ΔΥΠΑ: Καμιά απάντηση στις καταγγελίες για απευθείας ανάθεση σε διαφημιστική χωρίς… ιστοσελίδα

ΔΥΠΑ: Καμιά απάντηση στις καταγγελίες για απευθείας ανάθεση σε διαφημιστική χωρίς… ιστοσελίδα

Την απευθείας ανάθεση του έργου της προβολής της ΔΥΠΑ σε διαφημιστική εταιρεία χωρίς καμιά αξιοπιστία καθώς ούτε ιστοσελίδα δεν είχε, έχουν καταγγείλει η ομοσπονδία υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η ΠΟΠΟΚΠ (εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία) και η ΠΑΝΣΥΠΟ (σύλλογος υπαλλήλων ΟΑΕΔ-ΤΟΕΕ-τ.ΟΕΚ) χωρίς όμως να λάβουν ουσιαστικές απαντήσεις από τη διοίκηση της Υπηρεσίας.

Σε ανοιχτή επιστολή-απάντησή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν:

«Μέσα από ένα κείμενο ιδεών ο Διοικητής της Δ.ΥΠ.Α. κ. Πρωτοψάλτης επιχείρησε να (μην) απαντήσει σχετικά με το τεράστιο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων σε εταιρεία-«φάντασμα» που αναδείξαμε, κατά την προσφιλή τακτική του. Δεν παραλείπει μάλιστα να μας υποδείξει να απευθυνθούμε εμείς στην εταιρεία-«φάντασμα» εάν έχουμε απορίες!

Απαντάμε: Απευθυνθήκαμε! Ψάξαμε, ρωτήσαμε, τηλεφωνήσαμε! Δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο που να προσδίδει στην εταιρεία στοιχειώδη αξιοπιστία.

Εμείς, κ. Διοικητά, δεν γνωρίζουμε εταιρεία χωρίς σάιτ και δίχως παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εταιρεία, μάλιστα, που δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης και αναλαμβάνει διαφημιστική προβολή κρατικού φορέα. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι η εν λόγω εταιρεία απέκτησε σάιτ μετά τις καταγγελίες μας, παρότι, βάσει του ν.4072/2012, η εταιρεία υποχρεούνταν εντός ενός μηνός από τη σύστασή της ως ΙΚΕ να έχει αναρτήσει την εταιρική διαδικτυακή σελίδα της. Τα ερωτήματά μας, όμως, δεν αφορούν στην εταιρεία! Αφορούν στη Δ.ΥΠ.Α. και τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Απαντήστε, λοιπόν, κ. Διοικητά… Το κύρος ενός δημόσιου οργανισμού διασφαλίζεται με απευθείας αναθέσεις κατ’ επανάληψη και κατά συρροήν για διαφημίσεις;

Λέτε, κ. Διοικητά, ότι η εταιρεία δεν παρήγαγε διαφήμιση, αλλά οι υπηρεσίες της αφορούν αποκλειστικά στην προβολή στα μέσα ενημέρωσης. Μπορείτε να μας διευκρινίσετε τι ακριβώς έργο παρήγαγε; Μεσολαβούσε, δηλαδή, ανάμεσα στην παραγωγή του διαφημιστικού υλικού και στα ΜΜΕ;

Σωστά καταλαβαίνετε, κ. Διοικητά, ότι ενοχλούμαστε. Ενοχλούμαστε πρωτίστως από αυτήν την αλαζονική απάντησή σας. Σας καλούμε, λοιπόν, μιας και κάνατε τον κόπο να απαντήσετε, να συνεχίσουμε τον δημόσιο διάλογο, είτε με ανακοίνωση είτε με παρουσία σε ΜΜΕ της επιθυμίας σας!»

Αναπάντητα ερωτήματα

Οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση της ΔΥΠΑ να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

– Ποιος εισηγήθηκε υπηρεσιακά τη συγκεκριμένη εταιρεία;
Σας καλούμε να δημοσιεύσετε το υπηρεσιακό σημείωμα με το οποίο ξεκινά η διαδικασία απευθείας ανάθεσης στην εν λόγω εταιρεία.

– Με ποια αιτιολογία προτάθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία;
Γνωρίζετε εσείς άλλη εταιρεία -πολλώ δε μάλλον διαφημιστική- χωρίς σάιτ και δίχως κοινωνική δικτύωση;… Εμείς όχι! Εκτός εάν έχει διασφαλισμένη την πελατεία της.

– Έχετε απάντηση στις εκατοντάδες εταιρείες με το ίδιο αντικείμενο γιατί δεν προτιμήθηκαν αυτές;

– Γιατί απευθείας αναθέσεις κατ’ επανάληψη στην ίδια εταιρεία-«φάντασμα» για προγραμματισμένες δράσεις, που δεν έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος;

– Από πού συνάγεται το επείγον της διαδικασίας;

– Πόσα χρήματα έχετε διαθέσει, με απευθείας αναθέσεις, σε ποιες εταιρείες και για ποιες δράσεις;

Και καταλήγουν:
«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την παρέμβαση της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να αποφανθούν για τα καταγγελλόμενα από την πλευρά μας και να μην υπάρχει ουδεμία «γκρίζα ζώνη».

Τέλος, σχετικά με την επιφύλαξη-απειλή σας για τα συνδικάτα, σας καλούμε να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να προχωρήσετε σε μηνύσεις και αγωγές.
Δεν εκβιαζόμαστε!»

 

Διαβάστε επίσης 

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Πρώτο συναπάντημα σε τελικό Final 4 – Η ημέρα και η ώρα του ματς

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Το βραβείο της σιωπής

Ακόμα και το κυβερνητικό παρατηρητήριο τιμών διαψεύδει Μητσοτάκη για τη φέτα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter