Εκλογές 2023: Ποιοι υποψήφιοι ξεχώρισαν στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Εκλογές 2023: Ποιοι υποψήφιοι ξεχώρισαν στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Στο 93,7% καταγράφεται η ενσωμάτωση των σταυρών στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 11 βουλευτές από τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, με τον Νίκο Δένδια να τερματίζει πρώτος έχοντας διπλάσια διαφορά ψήφων από τον Τάκη Θεοδωρικάκο (93.725 έναντι 44.405 ψήφοι). Στην επόμενη Βουλή θα βρίσκονται επίσης οι Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Τάσος Γαϊτάνης και Ιωάννα Γκελεστάθη.

Δεν εκλέχθηκε η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης και ο στιχουργός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τέσσερις βουλευτές, με τον Νίκο Παππά να είναι πρώτος στη σταυροδοσία (20.066) και τους Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλα να ακολουθούν. Δεν κατάφεραν να εκλεγούν -μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μαντζουράνης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Μπαλάφας, Στέφανος Τζουμάκας, αλλά και ο Μιθριδάτης.

Τρίτο κόμμα αναδείχθηκε το ΚΚΕ, εκλέγοντας δύο βουλευτές, τη Σεμίνα Διγενή και τον Χρήστο Κατσώτη. Αντίθετα έμειναν εκτός οι Στέλλα Βαλαβάνη και ο ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος.

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών είχε δηλώσει υποψηφιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Παύλο Χρηστίδη να ακολουθεί. Από την Ελληνική Λύση εκλέχθηκε η Νίκη Αγιοστρατίδου.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter