Εκκωφαντική σιωπή Μαξίμου για τις απειλές Intellexa και… αμήχανη αλληλεγγύη Οικονόμου στην PEGA

Εκκωφαντική σιωπή Μαξίμου για τις απειλές Intellexa και… αμήχανη αλληλεγγύη Οικονόμου στην PEGA

Με δυσκολία και χωρίς να πάρει καν θέση για την απόφαση της εταιρείας Intellexa που εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator να απειλήσει νομικά τα μέλη της PEGA, της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές, ο Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε ένα αμήχανο σχόλιο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του documentonews.gr την Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών – Η PEGA απαντά στο εξώδικο της Intellexa: «Ανυπομονούμε»

Απρόθυμα και λακωνικά επιχείρησε να πάρει θέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με το εξώδικο που απέστειλε η Intellexa, η εταιρεία προμηθευτής του Predator, στην PEGA προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων για την απόπειρα εκφοβισμού των ευρωβουλευτών που ερευνούν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Το εξώδικο στάλθηκε πριν λίγες μέρες και κοινοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής από τον πρόεδρο της και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γερούν Λένερς και οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών είναι ενδεικτικές, και δείχνει να αποσκοπεί στην καθυστέρηση της διερεύνησης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, εξυπηρετώντας τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Άλλωστε, είναι σχεδόν ξεκάθαρο πως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ποντάρουν στο πάγωμα της διαδικασίας όταν τις επόμενες ημέρες ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών.

Δείτε επίσης: Με εξώδικο η Intellexa επιχειρεί να μπλοκάρει την PEGA

Σημειώνεται πως το εξώδικο της Intellexa το αντιμετώπισαν δυναμικά τα μέλη της PEGA, με την εισηγήτρια Σόφι Ιν’τ Βελντ να απαντά πως «ανυπομονώ πάρα πολύ για την αντιπαράθεση» με την εταιρεία, την Σάσκια Μπρικμόντ να υπογραμμίζει πως «ίσως η Intellexa θα μπορούσε να ξεκινήσει απαντώντας στις -μέχρι τώρα αναπάντητες- ερωτήσεις της PEGA», και την Χάνα Νόιμαν να στέκεται στα θέματα Δημοκρατίας που εγείρονται, απευθυνόμενη στους πολίτες πως «Αν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι βουλευτές απολαμβάνουν βουλευτική ασυλία, η Intellexa απειλεί να μηνύσει ολόκληρη την επιτροπή PEGA για το προσχέδιο της έκθεσής της. Λοιπόν, μάλλον κάποιος δεν έχει καταλάβει ότι εμείς είμαστε οι νομοθέτες εδώ».

«Εχτές μάθαμε ότι η Intellexa, η εταιρεία του Predator, απειλεί την Επιτροπή PEGA που ερευνά τη χρήση του παράνομου λογισμικού και στη χώρα μας. Τα μέλη της είπαν πως «δεν τρομοκρατούμαστε». Τι μήνυμα στέλνετε εσείς στην PEGA; Στους ευρωβουλευτές της; Και τι μήνυμα στην Intellexa που συμπεριφέρεται μάλλον ως κράτος εν κράτει;» ζητήσαμε από τον εκπρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου να πάρει θέση απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη, με τον ίδιο μόλις να ψελίζει ένα μήνυμα… αλληλεγγύης στους ευρωβουλευτές, το οποίο μάλιστα ένιωσε την ανάγκη να εξηγήσει.

«Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω τις προθέσεις καμίας εταιρείας» είπε κοφτά αναφορικά με την απόφαση της εταιρείας να αποστείλει εξώδικο και να απειλήσει με περαιτέρω νομικές κινήσεις, συνεχίζοντας με το «μήνυμά» του προς τους Ευρωπαίους συναδέλφους του.

«Πιστεύω ότι κανένας αιρετός εκπρόσωπος Ελλήνων ή Ευρωπαίων πολιτών, ούτε πρέπει να τρομοκρατείται, ούτε έχει να φοβάται τίποτα, ούτε να εκβιάζεται» συνέχισε, για να προσθέσει κλείνοντας πως «αυτό είναι το μήνυμα στους ευρωβουλευτές», προφανώς εκφράζοντας την αγωνία του για να μην θεωρηθεί αυτή του η αποστροφή ως μήνυμα αλληλεγγύης στην Intellexa, εξαιτίας των σχέσεών της με το πρωθυπουργικό γραφείο και το μέχρι πρότινος δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter