Έγκλημα Τέμπη: Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξεψαχνίζουν το οικόπεδο στη Λάρισα – «Εάν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα θα τα εντοπίσουμε»

Έγκλημα Τέμπη: Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξεψαχνίζουν το οικόπεδο στη Λάρισα – «Εάν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα θα τα εντοπίσουμε»

Οι τρεις ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μαζί με το πενταμελές συνεργείο της ομάδας Anubis Coldcase K9 Team έφτασαν σήμερα το πρωί στο ιδιόκτητο οικόπεδο στη Λάρισα, όπου πετάχτηκαν υλικά και χώματα από τον τόπο του εγκλήματος από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ποια είναι η δουλεία της ομάδας Anubis

Πολλά τα ερωτηματικά αλλά και η αγωνία για το τί θα βρεθεί στον χώρο. Η ομάδα Anubis έχει δηλώσει πως αν στο σημείο βρίσκονται ανθρώπινα υπολείμματα και βιολογικό υλικό, τότε θα εντοπιστούν, καθώς τα μαλινούα Έκο, Μόλυ και Κόρντα είναι άρτια εκπαιδευμένα στο εξωτερικό και έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν ανθρώπινα υπολείμματα (οστά, βιολογικό υλικό κ.α) ακόμα και δεκατρία χρόνια μετά. Η δουλειά της ομάδας τελειώνει στην καταγραφή τυχόν δειγμάτων και μετέπειτα την παράδοσή τους σε ειδικό τμήμα της ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που σημαίνει πως η ομάδα δεν μπορεί να γνωρίζει εάν τα τυχόν δείγματα που θα βρει θα έχουν ανιχνεύσιμο DNA.

Ξεψαχνίζουν πάνω από 300 κυβικά χώμα

Στο σημείο πετάχτηκαν 20 με 25 φορτηγά χώμα (παραπάνω από 300 κυβικά) και άλλα υλικά από το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη και μεταφέρθηκαν σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη Λάρισα. Αξίζει να αναφέρουμε πως είναι θολό το πώς, γιατί αλλά και με ποιανού εντολή μεταφέρθηκαν τα υλικά εκεί, καθώς από πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το Documento -και σύντομα θα δημοσιεύσει- προκύπτουν ασάφειες σχετικά με το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στο ξεμπάζωμα και μετέπειτα στην παράτυπη μεταφορά των χωμάτων.

«Εάν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα θα τα βρούμε»

Η ομάδα Anubis με χθεσινή ανακοίνωσή της φώτισε την διαδικασία και εξήγησε τι μπορούμε να περιμένουμε από την έρευνα, δηλώνοντας πως σεβόμενοι τα θύματα, τις οικογένειές τους αλλά και την αγνοούμενη επιβάτιδα του τρένου, θα μπορέσουν να έχουν σαφή εικόνα μόνο μετά την επιτόπια έρευνα.

«Η ομάδα μας μετά από αίτημα του εφέτη ανακριτή πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να επιχειρήσει σε οικόπεδο στην περιοχή της Λάρισας πλησίον του σημείου Ευαγγελισμός Λάρισας ώστε να εξετάσει τα χώματα τα οποία βρίσκονται στο σημείο και προέρχονται από το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Σε ένδειξη σεβασμού των θυμάτων και των οικογενειών τους θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως μόνο η επιτόπια έρευνα θα μας δώσει ασφαλή αποτελέσματα. Συνεπώς μόνο όταν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και το 5μελές συνεργείο μας βρεθούν στο σημείο που μας έχει υποδειχθεί από τις ανακριτικές αρχές θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε για τα τυχόν ευρήματα.

Η ομάδα μας αποτελείται από 3 εκπαιδευμένους σκύλους που μπορούν να εντοπίζουν ανθρώπινα υπολείμματα και βιολογικό υλικό έως και 13 χρόνια μετά, καθώς και 5 άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό για αρχή. Ως εκ τούτου αν στο σημείο βρίσκονται ανθρώπινα υπολείμματα ή βιολογικό υλικό είναι σίγουρο πως θα εντοπιστούν.

Εάν και εφόσον, λοιπόν, οι σκύλοι εντοπίσουν οποιοδήποτε ύποπτο δείγμα, αυτό θα καταγράφει και θα παραδοθεί στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. Η ταυτοποίηση DNA δεν είναι αρμοδιότητα της ομάδας μας.

Δεν θα σχολιάσουμε αναρτήσεις και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σχετικά με την πορεία και τα πιθανά αποτελέσματα της έρευνάς μας, διότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς και γιατί σχετικά αναφέραμε παραπάνω.

Σεβόμαστε ιδιαιτέρως το γεγονός πως μία επιβάτιδα εξακολουθεί να παραμένει αγνοούμενη 15 μήνες μετά και η προσήλωσή μας βρίσκεται στην ανεύρευση της. Ελπίζουμε για το καλύτερο ώστε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης των οικογενειών, που θα αναγκαστούν να το περάσουν για τρίτη φορά. Καλή δύναμη σε όλους».

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: «Πάλι μπάχαλο στη δειγματοληψία» – Τι καταγγέλλουν συγγενείς θυμάτων και τεχνικοί σύμβουλοι

Έγκλημα Τέμπη: Πραγματογνώμονες στο χώρο με το αποσπασμένο χώμα – «Έπρεπε να έχουμε έρθει νωρίτερα εδώ» (Video)

Έδωσαν αποβολή σε μαθητές επειδή ήθελαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη – «Μην σιωπήσετε ποτέ», η αντίδραση Καρυστιανού

ΟΣΕ: Μετά το έγκλημα στα Τέμπη αναβάθμισαν σταθμάρχη που εμπλέκεται σε υπόθεση συγκάλυψης δυστυχήματος

Θεσσαλονίκη: Έπιασε φωτιά δίπλα σε τρένο λόγω ακαθάριστης γραμμής – Ένα χρόνο μετά τα Τέμπη τίποτα δεν έχει αλλάξει (Photos – Video)

Έγκλημα Τέμπη: Επιμένουν στο ανθρώπινο λάθος ΟΣΕ και Hellenic Train – Ξεκίνησε η πρώτη αστική δίκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter