Εκκωφαντική διάψευση Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη: «Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή η κυβέρνησή του»

Εκκωφαντική διάψευση Βαρουφάκη σε Μητσοτάκη: «Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή η κυβέρνησή του»

Τον… επισυνδεδεμένο πρωθυπουργό εξέθεσε έτι περαιτέρω στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος διέψευσε τον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του γραμματέα του ΜέΡΑ25.

«Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο Τσίπρας ή η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ)» ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε ισχυριστεί νωρίτερα ότι ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως ήταν υπό παρακολούθηση από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αποκάλυψε δε πως όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον αρχηγό της ΕΥΠ επί της προηγούμενης κυβέρνησης, εκείνος τον διαβεβαίωσε πως δεν παρακολουθούνται Έλληνες πολίτες.

«Όταν πρωτοσυνάντησα τον τότε αρχηγό ΕΥΠ, ο Γιάννης Ρουμπάτης μου ξεκαθάρισε κάτι. “Η ΕΥΠ”, είπε, “υπό τη δική μου διοίκηση, δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες, παρά μόνο αν συνομιλούν με ξένους που είναι στο στόχαστρο της ΕΥΠ”», ήταν τα λόγια του Γ. Βαρουφάκη.

«Με παρακολουθούσαν γερμανική πρεσβεία και NSA»

Τόνισε, επίσης, ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται από το 2015 και συγκεκριμένα πως ήταν στόχος της γερμανικής πρεσβείας και της NSA.

«Kύριοι της ΝΔ, τότε που τα βάλαμε με την τρόικα κι εσείς λέγατε “Γερούν γερά”, βανάκια της γερμανικής πρεσβείας ήταν στην πλατεία Συντάγματος και υπέκλεπταν τι λέγαμε μεταξύ μας» ανέφερε και επανέλαβε πως εκείνος δεν είπε ποτέ ότι τον παρακολουθούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΕΥΠ (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).

Εν συνεχεία, προκάλεσε όποιον το επιθυμεί να του δώσει την «ισπανική δικογραφία» που αποδεικνύει ότι τόσο το δικό του κινητό τηλέφωνο όσο και της συζύγου του ήταν υπό παρακολούθηση από την αμερικανική υπηρεσία εθνικής ασφαλείας, NSA.

«NSA… Όποιος θέλει από εσάς, θα του δώσω την ισπανική δικογραφία. Η NSA παρακολουθούσε το κινητό το δικό μου και γυναίκας μου» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Δεν εγκάλεσα τον Γ. Ρουμπάτη γιατί με παρακολουθούσε, αλλά για διασπορά ψευδών μαρτυριών σε σχέση με το τι έλεγα στον Σόιμπλε και το Eurogroup».

Κλείνοντας, ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε την εξής σκληρή κατηγορία προς τον Κυρ. Μητσοτάκη: «Αυτά είναι πλημμελήματα από τα δικά σας προσωπικά εγκλήματα…».

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

Ανένδοτος Τσίπρα κατά του «κατηγορούμενου» Μητσοτάκη: «Εσείς δώσατε εντολή να ακούνε τον Ανδρουλάκη»

Βουλή – Μητσοτάκης για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Διαστροφή της πραγματικότητας για κάλυψη των ευθυνών του

Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές: «Είστε βαθιά γελασμένος αν νομίζετε πως θα ξεφύγετε των ευθυνών σας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter