Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κέρκυρα (Photos)

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κέρκυρα (Photos)
Φωτογραφία: Corfutvnews.gr

Βαρύτατο πλήγμα δέχτηκε η Κέρκυρα από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Σύμφωνα με το Corfutvnews.gr, χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά τα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε μόλις 2-3 ώρες, ενώ σε πολλές περιοχές έβρεξε περισσότερο αλλά δεν υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί για καταγραφή. Αρκετές επιχειρήσεις με την κακοκαιρία υπέστησαν πολλές ζημιές, με τα καταστήματα τους να πλημμυρίζουν και τον εξοπλισμό να διαλύεται. Καλυμμένα αυτοκίνητα με νερα, πλημμυρισμένα σπίτια και αυλές και εγκλωβισμένοι άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητα τους, ήταν η κατάσταση στην περιοχή Τρίκλινο. Αρκετοί έμειναν το βράδυ σε συγγενείς τους ή σε ξενοδοχείο.

Έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ολόκληρα χωριά και οικισμοί παραμένουν αποκομμένα λόγω κατολισθήσεων. Μεγάλα είναι τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 490 κλήσεις, κυρίως στο νησί της Κέρκυρας για άντληση υδάτων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 60 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Αποκλεισμένος παραμένει ο χώρος στον Κερκυραίικό γυμναστικό σύλλογο μετά την πτώση τοίχους χτες το πρωί.

Το Corfutvnews βρέθηκε εκεί και κατάγραψε τις εικόνες καταστροφής. Μιλώντας με τον πρόεδρο του ΚΓΣ Γ. Μάστορα ο ίδιος επεσήμανε ότι είχαν προειδοποιήσει τις αρχές εδώ και 3 χρόνια ότι κάποια στιγμή ο τοίχος θα πέσει καθώς είχε πάρει επικίνδυνη κλήση.

Πηγή/φωτογραφίες: Corfutvnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter