Έκκληση ΟΗΕ: Αντιμέτωποι με τη λιμοκτονία οι κάτοικοι της Γάζας

Έκκληση ΟΗΕ: Αντιμέτωποι με τη λιμοκτονία οι κάτοικοι της Γάζας

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο πληθυσμός στην Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της πείνας και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι χρειάζονται απεγνωσμένα επισιτιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μόνο το 10% των απαραίτητων προμηθειών τροφίμων έχει εισέλθει στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, καθώς οι ελλείψεις καυσίμων επηρεάζουν σοβαρά την παραγωγή του ψωμιού καθώς και τη διανομή της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας, με τα φορτηγά να μην μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους.

«Οι προμήθειες τροφίμων και νερού είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες στη Γάζα» και ελάχιστες – σε σύγκριση με τις υπάρχουσες ανάγκες – περνούν τα σύνορα για να φθάσουν στον παλαιστινιακό θύλακα, υπογραμμίζει η εκτελεστική διευθύντρια του Σίντι Μακέιν.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών, τα μη ασφαλή καταφύγια και την έλλειψη καθαρού νερού, οι πολίτες αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο λιμοκτονίας», προειδοποίησε.

«Η μόνη ελπίδα είναι να ανοίξει ένα άλλο, ασφαλές πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να φέρει τρόφιμα που θα σώσουν ανθρώπινες ζωές στη Γάζα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Εγκρίθηκε το ψήφισμα για «ανθρωπιστικές παύσεις» στη Γάζα

Γάζα: Νεκροί και τραυματίες στα γραφεία του ΟΗΕ από βομβαρδισμό

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter