Δυο λύκαινες από τον πόλεμο της Ουκρανίας στο καταφύγιο του Αρκτούρου

Δυο λύκαινες από τον πόλεμο της Ουκρανίας στο καταφύγιο του Αρκτούρου

Ένα πόλεμο τον ζουν όλα τα ζωντανά πλάσματα, ακόμα και τα πιο άγρια.

Δυο θηλυκές λύκαινες 9 μηνών και 4 ετών που είχαν αιχμαλωτιστεί από ιδιώτες, πριν από τον πόλεμο, διασώθηκαν από την οργάνωση Wild Animal Rescue, από το Κίεβο στα σύνορα Πολωνίας κι από εκεί τις παρέλαβαν για τον τελικό προορισμό στην Ελλάδα.

Η Βενέρα, που είναι περίπου 9 μηνών, βρέθηκε στο Κίεβο με τις φιλοζωικές οργανώσεις να εκτιμούν πως αγοράστηκε σαν κουτάβι και την μπέρδεψαν με εξημερωμένο σκυλί. Μεγαλώνοντας όμως οι αγοραστές κατάλαβαν πως επρόκειτο για άγριο ζώο το οποίο εγκατέλειψαν με το ξέσπασμα του πολέμου.

Η μεγαλύτερη λύκαινα, η Ντόρα, ηλικίας 4 ετών, μεγάλωσε αιχμάλωτη στην πόλη Ζιτομίρ. Το άτυχο ζώο εγκαταλείφθηκε σε κλουβί με το ξέσπασμα του πολέμου. Οι ιδιοκτήτες της εγκατέλεψαν την Ουκρανία με κάποιους ντόπιους να την ταΐζουν σποραδικά.

Η διάσωση της Ντόρας ήταν μια δύσκολη επιχείρηση, λόγω των πολλών ναρκών στην περιοχή του Ζιτομίρ.  Η οργάνωση Wild Animal Rescue τη διέσωσε και την υπέβαλε σε εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε πως το ζώο είχε ραχίτιδα στα πίσω άκρα.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, μέσα από τις διαδικτυακές συναντήσεις με θέμα τα ζώα της Ουκρανίας που γίνονται από την έναρξη του πολέμου με το δίκτυο EARS (European Alliance of Rescue centres and Sanctuaries), ήρθε σε επαφή μαζί τους η International Fund for Animal Welfare (IFAW) καθώς γνώριζε το πρόβλημα των δύο λύκων και χρηματοδότησε τελικά τη μεταφορά τους.

Μετά την άφιξη τους οι 2 λύκαινες τοποθετήθηκαν σε ξεχωριστά περιβλήματα, έτσι ώστε η ομάδα του Αρκτούρου να μπορεί να παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους όσο είναι μόνες τους. Η Ντόρα και η Βενέρα σύντομα θα ενωθούν με μια αγέλη άλλων λύκων ή θα δημιουργήσουν μια νέα δική τους αγέλη στο καταφύγιο που μοιάζει πολύ με τον φυσικό τους βιότοπο.

Το νέο τους σπίτι είναι οι Αγραπιδιές του Αμύνταιου. Τα δυο θηλυκά ζώα θα ζουν στο καταφύγιο του Λύκου και Λύγκα. «Μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται λύκοι και λύγκες που κατάφεραν να διασωθούν», όπως αναφέρει και ο επίσημος ιστότοπος του Αρκτούρου.

Διαβάστε επίσης:

Πορτογαλία: Στην τελική ευθεία για εκλογές – «Η Δεξιά δεν έχει λύσεις για τα προβλήματα της χώρας»

Αυστραλία: Λευκός καρχαρίας 4 μέτρων ξεβράστηκε σε παραλία (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter