Έγκλειστες εορτές

Έγκλειστες εορτές

Κανείς δεν πίστευε πέρυσι τα Χριστούγεννα ότι έναν χρόνο μετά, με δύο δόσεις εμβολίου στην πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού και σημαντική μερίδα με τρίτη, ότι θα είχαμε ξεπεράσει τους 20.000 θανάτους και το ΕΣΥ θα αγκομαχούσε να μην καταρρεύσει.

Αλλά δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ιδεοληπτικά πράττοντας, ούτε ενίσχυσε τη δημόσια υγεία, ούτε παίρνει ουσιαστικά μέτρα ενόψει του πέμπτου κύματος και την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον» που σαρώνει.

Αποτέλεσμα η κοινωνία να πορεύεται χωρίς καμία ουσιαστική προστασία με μόνο απαγορευτικά κυβερνητικά μέτρα και απειλές από τον ανεκδιήγητο υπουργό Υγείας που ζήτησε τη βοήθεια 10.000 αστυνομικών του Τάκη Θεοδωρικάκου για να μπορέσει να επιβάλει την «τάξη».

Για μια ακόμη φορά, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, οι κάτοικοι αυτής της χώρας θα τα περάσουν έγκλειστοι στα σπίτια τους, με τον φόβο μην αναγκαστούν να πρέπει να πάνε στα νοσοκομεία που στενάζουν, με γιατρούς που παλεύουν να κρατηθούν όρθιοι από την κούραση για να μπορέσουν να προσφέρουν στους ασθενείς την περίθαλψη που αξίζουν.

Περίθαλψη που όχι μόνο αρνείται να προσφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά κάνει και ότι είναι δυνατόν για την υποβιβάσει.

Με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά να κτυπά κόκκινο, τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να μένουν απλήρωτοι, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες της εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων να μην μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση του 2020, ο φόβος για την επόμενη ημέρα που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του έχει κυριαρχήσει. Ακριβώς αυτός ο φόβος είναι που δεν αφήνει τις αντιδράσεις που υποβόσκουν να εκδηλωθούν φανερά.

Αλλά όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ. Είναι τόσο δραματικές οι επιπτώσεις της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του στη ζωή των πολιτών που το ποτάμι της οργής έχει ήδη αρχίσει να φουσκώνει και δεν θα αργήσει να τους σαρώσει.

Για να μπορέσει η χώρα να εορτάσει πραγματικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter