Βάλε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη

Βάλε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη

Αν ο πόνος και η ασθένεια μετατρέπονται σε «εμπορεύματα», αν η ανάγκη για ιατρική βοήθεια γίνεται ευκαιρία για «εμπορική συναλλαγή», ποια ακριβώς είναι η επόμενη μέρα; Τι πρόκειται να ζήσουμε αύριο, εμείς και τα παιδιά μας;

*** Δεν είχε στεγνώσει καλά καλά το μελάνι της απόφασης θεσμοθέτησης των απογευματινών χειρουργείων και στο ΠΑΓΝΗ ασθενής με κάταγμα στο χέρι (δηλαδή έκτακτο περιστατικό, χωρίς να σχετίζεται με τη λίστα αναμονής για τα προγραμματισμένα χειρουργεία) χειρουργήθηκε επί πληρωμή το απόγευμα.

*** Γιατί είπαμε φτιάχτηκαν τα απογευματινά χειρουργεία; Για την αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Το μόνο που ήθελαν ήταν να δημιουργήσουν ασθενείς δύο ταχυτήτων. Ό,τι ακριβώς θα συμβεί και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

*** Οι ασθενείς, δε, που πληρώνουν στα απογευματινά χειρουργεία απαιτούν, όπως καταγγέλλουν γιατροί, ειδική μεταχείριση. «Ασθενείς να επιτίθενται φραστικά σε εργαζόμενους γιατί δεν τους βάζουν σε ξεχωριστό θάλαμο ή επίσης ασθενείς να ζητάνε τον προσωπικό τους νοσηλευτή του θαλάμου, επειδή έχουν πληρώσει». Αμέ…

*** Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πλέον εκτός ελέγχου. Παρά τις διαμαρτυρίες, παρά τις προειδοποιήσεις, τα νοσοκομεία νοσούν βαριά από έλλειψη προσωπικού και οι εναπομείναντες γιατροί εργάζονται έτοιμοι να «σπάσουν». Ρωτήστε έναν φίλο σας που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο να σας πει.

*** Να πούμε και ένα μπράβο στον Νίκο Ανδρουλάκη που έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Γιώργο Καλλιακμάνη. Πραγματικά, αυτές οι προσθήκες είναι εξαιρετικές και έχουν να δώσουν πολλά – εφόσον βέβαια εκλεγούν – στο ευρωκοινοβούλιο. Μπράβο και πάλι μπράβο.
Εν τω μεταξύ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραμένει ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα προηγούμενο. Να έχει γίνει δηλαδή μεταγραφή εν ενεργεία ευρωβουλευτή σε άλλο κόμμα. Πρωτοφανές. Όπως πρωτοφανές είναι ότι ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ κλείνει αισίως 10 χρόνια στην Ευρωβουλή.

*** Διάβασα ένα άρθρο της Άννας Παναγιωταρέα στον Ελεύθερο Τύπο και θέλω να επισημάνω το εξής: Επειδή αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες θέσεις από την κυβέρνηση, μήπως θα έπρεπε να σταματήσουν να αρθρογραφούν και να σχολιάζουν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα; Διότι όταν πληρώνεσαι (και δεν αναφέρομαι στην κ. Παναγιωταρέα, αφού απ’ ό,τι θυμάμαι είναι αμμισθί η θέση της στη Λίνα Μενδώνη) από το Δημόσιο, έχοντας μια θέση που σου εξασφάλισε η κυβέρνηση, μάλλον χάνεται η έννοια της δημοσιογραφίας, της αξιοπιστίας και της ηθικής. Δεν γίνεται να είσαι τοποθετημένος σε κρατικό φορέα, να βγαίνεις στα κανάλια να λες πόσο καλή είναι η κυβέρνησή μας και από κάτω να αναφέρει «δημοσιογράφος». Μήπως αντί να λέει «δημοσιογράφος» θα έπρεπε να λέει «διορισμένος»; Μια ιδέα δίνω στην ΕΣΗΕΑ και στο ΕΣΡ. Ας τη σκεφτούν.

*** Ο Χαρίτσης καλεί, λέει, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για ενιαίο προοδευτικό μέτωπο. Είδες τι κάνει το 2 και το 3%;

*** «Μην σιωπήσετε ποτέ! Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας…», απάντησε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού για τις αποβολές παιδιών στο 15ο Λύκειο Αθηνών που ήθελαν να τραγουδήσουν για τα χαμένα παιδιά στα Τέμπη.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter