Έγκλημα Τέμπη: Το Μαξίμου στέλνει τη… μπάλα στην εξέδρα αντί να απαντήσει στο κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ

Έγκλημα Τέμπη: Το Μαξίμου στέλνει τη… μπάλα στην εξέδρα αντί να απαντήσει στο κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε εμφανή αμηχανία βρίσκεται το Μαξίμου, μετά την κατάθεση του κατηγορητηρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τη ΝΔ, όπου ζητείται, η ψήφιση Προανακρατικής Επιτροπής, ώστε να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου «σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευση».

Διαβάστε σχεικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στον Μητσοτάκη το κατηγορητήριο για τον Καραμανλή – Αναλυτικά τα όσα αναφέρει

Η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη

Λίγο νωρίτερα η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι «παρέδωσα μόλις στον Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Καλαφάτη προς ενημέρωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης και της Κ.Ο. της ΝΔ το κατηγορητήριο με συγκεκριμένες πράξεις-παραλείψεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή, οι οποίες κατά την άποψή μας πληρούν την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση των κακουργημάτων της ανθρωποκτονίας με ενδεχομενο δόλο κατ’ άρθρο 299 ΠΚ, της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς κατ’ άρθρο 291 παρ.1δ και στ ΠΚ και της έκθεση κατ’ άρθρο 306 παρ.2 ΠΚ.»

Η πίεση προς την κυβέρνηση, για την τραγωδία των Τεμπών και το αίτημα των πολιτών και κυρίως των συγγενών των θυμάτων, να πέσει φως σε αυτή την υπόθεση, οξύνεται σε κοινωνικό και σε θεσμικό επίπεδο. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη και ζητάει δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Έλ. Ακρίτα προς Μαρέβα Γκραμπόφσκι: «A bientot, madame» – Θα ζητήσει την άρση της ασυλίας της για να την αντιμετωπίσει

Ξανά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών – Ειδική εκδήλωση παρουσία Καρυστιανού

Αναδιατάξεις στο Μαξίμου μετά τις καρατομήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου – Ανασφάλεια σε υψηλόβαθμα στελέχη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter