Δυτική Όχθη: Καταγγελίες για κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου από τις ισραηλινές δυνάμεις

Δυτική Όχθη: Καταγγελίες για κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου από τις ισραηλινές δυνάμεις

Η Οργάνωση Παλαιστινίων Κρατουμένων (PPS) θεωρεί τη διοίκηση των ισραηλινών κατοχικών φυλακών πλήρως υπεύθυνη για τη σοβαρή κατάσταση υγείας του Φαρούκ Αχμάντ Χατίμπ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τετάρτης στη Δυτική Όχθη, δύο μήνες πριν από τη λήξη της περιόδου κράτησής του, αφού πέρασε τέσσερις μήνες υπό διοικητική κράτηση.


Το PPS ανέφερε ότι, σύμφωνα με την οικογένεια του, ο Χατίμπ δεν έπασχε από χρόνιες ασθένειες πριν από τη σύλληψή του. Υπέφερε μόνο από γρήγορο καρδιακό παλμό, που προέκυψε κατά την πρώτη του σύλληψη που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, και αφέθηκε ελεύθερος δύο μήνες πριν από την τελευταία του σύλληψη.

Στις εικόνες που κυκλοφορούν, ο πρώην κρατούμενος εμφανίζεται φανερά υποσιτισμένος και σε αδυναμία να σταθεί. Το PPS ανέφερε ότι ο Χατίμπ ξυλοκοπήθηκε άγρια ​​από τις δυνάμεις Ναχσόν κατά τη μεταφορά του από τη φυλακή Οφέρ στη Ραμλέχ, γεγονός που τον οδήγησε σε αυτό το επικίνδυνο στάδιο της υγείας του.

Ο Χατίμπ κρατήθηκε στη φυλακή Νάφχα στην έρημο Νακάμπ μετά τη μεταφορά του από τη φυλακή Οφέρ, κοντά στη Ραμάλα, προτού μεταφερθεί στην κλινική της φυλακής Ραμλέχ, και τελικά στο νοσοκομείο Σορόκα όπου αφέθηκε ελεύθερος αφού διαγνώστηκε με προχωρημένο καρκίνο του στομάχου.

Το PPS τόνισε ότι ο Χατίμπ δεν είναι η μοναδική περίπτωση κρατουμένου που απελευθερώνονται από τις κατοχικές φυλακές σε σοβαρή και δύσκολη κατάσταση υγείας, κατηγορώντας τις υπηρεσίες φυλακών του Ισραήλ για ιατρική παραμέληση των κρατουμένων.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις στη Γάζα: Το Ισραήλ διατάσσει αμάχους για άμεση απομάκρυνση από τη Χαν Γιουνίς

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αποκλείει εκεχειρία στη Γάζα μέχρι την «εξολόθρευση» της Χαμάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter