Στον εισαγγελέα ο «Δράκος των Εξαρχείων» – Και έκτη καταγγελία για απόπειρα βιασμού στη Γλυφάδα

Στον εισαγγελέα ο «Δράκος των Εξαρχείων» – Και έκτη καταγγελία για απόπειρα βιασμού στη Γλυφάδα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί το απόγευμα της Τετάρτης ο «δράκος των Εξαρχείων», ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη την Τρίτη στην Πλατεία Κάνιγγος, για απόπειρα βιασμού, έπειτα από καταγγελίες έξι γυναικών.

Οι πέντε αφορούν στην περιοχή των Εξαρχείων με την τελευταία καταγγελία να έχει γίνει αργά χθες το βράδυ και η 6η περίπτωση που, έως τώρα παραμένει η πρώτη επίθεση χρονικά, ήταν σε βάρος μίας 18χρονης κοπέλας στην Γλυφάδα, στις 27 Οκτωβρίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος είναι γνώριμος στις αρχές καθώς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα. Πρόκειται για έναν 23χρονο με καταγωγή από τη Συρία, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Δείτε επίσης: «Δράκος των Εξαρχείων»: Καρέ καρέ και… τέταρτη επίθεση του άνδρα

Ο δράστης αναγνωρίστηκε τελικά από βιντεοληπτικό υλικό έπειτα από άλλες τέσσερις καταγγελίες για επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστή και πέμπτη καταγγελία σε βάρος του και πάλι για απόπειρα βιασμού γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη ο «Δράκος των Εξαρχείων» – Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στο τέταρτο θύμα του

Συγκεκριμένα, οι αρχές τον αναζητούσαν για απόπειρα βιασμού που είχε διαπράξει λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στις 27 Οκτωβρίου στην Παραλιακή λεωφόρο στη Γλυφάδα, σε βάρος μίας 18χρονης. Τότε είχε επιτεθεί στην συγκεκριμένη κοπέλα και άρχισε να αυτοικανοποιείται, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η κοπέλα το έβαλε στα πόδια και τότε εκείνος την καταδίωξε, την έριξε κάτω και αποπειράθηκε να την βιάσει, από τις φωνές της όμως βγήκαν περίοικοι και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστή και άλλη καταγγελία για την περιοχή των Εξαρχείων, στην Ασφάλεια Αθηνών, από μία 52χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα του σε ασανσέρ πολυκατοικίας επί της οδού Στουρνάρη, στα Εξάρχεια, το απόγευμα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου.

Συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στην ΕΡΤ τη στιγμή που ο «δράκος των Εξαρχείων» επιτέθηκε στην 29χρονη κοπέλα.

«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για «βοήθεια» και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», ανέφερε ο κ. Φώτης Τασόπουλος.

«Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους. Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις…», σημείωσε.

«Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» ανέφερε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, «αλλά έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη. Την βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό και να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές. Έλεγε: πήγε να με βιάσει και έτρεμε ολόκληρη», ανέφερε στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Η στιγμή που ο «δράκος των Εξαρχείων» επιτίθεται σε 29χρονη – Βίντεο ντοκουμέντο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter