ΕΕ: Καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση για το Αφγανιστάν

ΕΕ: Καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση για το Αφγανιστάν

Σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 17 Αυγούστου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπου οι δυτικές χώρες επιταχύνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης προσωπικού τους, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωμάτες.

Πολλά κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθούν να απομακρύνουν γρήγορα τους διπλωμάτες και τους πολίτες τους από την Καμπούλ, μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν έπειτα από μια επίθεση αστραπή που σάρωσε τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κηρύσσουν παύση πυρός

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι: «Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων στο Αφγανιστάν και έπειτα από εντατικές επαφές με τους εταίρους μας τις τελευταίες ημέρες και ώρες, αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο το απόγευμα για μια πρώτη αξιολόγηση».

Ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής επισημαίνει επίσης ότι «το Αφγανιστάν βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών του, καθώς και η διεθνής ασφάλεια διακυβεύονται».

Διαβάστε επίσης: Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο και Βόρεια Μακεδονία ανοίγουν τις πύλες τους σε Αφγανούς πρόσφυγε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter