Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Ρόδο: Σε δύο μέτωπα η φωτιά που καίει παρθένο δάσος – Ένας τραυματίας

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Ρόδο: Σε δύο μέτωπα η φωτιά που καίει παρθένο δάσος – Ένας τραυματίας
Πηγή: rodosreport

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πυρκαγιά στη Ρόδο με την φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης να εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, ενώ καίει παρθένο δάσος. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η φωτιά καίει προς την περιοχή Στεφανιές των Λαέρμων και προς την περιοχή του Αρταμίτη. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, καθώς πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή με παρθένο δάσος, όπου υπάρχει και αρκετή καύσιμη ύλη.

Για δύσκολη κατάσβεση έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, καθώς τα πεύκα και τα κυπαρίσσια που καίγονται είναι ψηλά και μεγάλα.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ο πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Απολλώνων Β. Πιπέρης ο οποίος βρέθηκε στο μέτωπο για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο κ. Πιπέρης υπέστη εγκαύματα και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

«Από Λάερμα προς Μαλώνα είναι το κύριο μέτωπο που εστιάζεται ο κίνδυνος. Είναι πολύ δύσβατη η περιοχή, πολύ δύσκολη η πρόσβαση. Όλα τα μηχανήματα. όλα τα επίγεια μέσα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας και μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα γίνουν έξι τα εναέρια μέσα» δήλωσε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγίου, Γιώργος Χαζημάρκος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter