Έγκλημα Τέμπη: Το «παραπλανητικό» έγγραφο της Πυροσβεστικής προς τον ανακριτή για τους πραγματογνώμονες

Έγκλημα Τέμπη: Το «παραπλανητικό» έγγραφο της Πυροσβεστικής προς τον ανακριτή για τους πραγματογνώμονες

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελλόμενες παραλείψεις των εμπλεκόμενων κρατικών υπηρεσιών και ειδικά της Πυροσβεστικής στην τραγωδία των Τεμπών, ειδικά σε ότι αφορά το πρώιμο μπάζωμα του χώρου, σε σημείο που εύλογα μπορεί να ερωτηθεί κανείς εάν έχουν γίνει σκόπιμα με σκοπό τη συσκότιση της αλήθειας. Μετά τη δισέλιδη έκθεση «παρωδία» που διαβίβασε η Πυροσβεστική τον Απρίλιο του 2023 στη Δικαιοσύνη σχετικά με την αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει στο χώρο της τραγωδίας, ένα ακόμη έγγραφο της Πυροσβεστικής ενισχύει τις υποψίες για συγκάλυψη που έχουν διατυπώσει συγγενείς θυμάτων και τραυματιών.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για τη δισέλιδη έκθεση «παρωδία» της Πυροσβεστικής – «Απόκρυψη στοιχείων από το εσπευσμένο μπάζωμα»

Πρόκειται για έγγραφο που διαβιβάστηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη στις 23 Μαρτίου 2023 για τον «ορισμό πραγματογνωμόνων» και συγκεκριμένα χημικών ώστε να λάβουν δείγματα από το χώρο του δυστυχήματος και τα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών. Είχε προηγηθεί δύο μέρες πριν η σχετική εντολή του εφέτη ανακριτή προς την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Λαρίσης.

Η Πυροσβεστική απαντά στον ανακριτή ότι δεν διαθέτει Χημικούς Μηχανικούς ή επιστήμονες με ανάλογη ειδικότητα προκειμένου να λάβουν δείγματα από το χώρο του δυστυχήματος και να τα εξετάσουν. Για το λόγο αυτό ζητεί από τον ανακριτή Μπακαΐμη να ορίσει ο ίδιος πραγματογνώμονες. Όλα αυτά λίγες μόνο μέρες μετά την τραγωδία και ενώ άρον άρον έχει αποφασιστεί η απομάκρυνση των συντριμμιών των αμαξοστοιχιών, η εκχωμάτωση και το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος.

«Σε εκτέλεση της ανωτέρω εντολής σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στην περιοχή Ευαγγελισμού των Τεμπών στις 28/02/2022 και επειδή δεν υπάρχουν στην υπηρεσία μας ειδικοί επιστήμονες με την ειδικότητα χημικού μηχανικού (ή ανάλογης ειδικότητας) με τις κατάλληλες ειδικές γνώσεις, εμπειρία και εξοπλισμό προκειμένου να ληφθούν και να εξεταστούν δείγματα, εδάφους και υπεδάφους, επιφανειών υπολειμμάτων από το χώρο της σύγκρουσης αλλά και των καμένων μερών των αμαξοστοιχιών, παρακαλούμε όπως προβείτε στον ορισμό αυτών» επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

«Εξαπάτηση των δικαστικών αρχών»

Ωστόσο, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος εα Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία και ήταν δικαστικός πραγματογνώμονας στο Μάτι, υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός αυτό της Πυροσβεστικής είναι «αναληθής», ενώ κάνει λόγο για «εξαπάτηση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών για να μην αποκαλυφθεί η ουσιαστική αλήθεια».

«Ο εγγράφως διατυπούμενος ισχυρισμός του Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας προς τον κ. Εφέτη-Ανακριτή, ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει Χημικό Μηχανικό για τον ορισμό του ως Πραγματογνώμονα είναι προδήλως αναληθής και εκτός των προβλεπομένων από τον ΚΠΔ και βέβαια εκθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα. Και τούτο γιατί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαθέτει Χημικούς αλλά και το Τ.Ε.Ε. Θεσσαλίας έχει Χημικούς Μηχανικούς και όφειλε να το γνωρίζει η ως άνω Πυροσβεστική Υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαίες όλες οι ταυτόχρονα διαπιστωθείσες πράξεις και παραλείψεις, που συνδυαστικά συγκλίνουν στην εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και την εξαπάτηση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών για να μην αποκαλυφθεί η ουσιαστική αλήθεια» υπογραμμίζει στο documentonews.gr o κ. Γκουρμπάτσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου ο γνωστός δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά συγγενείς θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας κατέθεσε αίτημαwe στον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη με το οποίο ζητούσε να διοριστεί ως πραγματογνώμονας, ο αντιστράτηγος Γκουρμπάτσης.

Δείτε επίσης: Τέμπη: Νέα μήνυση συγγενών – Να διωχθούν για ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο Μητσοτάκης, Καραμανλής και άλλοι 15

Αντώναρος για Μητσοτάκη: Αδίστακτος Πινόκιο

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οργίζομαι με τα περί μπαζώματος στα Τέμπη – Κάνουμε έρευνα για Ασημακοπούλου» (Videos)

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Επιχείρησε να “μπαζώσει” την αλήθεια αλλά και τη λογική»

Έγκλημα Τέμπη: Το Μαξίμου δεν βλέπει ευθύνες και κλείνει το Μάτι στη χυδαιότητα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter