Εκλογοδικείο: Αντίστροφη μέτρηση για την εκδίκαση των ενστάσεων κατά των «Σπαρτιατών»

Εκλογοδικείο: Αντίστροφη μέτρηση για την εκδίκαση των ενστάσεων κατά των «Σπαρτιατών»

Για το μεσημέρι της Τετάρτης έχει οριστεί η εκδίκαση στο εκλογοδικείο των ενστάσεων κατά του κόμματος των «Σπαρτιατών», γεγονός που -σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr– αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Όπως επισήμανε καλά ενημερωμένη πηγή, θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να κηρυχθούν έκπτωτα τρία κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος, γεγονός που θα συμπαρασύρει σύσσωμη την Κ.Ο.

Να σημειωθεί ότι συνολικά έχουν κατατεθεί τρεις ενστάσεις, οι δύο εξ αυτών κατά των Βασίλη Στίγκα, Πέτρου Δημητριάδη και Αλέξανδρου Ζερβέα, ενώ η τρίτη αφορά το όνομα του κόμματος.

Και οι τρεις ενστάσεις θα εκδικαστούν στην αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ την Τετάρτη στις 15:00.

«Δεν θα στηθούν νέες κάλπες»

Όπως έχει σημειώσει και στο παρελθόν το documentonews.gr, στην περίπτωση που το εκλογοδικείο αποφανθεί ότι το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου -το οποίο απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα λόγω της απόπειρας κυβερνητικής επιρροής στο έργο του τέως αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και έως τον Απρίλιο προέδρου του συγκεκριμένου τμήματος, Χρήστου Τζανερίκου- παραπλανήθηκε σε σχέση με την έγκριση της συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις δεύτερες εθνικές εκλογές του 2023 εξαιτίας της κρυφής ηγεσίας του Ηλία Κασιδιάρη, τότε η λύση που αναμένεται να προκριθεί θα είναι η διανομή του ποσοστού του κόμματος στα υπόλοιπα κόμματα και όχι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή, η απόφαση του εκλογοδικείου δεν θα βγει άμεσα, αλλά με «ορίζοντα ευρωεκλογών».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Ήρθη η ασυλία των 11 «Σπαρτιατών» – Η σκυτάλη στη Δικαιοσύνη

«Σπαρτιάτες»: Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως ύποπτοι για την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

«Κούγκι» στη Βουλή για τα ιδιωτικά ΑΕΙ: 4 κόμματα ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου – «Συνιστά πολιτειακή εκτροπή»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter