χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, ενώ είχαν συμπληρωθεί 12 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος μέχρι να δικαστεί. Σε βάρος του 23χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της διαμονής στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα, καθώς επίσης και να δίνει το παρόν τρεις φορές το μήνα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, ο 23χρονος δεν είχε συμπληρώσει το ανώτατο χρονικό όριο της προσωρινής του κράτησης το οποίο ανέρχεται σε συνολικά 18 μήνες, όπου τότε θα έπρεπε «αναγκαστικά» να αποφυλακιστεί. Στην προκειμένη περίπτωση, το Δικαστικό Συμβούλιο μπορούσε με βούλευμα να παρατείνει την προσωρινή του κράτηση ακόμη έξι μήνες συνεκτιμώντας την «επικινδυνότητα του προσωρινώς κρατουμένου» και την «πιθανότητα τελέσεως από αυτόν παρομοίων πράξεων εάν αφεθεί ελεύθερος», όπως προκύπτει από νομολογία του Αρείου Πάγου. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ο «δράκος» αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Ιούλιο. Λίγες εβδομάδες μετά άρχισε ξανά να επιτίθεται εναντίον γυναικών. Είναι ερώτημα με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του 23χρονου ενώ η φύση του εγκλήματος ήταν τέτοια που το πιθανότερο ήταν να την επαναλάβει.

Διαβάστε επίσης: «Δράκος των Εξαρχείων»: Καρέ καρέ και… τέταρτη επίθεση του άνδρα

Η επίθεση στη Γλυφάδα στα τέλη Οκτωβρίου

Η πρώτη επίθεση που πραγματοποίησε μετά την αποφυλάκισή του έγινε στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη. Ο 23χρονος επιτέθηκε σε ένα κορίτσι 18 ετών το οποίο βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στη Γλυφάδα, Ο 23χρονος την πλησίασε και έκατσε δίπλα της. Ξαφνικά και μπροστά στα έντρομα μάτια του κοριτσιού άρχισε να αυνανίζεται. Αμέσως η κοπέλα απομακρύνθηκε από το σημείο. Τότε εκείνος την ακολούθησε την έριξε κάτω και άρχισε να τη θωπεύει. Η κοπέλα έβαλε τις φωνές. Ευτυχώς για αυτήν, την άκουσε ο πατέρας φίλης της που λίγο πριν είχε επισκεφτεί, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, με αποτέλεσμα ο 23χρονος «δράκος» να απομακρυνθεί.

Η δεύτερη επίθεση μετά την αποφυλάκισή του έγινε στις 15 Νοεμβρίου στη συμβολή των Παράσχου και Ασωπίου σε βάρος μιας 26χρονης γυναίκας. Για την ακρίβεια επρόκειτο για απόπειρα επίθεσης, καθώς ο 23χρονος την ακολούθησε πεζός επί πέντε λεπτά με την 26χρονη να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και να ανοίγει το βήμα της. Ο 23χρονος συνέχισε να την πλησιάζει και η κοπέλα έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα ο 23χρονος να φύγει τρέχοντας.

Στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη επίθεση. Ο 23χρονος ακολούθησε μια 52χρονη γιατρό που κινούνταν επί της οδού Στουρνάρη. Η γυναίκα μπήκε μέσα σε μια πολυκατοικία και 23χρονος την ακολούθησε. Όταν μπήκαν στο ασανσέρ ο 23χρονος της επιτέθηκε και τη θώπευσε. Η γυναίκα αντιστάθηκε πατώντας παράλληλα τα κουμπιά του ασανσέρ. Τελικά το ασανσέρ έφτασε στο ισόγειο και ο δράστης τράπηκε σε φυγή, καθώς εκεί περίμενε κάποιος άλλο άτομο να μπει στο ασανσέρ.

Η επόμενη επίθεση έγινε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 18 Νοεμβρίου αυτή τη φορά στα Εξάρχεια. Ο σεσημασμένος άνδρας πλησίασε ένα 13χρονο κορίτσι και προσπάθησε να ασελγήσει σε βάρος της. Το κορίτσι άρχισε να φωνάζει και περίοικοι έσπευσαν στο σημείο με αποτέλεσμα ξανά ο 23χρονος να απομακρυνθεί.

Δύο μέρες μετά ακόμη μία γυναίκα ηλικίας 29 ετών κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων ότι της επιτέθηκε ένας άνδρας στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ο οποίος επιχείρησε να τη βιάσει. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα έβαλε τις φωνές. Στο σημείο έσπευσαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Την ίδια μέρα ο 23χρονος πραγματοποίησε νέα επίθεση. Αυτή τη φορά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στην περιοχή των Εξαρχείων. Αυτή τη φορά σε βάρος μιας 27χρονης. Η γυναίκα αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει, με τον 23χρονο να αποχωρεί από το σημείο.

Τελικά το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο στην πλατεία Κάνιγγος. Η σύλληψή του ήταν θέμα χρόνου, καθώς ο 23χρονος είχε εντοπιστεί από βίντεο που τον είχαν καταγράψει την ώρα των επιθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Στον εισαγγελέα ο «Δράκος των Εξαρχείων» – Και έκτη καταγγελία για απόπειρα βιασμού στη Γλυφάδα

«Δράκος των Εξαρχείων»: Καρέ καρέ και… τέταρτη επίθεση του άνδρα

Η στιγμή που ο «δράκος των Εξαρχείων» επιτίθεται σε 29χρονη – Βίντεο ντοκουμέντο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter