Έγκλημα Τέμπη: Κατηγορούμενη για την 717 εγκαλεί την… Ευρωπαία Εισαγγελέα – Ζητεί έκπτωση από το αξίωμά της

Έγκλημα Τέμπη: Κατηγορούμενη για την 717 εγκαλεί την… Ευρωπαία Εισαγγελέα – Ζητεί έκπτωση από το αξίωμά της

Κινήσεις που θυμίζουν την περίπτωση Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis καταγράφονται και στην αντίστοιχη του εγκλήματος των Τεμπών. Συγκεκριμένα, η υπεράσπιση κατηγορούμενης (που απολογήθηκε και έμεινε ελεύθερη με εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ) για τη Σύμβαση 717 έκανε αναφορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή της από τη θέση.

Στην αναφορά η οποία συντάχθηκε στις 6 Απριλίου δια του δικηγόρου Θρασύβουλου Κονταξή, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr, σημειώνεται ότι ελήφθησαν ως παράδειγμα οι δηλώσεις Κοβέσι στις 12 Μαρτίου, όταν η Ευρωπαία Εισαγγελέας είχε καταγγείλει μεταξύ άλλων «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια».

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια!» (Video)

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για έλλειψη αμεροληψίας, σεβασμού στο τεκμήριο αθωότητας και πράξεις που αντίκεινται στις αρχές λειτουργίας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας. Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη που καταγγέλλει την Κοβέσι απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση- μαμούθ ύψους 600.000 ευρώ.

«Επηρέασε αρνητικά και άμεσα την ποινική μου μεταχείριση, αφού διαμόρφωσε αρνητικό κλίμα σε βάρος μου ως κατηγορουμένης, με εξέθεσε, (προ πάσης δίκης), ως ένοχη στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και στην Ελληνική κοινή γνώμη και κοινωνία και με στιγμάτισε ως συμμετέχουσα σε απάτες σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, (και ως συνυπεύθυνη για το δυστύχημα). Αν έτσι γίνεται δεκτό ότι λειτουργούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ τότε δεν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης της τελευταίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική αναφορά, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

«Είναι προφανές ότι η ως άνω κ. Laura Codruța Kövesi, στερείται του τεκμηρίου της αμεροληψίας, της απάθειας και της ψυχραιμίας που επιβάλλεται για Εισαγγελέα, συμμετέχει, (και επηρεάζει), η ίδια –με τη δημόσια έκφραση των προσωπικών της απόψεων- στην εξέλιξη της εδώ ποινικής διαδικασίας, εγείρει πλείστες όσες υποψίες, υπονομεύει τον θεσμικό ρόλο του Ευρωπαίου Εισαγγελέως, παραβιάζει βασικές αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ως εκ τούτου στερείται του τεκμηρίου της ανεξαρτησίας», σημειώνεται επίσης.

Διαβάστε επίσης: Βουλευτής ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές: «Αν παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη για εθνικούς λόγους καλά έκαναν» (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Οι δέκα λόγοι για τους οποίους ζητάω εκλογές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει το ΠΑΣΟΚ κόμμα ή… μπαλαντέρ της εξουσίας;

Βάλε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη

Ο Άδωνης Γεωργιάδης στο Ισραήλ για να θαυμάσει τα επιτεύγματα του… συστήματος Υγείας

Μαρινάκης: «Αυτοδικαίως» εκτός ΝΔ ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter