Καιρίδης: Ο κ. Ράμμος δεν έχει αιτιολογία να «ενημερώσει τον Ανδρουλάκη» – Φόβοι στο Μαξίμου για τις υποκλοπές

Καιρίδης: Ο κ. Ράμμος δεν έχει αιτιολογία να «ενημερώσει τον Ανδρουλάκη» – Φόβοι στο Μαξίμου για τις υποκλοπές
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ανησυχία επικρατεί στο Μαξίμου, σχετικά με τις εξελίξεις σε ότι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επκρατείας να κρίνει ως αντισυνταγματική τη μη ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει παράξει νέα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στο Σκάι ανέφερε για τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο ότι «εδώ έχουμε να κάνουμε, είτε με πολιτικό αρχηγό που δεν ξέρει νομικά, είτε με πολιτικό θέατρο. Εγώ μένω στην απόφαση του ΣτΕ, όπου κήρυξε το νόμο του 2021 ως αντισυνταγματικό, όπου μεταξύ είχε αντικατασταθεί από νέο νόμο του 2022, ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία ενημέρωσης του παρακολουθούμενου, για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Επιπλέον, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε ότι αναβιώνει ο νόμος του 1994. «Ο νόμος του 94΄είναι νόμος ΠΑΣΟΚ. Ο νόμος του 94’ λέει ότι δεν περιέχεται αιτιολόγηση στην εισαγγελική διάταξη της νόμιμης επισύνδεσης, για λόγους εθνικού συμφέροντος στην ΑΔΑΕ. Άρα ο κ. Ράμμος δεν έχει την αιτιολογία για να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη»

Φόβοι για συζήτηση των υποκλοπών πριν τις ευρωεκλογές

Στη γαλάζια παράταξη, προσπαθούν να μην αναβιώσει η συζήτηση για τις υποκλοπές, καθώς φοβούνται μην γεννηθεί ένα φαινόμενο όπως στην τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, σε μία περίοδο όπου οι πολίτες θεωρούν ότι υπάρχει συγκάλυψη στην τραγική υπόθεση των Τεμπών, αλλά και στην Ευρώπη εκφράζεται συστηματική ανησυχία για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, μία ενδεχόμενη αναβίωση της συζήτησης για τις υποκλοπές, φτιάχνει πολύ αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση, αλλά και για τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετ’ εμποδίων η ενημέρωση Ανδρουλάκη – Ο Ράμμος θέλει, η γραφειοκρατία καθυστερεί

Πολάκης κατά Άδωνη για απογευματινά χειρουργεία και ΠΑΓΝΗ: «Σε διατεταγμένη υπηρεσία να ξεπουλήσεις τα πάντα»

Παππάς σε Χατζηδάκη για τη ζημία του Δημοσίου από τις τράπεζες: «Πετούν τα δισ. των φορολογούμενων σαν σαΐτες…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter