Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λουτράκι: Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου – Καίγονται σπίτια (Video)

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Λουτράκι: Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Κορίνθου – Καίγονται σπίτια (Video)

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με την φωτιά στο Λουτράκι, καθώς λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή καίγονται τα πρώτα σπίτια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά η αθλητική κατασκήνωση Sport Camp λόγω της φωτιάς που «ξέσπασε» νωρίτερα σήμερα (17/07) σε δασική έκταση στην Καλλιθέα Λουτρακίου. Περίπου 800 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κλειστό γήπεδο της πόλης «Γαλανόπουλος», σύμφωνα με πληροφορίες.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Ήδη επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.
Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Εκκενώσαμε την κατασκήνωση, είναι ασφαλή όλα τα παιδιά, μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, να γνωρίζουν οι γονείς να μην ανησυχούνε. Δεν υπάρχουν τηλέφωνα. Έχουν κλείσει οι τηλεφωνικές γραμμές», δήλωσε στο Open ο Γιώργος Γκιόνης, Δήμαρχος Λουτρακίου και σημείωσε πως:

«Αδειάζουμε τώρα και ένα κέντρο αποκατάστασης. Βγάζουμε ανήμπορους ανθρώπους από τα σπίτια, προσπαθούμε να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια»

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Καλλιθέα, του Λουτρακίου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter