Εφιάλτης στη Νέα Αγχιάλο από το πύρινο μέτωπο και τις συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών (Photos – Videos)

Εφιάλτης στη Νέα Αγχιάλο από το πύρινο μέτωπο και τις συνεχείς εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών (Photos – Videos)

Σκηνικό πολέμου διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στη Νέα Αγχίαλο, καθώς το πύρινο μέτωπο κατέκαψε και αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Οι συνεχείς εκρήξεις προκάλεσαν τρόμο στους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι εκκένωσαν δια θαλάσσης και οδικώς προς το Βόλο. Το ωστικό κύμα από τις εκρήξεις κατέστρεψε τζαμαρίες καταστημάτων αλλά και οικιών.

Διαβάστε σχετικά: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Νέα Αγχίαλο: Ακούγονται συνεχώς εκρήξεις – Φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα (Photos – Video)

Το βράδυ της Πέμπτης δόθηκε εντολή από την ΕΛΑΣ για εκκένωση σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων υπό τον φόβο μεγάλου ωστικού κύματος.

Η κατάσταση στην 111 Πτέρυγα Μάχης φαίνεται ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το militaire, καθώς η αλλαγή της φοράς του ανέμου απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Νωρίτερα, βγήκαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή όπου σημειώθηκαν εκρήξεις στην περιοχή όπου βρίσκεται η αποθήκη των πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα.

Οι εκκλήσεις των τρομοκρατημένων πολιτών της περιοχής για περαιτέρω ενίσχυση υπενθύμισαν το επιτελικό μπάχαλο που επικρατεί επί δύο εβδομάδες. Συγκλονίζει η μαρτυρία εθελοντή στην περιοχή.

«Έδιωξα τη μητέρα μου γιατί έχει αναπνευστικά προβλήματα. Υπάρχει πρόβλημα, σκάνε βλήματα F-16. Στα επόμενα 50 μέτρα υπάρχει βενζινάδικο. Δεν υπάρχουν οχήματα δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει. Υπάρχουν κατοικίες και άνθρωποι.. Χρειαζόμαστε άμεση βοήθεια, θα θρηνήσουμε θύματα. Παιδιά υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον δρόμο, έσβηνα μόνος μου τις αναζωπυρώσεις με κλαδιά. Δεν υπάρχει πυροσβέστης, δεν υπάρχει τίποτα. Το βράδυ αναμένεται δύσκολο. Δεν μπορείς να αναπνεύσεις, λύνουμε σκυλιά και ζώα για να μην καούν…» ανέφερε.

Μεγάλη αναζωπύρωση το μεσημέρι

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά, ενώ παράλληλα η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες. Αναζωπύρωση έχει σημειωθεί και στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού.

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοίκων της περιοχής Καστράκι προς τις Μικροθήβες και αμέσως μετά εστάλη νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους για εκκενώσεις των περιοχών Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια προς Βόλο.

Νέο μήνυμα εστάλη μετά τις 16:00 το μεσημέρι στους πολίτες για εκκενώσουν τους οικισμούς Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Άγιος Γεώργιος προς Βόλο.

Επιχειρήσεις εκκένωσης δια θαλάσσης

Μετά τις 18:00 ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις από τις αποθήκες της πολεμικής αεροπορίας με πυρομαχικά, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι τρομοκρατημένοι και να εκκενώνουν την περιοχή με κάθε μέσο. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να μην πλησιάζει κανείς την περιοχή σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων καθώς υπάρχουν φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να μετασταθμεύσουν από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου όσα F-16 βρίσκονται εκτός θόλου του αεροδρομίου, στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

Οι κάτοικοι εκκένωσαν άρον-άρον την περιοχή ακόμα και δια θαλάσσης λόγω των ισχυρών εκρήξεων που σημειώθηκαν. Οι εικόνες από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου είναι συγκλονιστικές. Γυναίκες με μωρά παιδιά, ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα ακόμη και σκυλιά επιβιβάστηκαν σε φουσκωτά σκάφη προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια στον Βόλο.

Λιμενικό: 133 οι απεγκλωβισμοί από το λιμάνι

Συνολικά 133 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό. Ο απεγκλωβισμός πραγματοποιήθηκε από 15 ιδιωτικά σκάφη με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού, ενώ όλα τα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου, παραμένουν σε ετοιμότητα τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, τρία ιδιωτικά και δύο ρυμουλκά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter