Παππάς σε Χατζηδάκη για τη ζημία του Δημοσίου από τις τράπεζες: «Πετούν τα δισ. των φορολογούμενων σαν σαΐτες…»

Παππάς σε Χατζηδάκη για τη ζημία του Δημοσίου από τις τράπεζες: «Πετούν τα δισ. των φορολογούμενων σαν σαΐτες…»

Κατά μέτωπο επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη ή κατά κόσμον 5046c στόχο της ΕΥΠ εξαπέλυσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Νίκος Παππάς κατά τη συζήτηση για την αποεπένδυση του ΤΧΣ στις τράπεζες, γεγονός που -σύμφωνα με το ΚΕΠΕ- ζημίωσε κατά 40 δισ. ευρώ το Δημόσιο.

«Είπατε ότι λυπάστε για τη μελέτη του ΚΕΠΕ, εμείς λυπόμαστε για τα 40 δισ. απώλεια» είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, προσθέτοντας πως τον πρόεδρο του ΚΕΠΕ, Παναγιώτη Λιαργκόβα, τον διόρισε ο Άδωνης Γεωργιάδης, επαινώντας τον για την επιστημονική του επάρκεια.

Θύμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αιτήθηκε τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης συνεδρίασης τον περασμένο Νοέμβριο και συγκεκριμένα πριν τις τέσσερις ιδιωτικοποιήσεις. «Το δημόσιο έχει απωλέσει 40 δισ. σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη. {…} Πετάνε τα δισ. σαν σαΐτες και ακούει η Βουλή ότι περίπου ήταν εκ του περισσού η συγκεκριμένη συνεδρίαση;» αναρωτήθηκε για να απαντήσει στην αποστροφή του κ. Χατζηδάκη, σύμφωνα με την οποία έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα άλλες τέσσερις φορές.

«Τέτοια υποτίμηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας δεν έχω ξαναδεί» σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον υπουργό να χαμογελά ειρωνικά. Μάλιστα, ο κ. Παππάς παρέθεσε αναλυτικά τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου:

«Στη Eurobank μπήκαμε με 9,9 δισ. και βγήκαμε με 93,65 εκατ. ευρώ. Στην Alpha Bank μπήκαμε με 3,96 δισ. και βγήκαμε 293,4 εκατ. Στην Εθνική Τράπεζα μπήκαμε με 5,11 δισ. και βγήκαμε με 1,06 ευρώ. Στην Πειραιώς μπήκαμε με 17,9 δισ. και βγήκαμε με 1,35 δισ.».

Κλείνοντας, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως η αποεπένδυση αποτελεί πολιτική επιλογή που αποτυπώνει τον σκληρό ιδεολογικό πυρήνα της κυβέρνησης τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καθαρή θέση ότι «πρέπει να υπάρχει δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα».

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα Τέμπη: Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξεψαχνίζουν το οικόπεδο στη Λάρισα – «Εάν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα θα τα εντοπίσουμε»

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς σχεδιάζει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες

Χρυσοχοΐδης: «Ατυχές περιστατικό» η γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter