Έκθετος ο Καραμανλής: Στη δημοσιότητα δραματική προειδοποίηση για μοιραίο «συμβάν με ανυπολόγιστες συνέπειες»

Έκθετος ο Καραμανλής: Στη δημοσιότητα δραματική προειδοποίηση για μοιραίο «συμβάν με ανυπολόγιστες συνέπειες»

Εκθέτει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή -και τα όσα υποστήριξε στην Εξεταστική-, μία επιστολή η οποία προειδοποιούσε τον τότε υπουργό Μεταφορών για μοιραίο συμβάν στον σιδηρόδρομο, πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για μία απόρρητη επιστολή που εστάλη από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη το 2021 και η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στον πρόεδρο του ΟΣΕ, όσο και στον τότε υπουργό.

Στην επιστολή με θέμα «σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου» που αποκαλύπτει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Δημοκρατία», γνωστοποιείται σε δραματικούς τόνους ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

«Τα προβλήματα οδηγούν σε μονοδρομήσεις γραμμών, καθιστώντας περισσότερο πιθανό τα ανθρώπινα λάθη με απρόβλεπτες συνέπειες», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, στην επιστολή γίνεται αναφορά σε περιστατικό που αφορά τη σύγκρουση τρένου με όχημα του ΟΣΕ τον Αύγουστο του 2021, με τον αποστολέα να προειδοποιεί ότι: «Οι συνέπειες τέτοιου συμβάντος θα ήταν ανυπολόγιστες, αν η σύγκρουση γινόταν με αμαξοστοιχία Intercity», σύμφωνα με τη «Δημοκρατία».

Μεταξύ άλλων, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ αναφέρεται στην έλλειψη προσωπικού (σταθμάρχες και κλειδούχοι), στα προβλήματα της σηματοδότησης αλλά και την κακοσυντηρημένη υποδομή. Λίγες ημέρες μετά την αποστολή του εγγράφου, ο Φίλιππος Τσαλίδης υπέβαλλε την παραίτησή του.

 

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για κλήση Τσαλίδη στην Εξεταστική

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για τα Τέμπη, Βασίλης Κόκκαλης, κατέθεσε αίτημα ώστε να καταθέσει ο Φίλιππος Τσαλίδης, μετά την αποκάλυψη του εμπιστευτικού εγγράφου στο οποίο προειδοποιούσε τον τότε υπουργό Μεταφορών.

Συν τοις άλλοις, επισημάνθηκε ότι στην Εξεταστική δεν έχει φτάσει δικαστικό έγγραφο, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης αιτήθηκε για μία ακόμη φορά στην κλήση του πρώην προέδρου των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστα Γενιδούνια, για κατάθεση, την οποία έχει απορρίψει η ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Καραμανλής στην Εξεταστική: Επιμένει στο ανθρώπινο λάθος για να βγει από το κάδρο

Έγκλημα στα Τέμπη: Μπάζωσαν τον χώρο αλλά κανείς δεν λέει ποιος έδωσε την εντολή

Έγκλημα στα Τέμπη: Νίπτει τας χείρας της η Hellenic Train για τα εκρηκτικά υγρά και αέρια

Απίστευτη καταγγελία πατέρα νεκρού στα Τέμπη: Η Εισαγγελέας του Α.Π. είπε «πώς κάνετε έτσι, είναι ένα μικρό ηθικό θέμα»

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter